![]() |
|
twin lbn jaky vybratOdchází mě asi twin lbn.Na kmitočtu 12344 h kde je čt1 a další se mě trhá obraz.Znalci,poraďte kterou značku lbn koupit.Zajímavé je že to dělá na VU+DUO ale na VU+DUO 2 je to ok,že by elyt?Díky za rady.VU+duo,VU+duo2
|
modrej
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 80 |
![]() |
|
RE: twin lbn jaky vybratMohou to být elyty, může to být zemní smyčka, může to být napřesně nastavená parabola, nebo příliš malá parabola...Ale výměnou LNB to asi neodstraníš, leda by tvoje LNB bylo vadné, což je dost nepravděpodobné. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
antonínmáš pravdu na 100% pohnutý nebo špatně nastavený lavor podobnou věc jsem řešil po větru u známýho na lnb to taky nevidím toto tp musí být velice dobře nastavený jinak to dělá.Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 2 004 |
![]() |
|
RE: twin lbn jaky vybratNejpravděpodobnější možnost je sice nepřesně nastavená či příliš malá parabola, ale není to jediná možnost.(Transpondér s ČT je příjmově obtížný a každý problém se proto projeví nejprve na něm.) |
Antonín
![]() |
|
twin lbn jaky vybratAk máš možnosť skus pozrieť F konektor na konvertore. Akurát včeraj som kamarátovi opravoval toto. Z ničoho nič mu išli niektoré stanice a niektoré nie. Pomohlo spravit že som nanovo spravil koaxial a F konektor a idú mu vsetky stanice. Nehovorím ze to môže bit aj pohnuta parabolu.Večinov F konektor na konvertor roby pri zlom spojí že vypadávajú všetky stanice ale tu bol takýto jav že nešli len niektoré. Je to záhada možno znižoval zlí spoj napetie do konvertora. Skus najprv f konektor a potom nastaviť parabolu a až potom nový konvertor. |
joki741
Registrace: 2/2017 Příspěvků: 71 |
![]() |
|
RE: twin lbn jaky vybratObčas se mi taky seká obraz při zapojení třetího přijímače u lnb quad.VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 004 |
![]() |
|
@meduzkaZemna smycka. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 651 |
![]() |
|
@KasrNávrh řešení?VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
![]() |
|
RE: twin lbn jaky vybratChalani ja mám dnes najlepšiu vešteckú guľu.Podľa mňa má modrej LNB v poriadku. Keď čítam že trhá obraz na 12344 ihneď mi napadne že musí mať doma gosat 7056 a treba mu vymeniť kondenzatory na doske... Výmena LNB zbytočná.. Meduzka: môžeš skúsiť vymeniť LNB niekedy to pomôže. Ak chceš ale odstrániť príčinu, je to na návštevu kvalitného elektrikára. |
noces
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
RE: twin lbn jaky vybrat2meduzka: zemní smyčku lze vyřešit jen obtížně.Možnosti: 1. oddělovací trafo pro všechny přístroje galvanizky spojené zemí (satelitní příjímač, TV, audio, atd.) 2. natáhnout napájecí drát 220V ze stejné zásuvky jako ostatní přístroje. 3. Natáhnout zemnící drát paralelně s koaxem (měď 2,5mm2 aspoň) a uzemnit všechno na jednu zem. (Toto nemusí pomoci, závisí i na tom, jak vypadá zbytek el. rozvodu). Někdy ovšem pomůže i prosté otočení vidlice v zásuvce. Taky není jedno jaký je koax - čím silnější měděné opletení, tím méně napětí vytvoří vyrovnávací zemní proud... Někdy je nejjednodušší a nejlevnější použít dvě paraboly. |
Antonín
![]() |
|
@modrejprohodil jsi ty VU+ mezi sebou a DUO vypadává a DUO 2 funguje ?@noces:vešteckú guľa je dobrá, ještě lepší je ale číst zadání. Zadání je VU+. A na zemní smyčku bude i kvalitní elektrikář čučet. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 049 |
![]() |
|
RE: twin lbn jaky vybratTak mu něco doporučte. Ono mít jedno LNB rezervní nikdy neškodí, vždyť to raketu nestojí. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@RAFI007Ehm...![]() ![]() |
noces
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
@AntonínVím, že to není jednoduché, proto ten dotaz. :)Zařízení jsou na jedné fázi, av rec. nebručí, koax belden H126 v mědi, kombinace přístrojů zemnění nulou (2 vidlice, L, N) a ukostření (TV, AV rec. , subwoofer, přes kolík, L,N,PEN). Pravdou je, že třetí receiver je v jiné zásuvce, ale na jedné fázi. Zkusím ho připojit k ostatním, je dvouvidlicový, tak možná zkusím prohodit L a N. VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
![]() |
|
Vyhnilý F-konektorŘešil jsem problém u souseda, kde fungovala jen V-polarizace. Příčina "vyhnilý" konektor působením vody a elektřiny. Zkrátka 18V pro H to nedalo. |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
RE: twin lbn jaky vybratKupujte koaxy s měděným opletením, používejte Fka správného rozměru a za svého života nebudete mít nic vyhnilé.2meduzka: ještě to může být taky svodový proud do nějakého zemnění na anténě? Je to třeba zkusit a podle výsledků se dopídit. Když se s podobnou věcí setkám, snažím se všechno napajet prodlužkami z jedné zásuvky - všechno je ovšem všechno co je galvanicky spojené. A když jev takto zmizí, jsem si jist, že je to zemní smyčka a pak řeším dále (jak jsem psal výše). |
Antonín
![]() |
|
RE: twin lbn jaky vybratKed uz musim radit tak toto: LNB Smart TWIN Titanium Edition...Zgemma H9 Combo, Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v6.3,OpenESI 9.0,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + TV JVC LT-65VAQ8235
|
Miko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 527 |
![]() |
|
RE: twin lbn jaky vybratJojo, ten je dobrej. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: twin lbn jaky vybratja medzi rečou,IBU TWIN, momentálne mi "šlape" 2 rok,je v pohode![]() ![]() Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k,NEO QLED Samsung TV 65",SKYWORTH ITV/...X98 ITV,
|
mat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 064 Galerie: mat |
![]() |
|
@modrejEšte niečo keď som opravoval ten F konektor kde niektoré stanice-frekvencie išli a niektoré nie tak parabola nemohla bit pohnuta lebo boli na ňu napojené 3 ďalšie primače čiže LNB quad a tam všetko išlo. Čiže pomohlo nanovo spraviť F konektor na koaxial a všetko išlo jeto zaujímavá záhada ale pomohlo to.Mozno napetie. Tak skus to pozrieť ako prvé a možno ušetríš za LNB. |
joki741
Registrace: 2/2017 Příspěvků: 71 |
![]() |
|
@meduzkaVzájemné ovliňování výstupů u quad konvertorů je celkem běžná věc a je umění najít LNB který by tím moc netrpěl. Mně se v tomto směru nejvíc osvědčil Inverto black premium selected quad (neber Inv.black ultra, ten na to trpí taky). Jestli máš problém se zemní smyčkou lehce zjistíš když předmětné TV/přijímače zapojíš všechny z jedné zásuvky(prodlužovačky...) a prostě vytvoření zemní smyčky zabráníš - pak si ověř jestli problém trvá nebo ne. Nejčastěji se záškuby projevují při zapínání/vypínaní přijímaču nebo při přepínání DiSeQc pokud přijímáš víc sat pozic. Pokud to bude cukat i bez zemní smyčky, dělá to LNB. Ze zkušenosti mohu říci, že to dělá většina quadů (i twinů) ale většina lidí to neřeší, na nějaký občasný záškub nebo kostku je každý u sat přijmu zvyklý... |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
@meduzkasamozřejmě když budeš testovat tu zem.smyčku tak všechny ostatní dráty od TV nekompromisně odpojíš (AV recievery atd...), necháš zapojeno jen napájení 220V (přesprodl. do jedné zásuvky ve zdi do zásuvky, koax od LNB a HDMI |
lance
![]() |
|
RE: twin lbn jaky vybratTak vyměněný LNB,seřízena parabola na max a VU+DUO už se nechytalo vůbec.Jen roztrhaný obraz.Pomohla až výměna elytu C 848.Teď jede jak nový.Díky za reakce a rady.VU+duo,VU+duo2
|
modrej
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 80 |
![]() |
|
lance,k tem typum quad lnb od Inverto bych dodal, ze je to spis taky o kuse. Mam momentalne IBU Quad na pozici 23,5E a nezaznamenal jsem zatím zadny problém s nim. Mel jsem i Premium Quad a tam jsem mel dva ok a treti byl zrovna problém. Jinak předtím jsem pouzival Goldeny Inerstar S 204 nebo 202 a tam jsem mel problém s kazdym kusem po case. Vymenil jsem je za Inverta a ok az na 4 zarizenich. Problém jsem zatím nezjistil ani s zakladni verzi RED Quad. Jinak mas pravdu, zatím se mi Inverto LNB konvertory osvedcili. Ty novejsi typy jsem ještě nezkousel, ale vzhledem k filraci LTE nepředpokládám nejaky zasadni problém, akorad me vadi, ze mají vetsi ozarovac o 1 cm nez ty puvodni s 5,9 cm průměrem ozarovace, coz je problém při nasilhani satelitních pozic 4 stupne od sebe. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
@HYPERano potvrzuju RED Quad jsou taky OK a ještě myslím fungovaly dobře úzké Inverto multiconnect quad, tím můj výčet vyhovujících quadů končí, u všech ostatních jsem už zaznamenal nějaké ovlivňování, dost jsem si s tím svého času hrál... potřeboval jsem najít i nějaký spolehlivý OCTO ale bez úspěchu![]() |
lance
![]() |
|
![]() |