![]() |
|
Chvála antény Televes pro pozemní TVZeť rozhodl, že pomalý radiový internet nahradíme rychlým drátovým. Pro internetový kabel jsem v kabelovém průchodu do domu uvolnil místo za cenu, že kuchyň (dosud napojena na malou společnou anténu vnějším kabelem přes balkon) pojede na samostatnou pozemní anténu. Koupil jsem Televes, což byla nejdražší pozemní anténa se zesilovačem 38 dB. Od Slovenska jsme v Havířově-Prostřední Suché izolováni Beskydy a ještě Bludovickým kopcem s převýšením cca 60 m ve vzdálenosti 2,5 km.K mého obrovskému překvapení Televes chytla slovenskou televizi ve svislé polarizaci na kanále 52 Křížava a 32 Čadca nebo Povážská Bystrica. České a polské stanice s vodorovnou polarizací lze přijímat i ve vertikální poloze antény. Vyplatilo se mi koupit dražší anténu. Dřívější pokusy se sítem na Slovensko byly neúspěšné. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
RE: Chvála antény Televes pro pozemní TVO aku presne antenu ide? |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 790 |
![]() |
|
RE: Chvála antény Televes pro pozemní TVZdar,je super,že Ti to šlape,patrně jde o DAT BOSS LR.Kvalitní síto má samozřejmě nižší udávaný pasivní zisk (může být okolo cca 4-6dB),což je v hraniční situaci hodně a pokud "sedne" anténě i homogenita pole,výsledky se dostaví. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Chvála antény Televes pro pozemní TVAnténa se zesilovačem ... prostě náhodné řešení.Společná anténa zjevně taky nebude moc dobrá. Tohle se dělá pořádně takto: - změří se signály ze zvolených vysílačů - vyberou se antény - instaluje se. Ale když to funguje, tak to funguje. Jenom si nemyslete, že to je obecně použitelné řešení. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Chvála antény Televes pro pozemní TVTo by potom anténáři neměli co žrát...![]() Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
@samorostJj,ja v udoli a cez niekolko kopcov chytam bez problemov dvbt z par vysielacov cez 30 km vzdusnou ciarou na POLSKE!!! sito!!!!Asi polske sito je potom zazracna antena. Jasne,mam aj niejaky nizkosumovy zosilnovac. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 652 |
![]() |
|
RE: Chvála antény Televes pro pozemní TVAz teraz som si vsimol: zosilnovac 38db!!!!! Kua, neni malo?!!!!! |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 652 |
![]() |
|
@samorostTo je na upřímnou gratulaci, přálo Ti štěstí, ale o ničem jiném než o štěstí to příliš nevypovídá. Také jsi to štěstí mít nemusel a mohl jsi za tu "nejdražší" anténu jen vyhodit peníze z okna. S takovýmito chvalozpěvy na anténu jen proto, že mně někde vyhověla v nějakém místě příjmu, bych byl hodně opatrný. |
brak232
Registrace: 10/2017 Příspěvků: 167 |
![]() |
|
Antonín má pravdu, jenžesamotné změření signálu + doprava odborníka mne vyjde nejméně na cenu antény. Mohu se také dovědět, že některé slabé stanice jsou opravdu slabé a nestojí zato je piplat. Budu mít špatnou jistotu.V mém případě jde opravdu o haluz, souhlasím s brak232. Anténa Televes ELLIPSE.Zisk zesilovače je regulován automaticky podle síly signálu. Viz také www.atoselektro.cz. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: Chvála antény Televes pro pozemní TVTaké změna počasí v rocnich obdobi udela sve při dalkovem prijmu. Az prijdou inverzni mlhy, muze byt také po prijmu vzdalenych vysilacu. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
jenžekdyž si před očima vybavím libovolné spektrum, kde na mě vyskočí několik kopečků a maximy od třeba 30dBuV až po 70dBuV, tak by mě zajímalo, podle čeho je "zisk regulován automaticky".......... |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
RE: Chvála antény Televes pro pozemní TVSamoroste, šteluješ si i motor současného auta? Léčíš slepé střevo? Ne? A proč si myslíš, že anténní technika je něco triviálního proti tomuto?Fachman to udělá pořádně a smysluplně. Tvůj postup je nahodilý, možná bude dlouhodobě fungovat, možná taky ne. Rozhodně asi nebude fungovat už ve vedlejší vesnici, ne tak někde jinde. (Že jsou blbí "fachmani" u anténní tehcniky? No to jsou u všeho, tedy zásadní otázka je jediná: jak najít skutečného fachmana.) |
Antonín
![]() |
|
RE: Chvála antény Televes pro pozemní TVJa mám tú anténu tiež a pri pokusoch s hocijakými anténami mám na túto anténu najlepšie výsledky aj podla hodnotení na alze každý ju chváli.Prečo by si hned každý mal volat antenárov. |
MAN0707
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 213 |
![]() |
|
@AntonínBez fachmanov , by signal dostal infarkt .Nechaj si tie sprosté kázania v kostole ,svojim merákovským ovciam . iba fachmani a meráky a antonín . ostatok je nula . vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 598 |
![]() |
|
Brumokaždý má hlavu ked to vie čo len jeden dokáže sa to naučiť takmer každý ,ktorému to aspoň trochu myslíčo si napísal okrem nadávok?pre mňa si dvojitá nula, |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 358 |
![]() |
|
RE: Chvála antény Televes pro pozemní TVAnténa do teplých krajin. Pracovní teplota -5 ... +45°C |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 716 |
![]() |
|
RE: Chvála antény Televes pro pozemní TVSubjektivně téma sklouzává někde,kde nemá.Rád bych viděl pasivní zisk této antény,proč jej výrobce neuvádí?Tak lze alespoň teoreticky porovnat anténu stran zisku,což je obvykle jeden z rozhodných parametrů.Můj odhad činí cca 14-15 dBi v průměru.Pak třebas bude kvalitní síto s předřadnými direktory na stejné,možná lepší úrovni s externím předzesilovačem (třebas M1000).Někdo se zabývá vf technikou jako koníčkem,jiný se tím živí a všichni mohou být na fóru. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Chvála antény Televes pro pozemní TVTo za ty prachy co stoji ta antena muzu mit T90. |
marianst
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 287 |
![]() |
|
RE: Chvála antény Televes pro pozemní TVTak za ty prachy, 2,5 tis. za antenu, dostane laický user alespoň určitou blbuvzdornost antény (ochrana před přebuzením zes. + automatický pasivní režim bez připojení napájecího adaptéru). Takže lze předpokládat, že asi bude docela blbuvzdorně funkční a nejspíš bude všeobecně opěvována. Bodejť by user nechválil, když za ni vysolí 2,5tis![]() ![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Chvála antény Televes pro pozemní TVA co je hlavní!!! Český user - škudlil bude mít slastný pocit, že svých 2,5tis zhmotnil do materiálu, který bude navěky vlastnit! Když český user stejný peníz zaplatí technikovi, který by mu odborně za stejné peníze zajistí příjem (s levnějšími komponenty a pravděpodobně s lepšími výslednými parametry), měl by user depresi, že peníze vyhazuje oknem (resp. dává nějakému darmožroutovi) a nic barevného ULTRAHD 4K mu nezůstane v ruce!!! Jsme v Česku!![]() |
lance
![]() |
|
RE: Chvála antény Televes pro pozemní TVNic proti nikomu a ničemu..ale tolik peněz za nic?změna počasí, maličké echo nebo pre-echo..anténa se superzesílením skoro všeho..to nebude univerzální medicína pro všechny..Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž
|
Danny10
Registrace: 11/2012 Příspěvků: 1 270 |
![]() |
|
RE: Chvála antény Televes pro pozemní TVMožná ani za pár dní pro tento případ..Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž
|
Danny10
Registrace: 11/2012 Příspěvků: 1 270 |
![]() |
|
RE: Chvála antény Televes pro pozemní TVNo pak ale user nebude nadávat na anténu, protože tu má přeci tu nejlepší![]() ![]() |
lance
![]() |
|
Kde jste četlio automaticky řízenému zisku zesilovače? Pro mne to byla novinka.Obyčejné Colorky byly za 1000 Kč, proč tedy ta cena? Ten zesilovač není obvyklý. Měl jsem kaskády zesilovačů 20 dB u antény,20 dB dole u rozbočovačů. Zde je 38 dB na jednom místě a ono to nekmitá, kabel vstup a výstup jsou těsně u sebe. Bez zesilovače kvalita 0 dB. Jak vidno zříti, mnoho lidí ji z cenových důvodů nemá. Snad se někdy objeví na tomto fóru fachman, který provede solidní hodnocení této předražené antény a rozbor, jak se dá inteligentně řídit zesilovač. Mám tu Lysou horu K37, Hošťálkovice K 48,50, 54, Skrzyczne K41,55,58 se svářečkami a vedle toho minimum ze Slovenska K32 K 52. Ono se to nehádá, nekmitá, drží to jak helvétská víra.Dnes bylo sucho a vítr. Nejásám nad 4k anténou, ale nad příjmem slovenské televize ze dvou muxů, včetně STV1HD a STV2HD. Kdysi dávno jsem měl analogový příjem na K 11 a K 35, kde pronikaly silné sousední kanály do obrazu,dnes po velmi dlouhé době najel digitál s digitální kvalitou obrazu. Jak říkal Donutil: Mám jednoduchý vkus, vždy kupuji to nejlepší! Že nákup byl nezodpovědný a riskantní, vím také... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: Chvála antény Televes pro pozemní TVTechnické parametry antény ELLIPSE: frekvenční rozsah 470-790 MHz kanály 21-60 zisk v aktivním modu 38 dB.Abys jí neměl příští roky přeprásklou od 5G základen... On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Chvála antény Televes pro pozemní TV1. Inteligentně se dá řídit zisk zesilovače proti přebuzení sto let starým způsobem zpětné vazby. Jenom je to problém udělat pořádně. Například tak aby to bezvadně fungvalo v celém pásmu.2. Vítr není parametr, leda bys měl kývácí stožár. 3. Tobě to hraje nějspíše shodou náhod. Proč ne. Něco hrát musí i na kus drátu, když shodou okolností bude mít správnou délku. Tahle anténa je nejspíše slušná i jako anténa, nemá zesiovač, který kmitá, bude dobrá pro samoinstalace zámečníků, klempířů, automechaniků a jiných manuálně šikvných lidí. 4. Zesilovač má krýt ztrátu v rozvodu, nic více nic méně. 5. Nejlepší zesilovač je pořádná anténa, to sice neříkal trumbera na televizní obrazovce, ale je to poněkud rozumnější anténářská pravda. |
Antonín
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
![]() |