![]() |
|
DVB-T2 versus DVB-T = zhoršení příjmu?Na severní Moravě vysílá stanice Polar především regionální zpravodajství. Signála přijímám v DVB-T2 na K31 a DVB-T na K45, oba vysílače mají v tabulkách výkon 10 kW.Mezi mou anténou a vysílačem je kopec s převýšením 25m ve vzdálenosti cca 7 km, vzdálenost na vysílač vzdušnou čarou je 11 km. Vysílač je z hlediska nadmořské výšky o něco málo níže než je výška mé antény. Příjem na K 45 je naprosto stabilní i za deště. Příjem na K31 je nestabilní i za sucha, průjezdy aut znamenají krátkodobé výpadky. Podezření na špatně uchycený kabel se nepotvrdilo. Za rok o tomto čase po vypnutí DVB-T bude příjem zhoršen. Má to podporu i v teorii? Máte podobnou zkušenost? Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
RE: DVB-T2 versus DVB-T = zhoršení příjmu?@samorost: já jsem vůl, já zaměnil skládání odrazů stejného signálu za skládáni různých signálů do sebe..........BTW česká čermná zdraví dolní čermnou :-) |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
![]() |
|
@samorostJestli tenhle výplod čte laik tak se ani nedivím že si dá namontovat sat ,iptv,kabel.....Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
K 31 vývojOstravská anténa chytá K26 až K54 s předzesilovačem, polská K41, K55, K58 s předzesilovačem.Pak následuje složitý rozvod daný postupnou výstavbou rodinného domu. Na ostravské anténě nemohu mít kanálové propusti vzhledem k počtu různých kanálů. Původní propusti již nevyhovují a byly vyřazeny. Na polské straně jsem udělal totéž. Naštěstí jsem našel propust K 41 a K55-58. Po jejím zapojení za polskou anténou se K 31 z Ostravy stabilizoval.Polské K 55 a K 58 vykazují nyní anomálie. Ráno 07 hod. je signál dostatečný ale kvalita 0, pak postupně roste a 10:30 je již 100 %.To platí až do pozdního večera. Ráno je kvalita opět nula. Vliv tedy bude mít asi ostravská anténa, bez kanálových propustí si prostě neškrtnu. Ten rozdíl kvality bez jakéhokoliv zásahu na anténě mne fascinuje.Změna je přitom naprosto plynulá. Z ostravské antény, pokusně Televes, jsem nově chytil polské Opole K 46, K 34, K 23. Kvalita 100% ráno v 07hod., pak začne klesat, v 10:30 je kvalita již nula. Další ráno naskočí kvalita 100 % a příběh se opakuje. Změna je naprosto plynulá, bez skoků. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
@samorostPak použij některý z Profilerů (např. Johanson, Fracarro, Televés, EmmeEsse, atd.). |
cha-cha
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 1 150 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |