, sekce: Technika |
|
Po zapnutí se přijímači nechce naskočitČau chlapi...Rád bych se zeptal na podivné chování mého postaršího přijímače na chalupě GM 9080. Když přijedu na víkend, a přijímač je tedy několik dnů bez proudu, protože jistič vypínám, tak na něm po zapnutí jističů proběhne základní start, kdy se objeví jen hodiny, ale na dálkový ovladač přijímač nereaguje, a nechce se zapnout... Teprve až cca po půl hodině začne přijímač reagovat, a naběhne, a pak funguje celý víkend naprosto normálně... I ráno naběhne ihned, protože je pořád pod proudem. Připadá mi to, jakoby se musel nejdříve nahřát... Další týden se vše opakuje... Poprosím o vaše nápady... 0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 1 012 |
|
|
RE: Po zapnutí se přijímači nechce naskočitVyschlé kapacitory ve zdroji. (Ano, musí se trochu nahřát, aby naskočil spínaný zdroj.) Vyměnit. Buď kapacitory nebo přijímač. Jiné cesty není. (Časem se to zhorší tak, že nenaskočí vůbec.)Globální rada: je lepší kupovat přijímače s externím zdrojem a vyměnit zdroj, protože čínské výrobky nepoužívají ve zdrojích správné součástky určené pro kmitočty řádu desítek kHz a vyšší teploty, tyto pak vysychají rychleji, než by měly...takže tento problém je společný problém poloviny zařízení vyrobených v Asii...což jsou dnes skoro všechny. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
|
|
Konstruktéři ?se starají o trvalý ekonomický růst. Zařízení jsou navržena tak, že poblíž topících diod a stabilizátorů jsou na malém "tišťáku" kondenzátory. Některé přežijí záruku, některé ne. Když už osadí výrobce ve zdroji kondenzátory na 105°C, tak zdroj přežije ale na procesorové desce jsou kondenzátory 85°C. A teplo z těch malých skřínek špatně utíká ! |
valsora
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 232 |
|
|
RE: Po zapnutí se přijímači nechce naskočitNebo kondíky na základní desce, to je dnes mnohem četnější |
Salt
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 114 |
|
|
RE: Po zapnutí se přijímači nechce naskočitvalrosa byl rychlejší |
Salt
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 114 |
|
|
RE: Po zapnutí se přijímači nechce naskočitMnohé tv boxy nemajú odvetrávacie otvory. Ja mám doma také dva. Po hodine činnosti môžem na nich praženicu urobiť. Asi ich poriadne prevetrám vrtákom. |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
|
|
RE: Po zapnutí se přijímači nechce naskočitto už jsi měl dávno provrtat! |
dnurg
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 282 |
|
|
RE: Po zapnutí se přijímači nechce naskočitStále si říkám, že lidstvo přece nemůže být tak hloupé, aby zničilo tuhle planetu. Nikdy jsem nedokázal pochopit, jak mohly zaniknout tak vyspělé civilizace, které už tady byly a ono je to v podstatě jednoduché... /dal jsem po obědě plzničku a mám slabší chvilku pro fylozofii/ ...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 169 |
|
|
RE: Po zapnutí se přijímači nechce naskočita tak si rikam jak byl NAVSTEVNICI nadcasovy serial |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
|
|
RE: Po zapnutí se přijímači nechce naskočitTak díky, zkusím ty kapacitory vyměnit, a snad to pomůže...0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 1 012 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|