![]() |
|
Technisat Technistar S2 a TV SamsungZdravím měl jsem starou smart televizi LG bohužel odešla do věčných lovišť a tu jsem krmil sat. přijimačem. Po koupi nové televize satelitní přijímač s TV nekomunikuje, občas se chytne, ale ve většině případů po zapnutí ne (vyměnil jsem i HDMI kabely). Tušíte zda li vyřeší problém nákup novější verze satelitního přijímače Technisat S6? |
MAXINOHA
Registrace: 1/2012 Příspěvků: 5 |
![]() |
|
RE: Technisat Technistar S2 a TV SamsungNetušíme...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Technisat Technistar S2 a TV Samsunga co se jako "nechytne"?máš HDMI kabel z Technisatu do TV a niekedy nie je obraz a inokedy zase áno? Alebo? |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
RE: Technisat Technistar S2 a TV SamsungTak pokud tomu dobře rozumim, s puvodni TV se po zapnuti prijimace automaticky prepl do rezimu HDMI a po vypnuti prijimace se TV prepla do rezimu Antena DVB-T. Jde to v menu prijimace nastavit i s režimem vypnuti a zapnuti prijimace zaroven s TV. To třeba fungovalo dobře s TV Samsung, kdy se v menu TV ještě muselo aktivovat automaticke vypnuti. Co mas za znacku TV? Pokud ti jde o korektni prepinani mezi TV vstupy s prijimcem nemusi to vždy fungovat. Prijimac te na to i v menu upozornuje. Zda to vyresi nakup nového prijimace netusim, ale muze se jednat o stejny problém. Vetsinou se tyto prijimace nicim moc nelisi, jmenu je skoro stejne. Chtelo by to vyzkoušet. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 668 |
![]() |
|
RE: Technisat Technistar S2 a TV SamsungSnad k tomu Maxinoha ještě doplni podrobnejsi informace, jak to fungovalo s puvodni TV LG. Zda se i vypínala a zapůinala zaroven s prijimacem nebo se prepinaly pouze jednotlive vstupy mezi prijimacem a TV. |
HYPER
![]() |
|
RE: Technisat Technistar S2 a TV SamsungPo sedmi letech od registrace položit přímo věštecký dotaz. Pokud neumíš popsat problém, tak dneska už to můžeš vše natočit a prezentovat na youtrubce. No a někdo z přítomných z uvedeného videa ti odpoví.VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 003 |
![]() |
|
RE: Technisat Technistar S2 a TV SamsungJen,aby to u té staré LG nebylo propojené scartem.... |
Cucerak
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 388 |
![]() |
|
RE: Technisat Technistar S2 a TV Samsungmam technisat technicorder STC s LG LW a sat dokaze zapnut TV ked je aktivovane ovladanie simplink. nedokaze ho vypnut.ten isty sat s 12rokov starym Sony LCD dokaze TV zapnut aj vypnut. ci to funguje so Samsungom musi povedat niekto kto ma rovnaky TV |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
Technisaty a Samsungyspolupracují. Musí se najít Menu v Technisatu (Technilink)i v Samsungu.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
@HYPERNeměl jsem žádné jiné vstupy do televize. Ani společnou anténu, pouze jsem zapl telku zapl sat. přijimač a bylo vystaráno. Po koupi televize Samsung UE43NU7172 a propojení Sat přijimače kabelem HDMI se nezobrazí nic. Pouze úvodní obrazovka nájezdu Technisatu a spodní bílá lišta s názvem programu. Obraz na chvíli problikne maximálně při přepnutí na další program. Zapnu li nejříve satelit a po cca 1 minutě zapnu televizi tak někdy se objeví obraz se zvukem, někdy obraz bez zvuku a nebo poslední alternativa není obraz ani zvuk. |
MAXINOHA
![]() |
|
Když není obraz ani zvuk,je aspoň Menu Technisatu, nebo seznam stanic? Pokud ano, může být chyba v anténách.Doporučuji následující postup: 1. Televize Zap. 2. Satelit Zap.3. Na televizi navolit Zdroj na Satelit, například HDMI1. Pak se aspoň objeví Menu satelitu. Nastavení Technisatu na HDMI CEC(mám jiný typ) je přibližně následující: 1. Menu, 2. Nastavení,3.Speciální funkce, 4. Technilink, 5.Technilink Zap., 6. Zapnutí Zap,7. Vypnutí Zap. Samsung musí být rovněž aktivován: 1. Menu, 2. Nastavení,3. Obecné, 4. Anynet+, 5. Zap. Technisaty mají někdy závadu, projevující se nenajetím zvuku. Stačí přepnout spolehlivou stanici, v mém případě C music a zvuk najede. Někdy pomůže vypnutí a opětné zapnutí přijímače. Závada nenajetí zvuku se projevuje, když hraju na ovládači jak na klavíře, tedy rychle. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
Maxinoha,v prijimaci v menu specialni funkce v polozce HDMI Technilink dej na zapnout prvním radku, tim se ti aktivuje alespoň rezim automatického prepnuti na HDMI vstup s TV. Pokud chces aby se ti TV vypínala a zapínala i s prijimacem najednou, tak zvol ostatní radky co popisuje samorost. V nastaveni obrazu zvol rozliseni obrazu HDMI na 1080i pripadne 1080p a mas navoleno 720p. Snad to zabere, je to TV s 4K rozlisenim panelu. |
HYPER
![]() |
|
@samorost @HYPERDíky pánové za pomoc podařilo se mi televizi nastavit a funguje |
MAXINOHA
![]() |
|
RE: Technisat Technistar S2 a TV SamsungNemas zac, hlavne ze se zadarilo a maka to.![]() ![]() |
HYPER
![]() |
|
![]() |