Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Technisat Star S2,

Chtel bych se zeptat,zda s tim jde něco ještě delat nebo zberny dvur. Po zapnuti zdroje prijimac ukaze ctyri carky na displji, pak hodiny bez cisel a po nejake době ukaze znovu ctyri carky na displeji a asi po 5 s to zacne poblikávat a carky zmizi a prijimac nereaguje na zadne tlacitko a displej nesviti. Mam podezreni bud na zborceny sw, pripadne něco s E Prom pameti nebo je zavada v procesoru tzv. studeny spoj. Filtrace i zdroj jsou ok. Proste uz nenastartuje.

HYPER
Registrace: 11/2010
Odpověď v diskusním vlákně

@HYPER

Nenahrál jsi tam nějaký jiný software? Technisat Star S2 jsou podle mého názoru spolehlivé přijímače, 2x jsem jej kupoval pro známé. Trochu jsi mě vystrašil. Jak ho máš dlouho?

TRNi
Registrace: 6/2018

RE: Technisat Star S2,

do ziadneho prijimaca Technisat sa neda nahrat "nějaký jiný software".
to proste takto nefunguje.
skusil by som z USB prehrat sw ale skor by som tomu nedaval moc sanci.
opravy nechce robit nikto pretoze je to vraj drahsie ako novy stroj.

Dagy2

@Dagy2

Napsal jsem to blbě, myslel jsem firmware pro jiný typ technisatu.
Poslední firmware je myslím - FW_Technistar_S2_1940w_M7, který opravuje
Fastscan. Když ale píšeš že Technisat Star S2 jiný typ firmwaru nedovolí tak se omlouvám, nezkoušel jsem to takhle zmršit jako třeba u Arivy.

TRNi
Registrace: 6/2018

@TRNi

pokud mluvíme o Technisat Technistar S2 (výrobek obj.č. 0000/4739 nebo 0001/4739 - číslo najdeš na Technisatu zespodu na nálepce) tak poslední soft na stránce Technisatu je 2.46.0.7-1936k z 20.9.2013.
https://www.technisat.com/de_DE/Downloads/352-515/?productID=2957
V každém případě Technisat je v tomto 100% blbuvzdorný a nemůžeš nahrát jiný soft ani "na oko" ze stejného přijímače pokud to není HW stejná verze. Tohle platí i u verze Technistar S2, kde byl jak píšeš opravný soft pro CZ/SK zákazníky ovšem pouze pro verzi Technistar S2/Int s objednacím číslem 0006/4739.

Oprava nefunkčního Technisatu z mých zkušeností (odpálený HDMI výstup přepětím):
- firma z Brna, kterou zde neradno jmenovat mi řekla s tímto oni nic nemají, ani neměli snahu mi nabídnout servis při osobní návštěvě
- soukromá opravovna, která vypadá na internetu hodně seriozně a má v popisu i Technisat - odpověď telefonem byla, že je to určitě možné ovšem vzhledem k vícevrstvé technologii plošných spojů u Technisatu je předpoklad, že se s tím bude párat celý den a cena za několik hodin práce + čip bude dražší než nový přístroj.
- zůstává možnost zaslat do Němec a je otázkou za kolik je to tam pokud je již 3-letá záruka mimo. A 3-letá záruka pro výrobky INT prodávané zde je otázná - zkoušel jsi doufám registrovat přístroj na stránce výrobce. Povedlo se ti to?

Dagy2

Oprava skutečně je drahá a mnohdy dražší, než přístroj.
Přístroj chrlí stroj, montuje a balí to síla, která nemusí myslet.
Kdežto opravář musí myslet - a tedy je to drahá pracovní síla, která nebude stát 200 Kč/hod. Veškerá práce je ruční práce. Pluds náhradní díly jsou drahé. Vybavení pro pájení SMD na vícevrstvých spojích...
Jenom rozebrat a složit přijímač je nejméně půl hodiny práce. U některých typů i více. Plus otestovat min. další půlhodina. Hodinu práce s hledáním závady, hodinu její oprava...plus díly. Prostě pod nějakých 1000-1500 Kč to zvládnout nejde.
S tímto se nic nadělat nedá.
Je to prosté - kvalifikovaná lidská práce je drahá a bude stále dražší.
(Zdraží časem podstatně i hospody oproti jídlu v prodejně. Jsem starý chlap a žil jsem většinu života v jiné době, kdy to bylo jinak, ale nejsem tak hloupý, abych neviděl, že svět se mění. Stroje jsou chytřejší a chytřejší. Většina výroby bude zanedlouho jenom strojová.)

Antonín
Registrace: 8/2005

@Antoníne

přesně jak to píšeš s jedinou výhradou k tvému příspěvku: 200Kč/hod. Za ty peníze snad dnes nikdo ani nepokosí trávu automatickou kosačkou. Pokud znáš takového opraváře SAT přijímačů nebo čehokoli jiného, rád se přijedu na něj podívat.
Na můj inzerát s nabídkou 2050EUR/měs+auto+fon+ruzné benefity pro člověka s učňovkou se přihlásilo 5 lidí z toho 2 v podstatě neměli zájem a 2 "museli" být doma v 16hod a ten páty uměl velké kulové :)))
Aby firma nebyla v červených číslech musí fakturovat tak 1500.

Dagy2

Nebude stát 200 Kč za hodinu....znamneá, že za to nikdo opravovat nebude. Když to všechno víš, proč se divíš, že to v podstatě nejde opravit?

Antonín

Antonín

Opraviť ide všetko, ak to má niekto ako hoby, no živiť by som sa tým dnes nechcel, a to boli časy ked som na tom "hoby" zarobil niekoľkokrát viac ako v práci

Duzu
Registrace: 7/2005

V prijimaci byl poslední sw 1940W. Byl vypnut ze site 3 tydny, po zapnuti jiz se zacal chovat takto a nenabiha. Zkousel jsem tam přes USB starsi werzi sw, zda se chyti a aktualizuje se, bohužel. Pokud je studenak pod procesorem tzv. kulicky, tak stim se tezko da neco udelat. Tyto procesory v Technisatu se nedaji vymenit.

HYPER

Mam ještě doma starsiho Technisata SIR od kamarada, kde je poskozen HDMI procesor, tak jsem se znamym domluven, ze ho použijeme z S2. Je to stejny typ. Oprava by byla prilis nakladna a neni jasne, zda by se i podarilo to opravit, to je opravdu lepsi si koupit novy prijimac. Souhlasim s Vami.

HYPER

@antoníne

divím se, že soudruzi ve firmě která to dovážela neřekli rádi opravíme ale stojí to 5000 Kč. Pak je na každém co si vybere. divím se že firma která žije ze servisu řekne "to něděláme".

Dagy2

TRNi,

jiny typ FW to nedovoli prijmout. Vyzkouseno kdysi davno na jinem prijimaci.

HYPER

2Dagy: Já ti to za 500000 Kč opravím. 50% předem. Ok? Už jsi spokojený?

Antonín

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra