![]() |
|
=Nastavení,konfig 2-tuner přijímačů Technisat=Po dlhej dobe som pozeral (v súvislosti s vláknom Technistar S2 tu nižšie) na stránku firmy, ktorá bola niekedy autorizovaným dovozcom a servisom pre TechniSat. Nachádza sa tam dokumentom s podobným názvom ak je nadpis tohto vlákna. Je v ňom celkom dosť nepresností a dovolím si tvrdiť dokonca nezmyslov takže sa nie je čomu diviť pokiaľ menej skúsení používatelia vrátia tieto prijímače ako nepoužiteľné.A. Jestliže používáte dva tunery, je nutné mít nastaven počet tunerů v menu na hodnotu 2. Toto je ťažký a hrubo zavádzajúci nezmysel. V nastavení existujú dve rôzne položky: - menu-správa filmů-DVR nastavení-Reserved tuners táto položka umožňuje rezervovať počet tunerov pre streamovanie a hodnota je v základe 0-2. Pokiaľ mám dva tunery a nastavím hodnotu 2, tak mi už nedovolí prijímač nahrávať, pretože oba tunery sú pre stream a ten má prednosť. Takto niektorí užívatelia nastavili prijímač a tvrdili že nejde nahrávať - teraz už viem prečo! Takže sem VŽDY patrí 0 alebo max 1 - menu-nastavení-konfigurace antény DVB-S-signál z antény táto položka určuje, koľko káblov z antény je pripojených do prístroja a môže mať hodnotu 1 alebo 2 alebo v prípade použitia extra 2xDVB-S hodnotu 3 a 4. pokiaľ mám single LNB nastavím hodnotu 1 a vstup antény sa kopíruje interne aj do tuneru 2(3 a 4). Mám obmedzenie na družicu, pásmo a polarizáciu u tunera 2. pokiaľ mám twinLNB a dva káble nastavím hodnotu 2 a mám oba tunery plne nezávislé (dtto pre 3 a 4tunery) B. Pokud máte pouze jeden CI/CI+ modul s kartou, nelze používat programování časovače záznamů pomocí SFI (EPG) - pokud jdou události těsně za sebou, je nutné mít mezi pořady časovou rezervu min. 1 minutu, což uskutečníte manuálním přidáním události v časovači Ďalší nezmysel. LZE. Používam takto Technicorder odjakživa. Pravdou je, že je potrebné dať pozor aby sa záznamy z dvoch rôznych staníc neprekrývali. toto sa dá ošetriť tromi spôsobmi: 1.ručne ako píše návod 2.automaticky nastavením v dobehu nahrávania 3.nastavením late descrambling a potom nie je žiadne obmedzenie okrem zmeny kľúčov ale to je o inom |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
=Nastavení,konfig 2-tuner přijímač= čast2C. Doporučujeme používat dva moduly a to typ IRDETO CI+ s kartami Skylink (FreeSat)...Pokud budete mít připojeny oba tunery, můžete nahrávat ze dvou různých transpondérů, pokud budete mít připojen jen jeden tuner, lze nahrávat pouze z jednoho transpondéru. Z tohto to vyzerá, že snáď technisat možno použiť len s kartou Skylink/Freesat. TOTO v žiadnom prípade nie je pravda. Možno kombinovať akékoľvek karty s príslušným CI modulom alebo čítačkou Conax. Nie pripojený jeden alebo dva tunery, ale samostatné káble z LNB. D. Některé CI+ moduly podporují tzv. duální dekódování. Tento režim má smysl pouze v případě použití jednoho, samostatného modulu. V menu „Podmíněný přístup“ je nutné nastavit režim duálního dekódování na hodnotu CI1 nebo CI2, i v tomto případě platí bod B), můžete však použít současné nahrávání dvou programů z jednoho transpondéru, např. ČT24 HD a ČT1, nebo jeden program nahrávat a druhý z téhož transpondéru sledovat. Tato funkce bývá označována názvem DualDecrypt Dosť nevhodný príklad. 1. CT24 je FTA takže sa dá sledovať vždy s akýmkoľvek iným programom aj s jedným CI modulom a dokonca v prípade CT24+TA3 aj úplne bez modulu!!! Vhodnejší prípad pre popis dualdecrypt je CT1+CT2 2. aktívny dual decrypt je taktiež veľmi vhodný pri použití dvoch alebo viacerých rôznych CI-moduloch a kariet - napr. DIGI+Freesat alebo Orange+Skylink atd. V celom návode sa nikde nepíše o možnosti late descrambling, ktorý funguje napríklad veľmi dobre u Digi a dekoduje záznam automaticky vždy po vypnutí prijímača. Takže s jednou kartou môžem nahrávať úplne bez obmedzení pokiaľ mám pripojené 2 alebo viac káblov z LNB do prijímača. |
Dagy2
![]() |
|
=Nastavení,konfig 2-tuner přijímačů= čast3Je na škodu pokiaľ firma, ktorá sa v minulosti seriozne zaoberala výrobkami TechniSat uvedie v oficiálnom dokumente toľko nepresností a zavádzajúcich informácií, že z prijímača "vyrobí" nepoužiteľný prístroj.Technisat Technicorder STC/SC je momentálne možno najlepším prijímačom na trhu práve pre tých užívateľov čo odišli od poskytovateľa ktorý dlhé roky umožňoval použitie preflešovaných čítačiek (resp. sa im dostalo od neho karty s vyššou ochranou a preflešovaná čítačka sa už nedá použiť) - práve pre možnosť použiť súčasne niekoľko kariet od rôznych poskytovateľov prakticky bez obmedzenia a mať možnosť súčasného nahrávania niekoľkých programov (4xDVB-S + 2xDVB-T) bez obmedzenia. Rovnako programovanie nahrávok pomocou EPG nie je obmedzené ale naopak umožňuje finesy, ktoré mnoho prijímačov na trhu nedokáže - samozrejme bežné kliknutie na program v 28-dňovom EPG s prednastaveným dobehom a skorším zapnutím - automatické vyhľadávanie a každodenný automatický update časovačov podľa zadaného kľúčového slova (napr. nahrá všetky programy obsahujúce slovo ZEMEKOULE) - vytvorenie "vlastných TV staníc" s daným žánrom - watchme - perfect recording aj keď len pre toho kto používa nemecké stanice |
Dagy2
![]() |
|
![]() |