Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

=Nastavení,konfig 2-tuner přijímačů Technisat=

Po dlhej dobe som pozeral (v súvislosti s vláknom Technistar S2 tu nižšie) na stránku firmy, ktorá bola niekedy autorizovaným dovozcom a servisom pre TechniSat. Nachádza sa tam dokumentom s podobným názvom ak je nadpis tohto vlákna. Je v ňom celkom dosť nepresností a dovolím si tvrdiť dokonca nezmyslov takže sa nie je čomu diviť pokiaľ menej skúsení používatelia vrátia tieto prijímače ako nepoužiteľné.
A. Jestliže používáte dva tunery, je nutné mít nastaven počet tunerů v menu na hodnotu 2.
Toto je ťažký a hrubo zavádzajúci nezmysel. V nastavení existujú dve rôzne položky:
- menu-správa filmů-DVR nastavení-Reserved tuners
táto položka umožňuje rezervovať počet tunerov pre streamovanie a hodnota je v základe 0-2. Pokiaľ mám dva tunery a nastavím hodnotu 2, tak mi už nedovolí prijímač nahrávať, pretože oba tunery sú pre stream a ten má prednosť. Takto niektorí užívatelia nastavili prijímač a tvrdili že nejde nahrávať - teraz už viem prečo! Takže sem VŽDY patrí 0 alebo max 1

- menu-nastavení-konfigurace antény DVB-S-signál z antény
táto položka určuje, koľko káblov z antény je pripojených do prístroja a môže mať hodnotu 1 alebo 2 alebo v prípade použitia extra 2xDVB-S hodnotu 3 a 4.
pokiaľ mám single LNB nastavím hodnotu 1 a vstup antény sa kopíruje interne aj do tuneru 2(3 a 4). Mám obmedzenie na družicu, pásmo a polarizáciu u tunera 2.
pokiaľ mám twinLNB a dva káble nastavím hodnotu 2 a mám oba tunery plne nezávislé (dtto pre 3 a 4tunery)

B. Pokud máte pouze jeden CI/CI+ modul s kartou, nelze používat programování časovače
záznamů pomocí SFI (EPG) - pokud jdou události těsně za sebou, je nutné mít mezi pořady
časovou rezervu min. 1 minutu, což uskutečníte manuálním přidáním události v časovači
Ďalší nezmysel. LZE. Používam takto Technicorder odjakživa. Pravdou je, že je potrebné dať pozor aby sa záznamy z dvoch rôznych staníc neprekrývali. toto sa dá ošetriť tromi spôsobmi:
1.ručne ako píše návod
2.automaticky nastavením v dobehu nahrávania
3.nastavením late descrambling a potom nie je žiadne obmedzenie okrem zmeny kľúčov ale to je o inom

Dagy2
Registrace: 11/2010
Odpověď v diskusním vlákně

=Nastavení,konfig 2-tuner přijímač= čast2

C. Doporučujeme používat dva moduly a to typ IRDETO CI+ s kartami Skylink (FreeSat)...
Pokud budete mít připojeny oba tunery, můžete nahrávat ze dvou různých transpondérů, pokud budete mít připojen jen jeden tuner, lze nahrávat pouze z jednoho transpondéru.

Z tohto to vyzerá, že snáď technisat možno použiť len s kartou Skylink/Freesat. TOTO v žiadnom prípade nie je pravda. Možno kombinovať akékoľvek karty s príslušným CI modulom alebo čítačkou Conax.
Nie pripojený jeden alebo dva tunery, ale samostatné káble z LNB.

D. Některé CI+ moduly podporují tzv. duální dekódování. Tento režim má smysl pouze v případě použití jednoho, samostatného modulu. V menu „Podmíněný přístup“ je nutné nastavit režim duálního dekódování na hodnotu CI1 nebo CI2,
i v tomto případě platí bod B), můžete však použít současné nahrávání dvou programů z jednoho transpondéru, např. ČT24 HD a ČT1, nebo jeden program nahrávat a druhý z téhož transpondéru sledovat. Tato funkce bývá označována názvem DualDecrypt

Dosť nevhodný príklad.
1. CT24 je FTA takže sa dá sledovať vždy s akýmkoľvek iným programom aj s jedným CI modulom a dokonca v prípade CT24+TA3 aj úplne bez modulu!!! Vhodnejší prípad pre popis dualdecrypt je CT1+CT2
2. aktívny dual decrypt je taktiež veľmi vhodný pri použití dvoch alebo viacerých rôznych CI-moduloch a kariet - napr. DIGI+Freesat alebo Orange+Skylink atd.

V celom návode sa nikde nepíše o možnosti late descrambling, ktorý funguje napríklad veľmi dobre u Digi a dekoduje záznam automaticky vždy po vypnutí prijímača. Takže s jednou kartou môžem nahrávať úplne bez obmedzení pokiaľ mám pripojené 2 alebo viac káblov z LNB do prijímača.

Dagy2
Odpověď v diskusním vlákně

=Nastavení,konfig 2-tuner přijímačů= čast3

Je na škodu pokiaľ firma, ktorá sa v minulosti seriozne zaoberala výrobkami TechniSat uvedie v oficiálnom dokumente toľko nepresností a zavádzajúcich informácií, že z prijímača "vyrobí" nepoužiteľný prístroj.

Technisat Technicorder STC/SC je momentálne možno najlepším prijímačom na trhu práve pre tých užívateľov čo odišli od poskytovateľa ktorý dlhé roky umožňoval použitie preflešovaných čítačiek (resp. sa im dostalo od neho karty s vyššou ochranou a preflešovaná čítačka sa už nedá použiť) - práve pre možnosť použiť súčasne niekoľko kariet od rôznych poskytovateľov prakticky bez obmedzenia a mať možnosť súčasného nahrávania niekoľkých programov (4xDVB-S + 2xDVB-T) bez obmedzenia.

Rovnako programovanie nahrávok pomocou EPG nie je obmedzené ale naopak umožňuje finesy, ktoré mnoho prijímačov na trhu nedokáže
- samozrejme bežné kliknutie na program v 28-dňovom EPG s prednastaveným dobehom a skorším zapnutím
- automatické vyhľadávanie a každodenný automatický update časovačov podľa zadaného kľúčového slova (napr. nahrá všetky programy obsahujúce slovo ZEMEKOULE)
- vytvorenie "vlastných TV staníc" s daným žánrom
- watchme
- perfect recording aj keď len pre toho kto používa nemecké stanice

Dagy2

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra