Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

(Mimo misu) Digitalni kamera

Dobry vecer, planuji si poridit nejakou digitalni kameru a chtel jsem se vas prosim zeptat na nejaky tip na kameru cca do 7, mozna i tech 10 tisic Kc. Letmo jsem projel obchody, ale spis jsem se chtel prvni zeptat vas, protoze jedinou pro me dulezitou vlastnost, kterou bych potreboval je "zivy" HDMI vystup i se zvukem v realnem case a moznost nahravat na kartu i behem spusteneho HDMI vystupu. Byl bych rad, kdyby umela zaznam v 1080p. Snimkovani uz ma snad vsechno 30fps, ale vubec by mi nevadilo, kdyby se dal HDMI vystup nastavit a zaroven natacet s 25fps. 4K nechci... :)))
Dekuji mnohokrat za pripadny tip na kameru. R^

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49
Odpověď v diskusním vlákně

@bobo2

já kameru kupoval 7 let,každý rok jinou a po dovolený šla do háje,poslední mě zůstala dodnes asi 5 let jinou nechci hdr cx 280,někde klapal fokus,jiná blbá výdrž baterky a prostě,těžko se hledá

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@bobo2

Kúp si nejakú Canon, alebo Sony nič iné by som nebral. Osobne mám Canon HF-R86. Má vstavanú pamäť 16GB, a výbornú baterku cca 160 hodín. Pozri parametre na nete. Kartu tam mám 512GB z Wish a šlape v pohode. Má množstvo funkcií a kopec ich ani nevyužiješ. Za tie peniaze ťažko zoženieš niečo lepšie. Popozeraj sa prípadne po sade Premizum kit kde je ešte ku kamere brašnička a mini stojan na kameru R^

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

@bobo2

Oprava
pravdaže cca 185 minút, 160 hodín je blbosť.

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

@kostik123

Mý výbornou baterku? To jako že je vestavěná?

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

RE: (Mimo misu) Digitalni kamera

Klíčová je otázka, nač to má sloužit a co s natočeným materiálem pak uděláš?
Zásadní parametr kamery, která má natáčet obraz pro nějaký filmeček, je objektiv. Kvalitní čočka.

Antonín
Registrace: 8/2005

kostik asi odpovedel presne na co jsem se chtel zeptat. Spis me prave zajimala, ktera znacka je OK. Nevedel jsem si rady, jestli Panasonic, Sony, Canon ci neco jineho. Kouknu na to kostiku. Diky. R^
Jinak pro Tondu... Jednalo by se spis o obycejne nataceni. Rodinne zaznamy, nekdy nejaky ten vylet za sportem, atd. atd.
Nebyl bych moc narocny filmar, takze klidne natocit a ulozit, bez dalsich uprav.

Zdravím Vás!

bobo2

@bobo2

MáM AJ PROFI KAMERY, ALE NA REPORTáž Z DOVOLENKY SOM SU KUPIL Panasonic HC-V180 S DOPLNKOVOU BATERIOU

zoly
Registrace: 9/2012

Na dovolenku mám Toshibu za pár eur a som spokojný. Baterka vydrží 2 hodiny, čo úplne stačí. Odporúčam. Navyše je ľahká.

Karner
Registrace: 3/2010

No, kostík doporučil dvě značky a nic jiného by nebral. Já mám kameru Panasonic s možností natáčet ve 4K (i když točit ve FullHD úplně stačí) a jsem nadmíru spokojen. A také bych mohl napsat, že nic jiného bych nebral.
A teď jak z toho ven?

joscer

joscer

Cim vic tipu, tim lip pro me. R^ :))) Dekuju za kazdou radu. R^ Mne staci, kdyz napisete, ze jste s urcitym typem kamery spokojeni, abych nekoupil nejaky zmetek...

Zdravím Vás!

bobo2

joscer

...A co mas za typ prosim?

Zdravím Vás!

bobo2

@bobo2

Jedná se o typ HC-VXF990. Ale obávám se, že to není kamera, která se cenově vejde do rozsahu, co jsi si stanovil.
Já jsem spíše chtěl jen poukázat na to, že není jen Canon a Sony.

joscer

joscer

Cena je cca 17 tisic, jestli dobre ctu. To by se mozna jeste dalo zvladnout, ale na to, co s kamerou mam v planu to mozna bude opravdu zbytecne moc. Ale i tak ti diky za odpoved. R^

Zdravím Vás!

bobo2

Ja bych vybiral taky podle velikosti senzoru, protoze s malym budou interierovy videa strasne zrnity.

Ja bych sel do kompaktniho fotaku min. s "jednopalcovym" cipem, ktery bude delat mnohem hezci videa nez bezna kamera a k tomu jako bonus nadherny fotky i za horsich svetelnych podminek.

Takze bud nejaky bezzrcadlovy system s vymennymi objektivy (m3/4 = panasonic, olympus) anebo s nevymennym objektivem (sony rx100 nebo canon g7). Osobne mam g7 a sel bych do ni znovu. Malinkaty a sikovny fotacek se super videem (opakuju mnohem lepsim nez bezne digitalni kamery) co se navic vejde do kapsy.

biga
Registrace: 9/2006

Oprava

Tak oprava, psal jsem to z pameti a samozrejme blbe. Mel jsem na mysli fotak Canon G9X. Ale co se tyka puvodniho dotazu tazatele, tak nevim jestli umi vsechno co pise, psal jsem jenom o obrazove kvalite.

biga
Registrace: 9/2006

@biga

Na tu mojí kameru jsem točil neteři svatbu a tedy samozřejmě i interiéry a to i za přítmí. Točil jsem ve FullHD a pak obraz na 4K TV 58" žádnou strašnou zrnitost nevykazoval.

joscer

v dnesnei dobe je digitalna kamera pre amatera duplicitne zbytocny "luxus". Nakolko staci VYSSIA RADA mobilneho telefonu alebo fotaku...na bezne filmovanie pouzivam mobil zn. XIAOMI alebo fotak zn. NIKON. Outdoor v poho nafilmujem mini kamerkou zn. SJCAM...S uvededenymi znackami som dlhodobo spokojny a obcas nieco mrsknem na Youtube: Kompersor4.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

Je to skutečně otázka, co s tím pak budeš dělat.
Jestli nic střihat nebudeš a občas to pustíš na mobilu nebo nějakém malé TV či monitoru PC, je to asi skutečně jedno.
Jestli na tom pak strávíš hodiny tvorbou filmu, je škoda mít nekvalitní vstupní data - a je dobré se dívat na objektiv, na to, kdo je výrobce čočky, na to jak velký je snímací čip a jaký to čip je. A je tady otázka velikosti kamery, kterou chceš nosit...jaké připojení ke stativu má, jak funguje optický stabilizátor...atd atd.
Prostě samé kompromisy a ty těžko někdo správně udělá za někoho jiného, protože nejde tušit, co je podstatné a co ne.
Osobně jsem proto, abys utratil, co nejvíce si můžeš dovolit, protože záznamy třeba malých dětí nebo jiných osobních událostí už nikdy nijak nanapravíš. Ušetřených 5 nebo 10 tisíc korun se šeredně vymstí - ale chápu, že pro někoho to mohou být nedostupné peníze - a pak se nedá nic dělat.

Antonín

..s tymto

budes filmovat kvalitne a lacno:

Outdoor - SJCAM SJ5000X 4K

Fotak - NIKON D7200

Mobil - XIAOMI Redmi NOTE7 LTE 64GB

bohus31

@bohus31

XIAOMI Redmi NOTE7 LTE 64GB neni zle, ale ked uz Xiaomi kôli kamere tak by som bral M9, aj ked na iphony sa to moc nechyta, ale kompromis
cena/kvalita ujde :lookaround:

Zgemma H9S, Octagon SF8008, uClan Ustym 4K Pro

kratos
Registrace: 4/2008

Kdo si vyzkoušel Canon,nebral by nic jiného.A není to fráze.Spolehlivost a kvalita jsou samozřejmost.A protože točím i koncerty,doplnil jsem kamerku i o kvalitní mikrofon RØDE.A taky akumulátor s ještě delší výdrží(někdy do terénu není špatné mít nabité dva).Full HD bohatě stačí.

jerzy
Registrace: 7/2008

Ve značkách to určitě není. Canon určitě má dobré kamery, ale taky průměrné, stejně tak třeba Sanyo, Panasonic i Sony a dalších pár výrobců.
A točit mobilem je sice možné, ale hodně nekvalitní, pokud s tím něco chce někdo dělat. Nemá to pořádný ani objektiv, ani čip.
Ale samozřejmě - každý si určí kvalitu, kterou potřebuje a užije - pokud pak třeba jenom plácá videa na facebook, je to fakt jedno, jaký má čip a objektiv.

Antonín

@Antonín

..a co ako by mal kto robit s domacimi amaterskymi videami? Pri zapojeni na kvalitnu 65" UHD 4K telku mam obraz ku sledovaniu velmi dobry, natoceny aj trebars vyssie spomenutym mobilom...Ku strihaniu niektorych videi tocenych mobilom alebo fotakom ktore som zverejnil na youtube, som pouzil obycajny Windovs movie maker. Jednoducho na amaterske filmovanie, kludne staci mobil alebo fotak...

bohus31

Máš naprostou pravdu.
Když ti to stačí, tak to stačí.
To je, co tady celou dobu píšu.
Někomu kdo by chtěl/uměl něco jiného, by to třeba nestačilo.
Proto je třeba počáteční otázku od začátku definovat především tím, co je cíl a co je cílový požadavek.
Ne značky, parametry, a už vůbec ne konkrétní kamery.
btw: zkusils někdy něco natočit nějakou skutečnou kamerou? A kterou?

Antonín

@Antonín

si vedla aj mobily pekne pokrocili, na domace videa stacia bohate, samozrejme nie tie najlacnejsie

Zgemma H9S, Octagon SF8008, uClan Ustym 4K Pro

kratos
Registrace: 4/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra