Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

(Mimo misu) Digitalni kamera

Dobry vecer, planuji si poridit nejakou digitalni kameru a chtel jsem se vas prosim zeptat na nejaky tip na kameru cca do 7, mozna i tech 10 tisic Kc. Letmo jsem projel obchody, ale spis jsem se chtel prvni zeptat vas, protoze jedinou pro me dulezitou vlastnost, kterou bych potreboval je "zivy" HDMI vystup i se zvukem v realnem case a moznost nahravat na kartu i behem spusteneho HDMI vystupu. Byl bych rad, kdyby umela zaznam v 1080p. Snimkovani uz ma snad vsechno 30fps, ale vubec by mi nevadilo, kdyby se dal HDMI vystup nastavit a zaroven natacet s 25fps. 4K nechci... :)))
Dekuji mnohokrat za pripadny tip na kameru. R^

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49
Odpověď v diskusním vlákně

RE: (Mimo misu) Digitalni kamera

Ono dnes "tocime" obrovske kvanta vlastnych videi, tak, ze neni ani cas to poriadne pozriet. Tak naco zazracnu kvalitu! Jedine na nieco extra: svatby...., ale aj to je zbytocne.
A ked vidim mladych, ze aj tak si videa pozru väcsinou iba ma displeji mobilu!!!

Kasr
Registrace: 8/2008

@bobo2

koukals na tu moji kamerku??

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pierrepetr

Dival jsem se na HDR-CX405 a nevypada spatne. R^

Zdravím Vás!

bobo2

Natáčení na mobil se nemůže nikdy porovnávat s natáčením kamerou. Už jen absence optického zoomu degraduje natáčení mobilem na pouhé pořizování záznamu. Ale rozumím tomu, že někomu to může stačit.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

HDMI vystup

Jeste se zeptam... byva to uz dneska soucasti kazde kamery, ze pres HDMI vystup je posilan "clean HDMI output" vcetne audia? Mel jsem tu cest se jednou setkat s kamerou, ktera pres HDMI sice posilala zive video, ovsem bez zvuku...

Zdravím Vás!

bobo2

@Antonín

..ak si otazku polozil mne, tak ano. Pisem z vlastnej praxe, pouzival som kameru Panasonic ktoru mam teraz odlozenu hlboko v supliku. Nakolko kvalitny prakticky mobil alebo fotak ju plne nahradia. Pretoze mobil alebo fotak s pripojenim cez USB na NTB v retazci cez HDMI na 65" UHD 4K TV, urobi krasny obraz a funkcie WIN NTB nenahradi sebelepsia kamera...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

@joscer

..zrejme si este nemal normalny mobil alebo fotak. Nakolko aspon 30x zoom je u normalneho fotaku aj mobilu samozrejmostou.

bohus31

Bohusi, objektiv se nahradit nedá. Kdyby jo, točili by všichni filmy mobilem. Obávám se, že ani nerozlišuješ digitální zoom a optický zoom, protože ten optický je u jen několika málo výjimečných mobilů a má hodnotu většinou max 5x. Že by existoval mobil s optickým zoomem 30x, o tom se dá s úspěchem pochybovat, protože by přístroj musel být dost "tlustý", neboť světlo se neláme do pravého úhlu.
Jakýže to je ten Panasonic v šuplíku jsme se nedozvěděli. Panasonic neznamená celkem nic. Jsou kvalitní i jednoduché šmejdy s kvalitou obrazu jako má ten mobil.
Ale znovu: komu to stačí a třeba používá videa jen k pouštění na mobilu nebo facebooku a pod., tak nic lepšího než mobil skutečně nepotřebuje. Všechno má svůj účel. Na práci s lopatou na zahradě mi taky stačí čínské tričko za stovku. Ven bych v něm ovšem nešel.

Antonín
Registrace: 8/2005

nakolko je tema MIMO MISU, ukazka videa ktore som tocil mobilom:
https://www.youtube.com/watch?v=SXG-qkfqu3g
Vyssie som napisal iba svoj nazor na filmovanie, ktore podla mna na amaterske pouzitie bohato dostacuje. Nakolko video mobilom, fotakom, sjcam sa minimalne vyrovna amaterskemu filmovaniu kamerou. Z mnohorocnej skusenosti viem, ze kamerou tocia starsi obcania. Ti mladsi preferuju mobil, fotak...Ako postarsi, sa filmovanim radim medzi mladsich.

bohus31

bohus31

Je mi 21 let. :)))

Zdravím Vás!

bobo2

@bohus31

Díval jsem se na to video a i na monitoru 22 palců je to pěkná mazanice. Filmování se věnuji více než 30 roků Začínal jsem na klasickém filmu Super 8, Za tu dobu jsem vystřídal spoustu kamer. V současné době používám Panasonic HC-VX980. Je to kamera 4K, ale pro svoji potřebu používám nastavení Full HD. Pravdu má Antonín, že záleží na objektivu. Mobil, i kdyby byl zlatý, tak nikdy nedosáhne kvality kamery nebo nějakého fotoaparátu. Zákony fyziky nepřečůráš....... :)))

Boss
Registrace: 9/2006

@Boss

Ale bohusov mobil "prečúra" :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Bohusi, je prima, že jsi sem dal ukázku, co se dá mobilem. Všichni si mohou prohlédnout a udělat si názor na to, co potřebují, což je cílem diskuse. Někomu to stačí, jinému ne, to se nedá paušalizovat.
(Jednu malou filmovou radu platnou pro všechny kamery si dovolím: švenk je ve filmech výjimečný nástroj a je dobré jím spíše šetřit třeba pro situace, kdy kamera sleduje nějaký pohyblivý cíl. Pro filmovou řeč není úplně nejlepší "rozhlížet se" kamerou. Film má vhodnější nástroje. Detail, polodetail. Kratší střihy okolo 10s (a méně) jsou taky pro současný svět a současné divákovo oko sledovatelnější. Ale je to jenom pitomá rada skoro stoletého kameramana, co začal točit první filmy na černobílou osmičku a stříhal "nůžkama".)

Antonín

ukazka videa, ktore som robil SJCAM 4K nastavenou na rozlisenie 1080p:
https://www.youtube.com/watch?v=1TVZrlU9KK0
Mam zato, ze outdoor 4K SJCAM filmuje podobnou kvalitou ako mobil, v rozliseni 1080p. Video FHD mobilom, fotakom, sjcam mazanicou podla mna nieje. Nakolko obraz mam z tychto zdrojov na 65" UHD 4K TV velmi dobry...

bohus31

Ano, SJCAM je podle parametrů na webu taky takový mobil. Taky nemá opravdový objektiv. Mezi videi z mobilu a z SJCAMu by neměl být žadný velký rozdíl. Ale jenom hádám, neviděl jsem na vlastní ruce.

Antonín

@bohus31

No koukám, že jsi fakt odborník na tuto problematiku. Takže vysvětlovat ti, že digitální zoom není totéž co optický zoom by bylo zbytečné.
A jen tak na okraj, přestože mám mobil, který "točí" velice dobré záběry, tak na výlety či jiné akce, kde vím, že budu točit video, beru vždy kameru.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

u mna je to

naopak joscer...Naco by som sa trepal lietadlom do zahranicia alebo na koncert s kamerou, ked podobnu video kvalitu nafilmujem taktiez mobilom alebo hocicim mensim ako je kamera. Podla mna na amaterske filmovanie kludne dostacuje dobry mobil alebo sjcam pripadne lepsi fotak...

bohus31

... teorie tzv. google odbornikov, ktore tu po case moze ktokolvek precitat, vyjdu s odstupom casu smiesne. Teoriu moc neovladam, tak pisem radsej z vlastnej prax skusenosti. Nakolko zatiahnut do temy digi zoom a opt zoom nieje na mieste, pretoze FOTACIK ktorym som filmoval trebars Kefalonia beaches /vid. youtube/, zvlada v poho 30X OPTICKY zoom ak by nahodou dotycny odbornici nedrzali v ruke kompaktik Finepix S 4500. Pouzivat videokameru na AMATERSKE ucely, je podla mna neprakticky prezitok uslej doby...To uz radsej pouzijem fotak NikonD 7200.

bohus31

@...provokatérov ignorujem! 31 -niekto si tu naháňa kliky... ;P

Milujem samoľúbe ,sebestredné a nútené drísty výkričníkového čviriboja a zopár ďalších.

suto123
Registrace: 9/2018

@bohus31

mobil nikdy nemůže konkurovat kameře,mobil je universál pro všechno a zároveň pro nic,už jen velikost čipu,za šera si můžeš posvítit tak jedině baterkou a při zoomu 50x seš pr.... kompletně

pierrepetr

mne je uplne

jedno cim kto filmuje...Jednoducho kvalitny mobil, sjcam alebo dobry fotak je vzdy pre mna racionalnejsi na amaterske filmovanie, ako nespratna kamera. Prave preto mam svoju kameru, uz hodne dlho hlboku v supliku.

bohus31

pokial mne malo rozmerny

mobil, alebo fotak nafilmuje rovnaku FHD kvalitu 1080p ako kamera, tak nemam co riesit.

bohus31

@bohus31

fotáků sem zkusil 6ks,taky jsem ze zoufalství s kamerami myslel na tuto alternativu,bohudík zase vyhrála kamera,u fotáků cvakal zoom,nebo vrčel motor,prostě už nevím,nebyly to žádný šity,canon a lepší cca 10-15 tisíc,dokonce sem si vzal sd kartu do fotolabu a půjčoval si foťáky,doma jsem zjistil ty hnusy,baterii pochopitelně ne,HDR CX 280 optický zoom 50x FHD mě zůstala už pár let a super,ročně namotám tak 10hodin

pierrepetr

@bobo2

Jsem nadmíru spokojen s Panasonic HC-V180. Má plno funkcí, které v amatérském natáčení ani nevyužiji. Pro záznamy z dovolené bohatě stačí a zoom 90x je opravdu super (samozřejmě ze stativu). Na originál baterii vydržela vždy celý den natáčení výletů na Kanárech včetně sopky Teide.

kecal11
Registrace: 6/2016
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra