Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

přeskakování aspect ratio během vysílaného filmu

Zdravím všechny, neví nikdo proč během filmu vysílaných v DVBT, naposledy o víkendu na Nově u "Ostrova Lebek" pořád samovolně přeskakují formáty
obrazu z 16:9 (celá zaplněná obrazovka) na formát 21:9 (nahoře a dole černý pruh). Je to tak vysíláno už od nich, nebo mám něco blbě nastavené
na nově pořízené chytré TV Samsung? Děkuji předem.

jwalker
Registrace: 5/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: přeskakování aspect ratio během vysílaného...

Rekl bych, ze mas pomer stran nastavene na automatickou volbu a tvoje TV si mysli, ze ji posilas roztazeny obraz 4:3 vcetne pruhu (letter-box) a TV je tim padem odstrani a natahne obraz. Urcite tvoje TV nebude roztahovat format 2.35:1 na 16:9 a urcite nebude problem u Novy.

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009

Chyba u tebe není, distributor dodal Nově verzi, která často přepíná formát obrazu, běžela i v zahraničí na HBO: https://www.reddit.com/r/movies/comments/7icxex/while_streaming_kong_skull_island_on_hbo_or_hbo/

mrsalieri
Registrace: 7/2017

mrsalieri

Tim padem beru zpet. Ten film neznam a nevedel jsem, ze je takhle deb*lne udelany...

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009

Jen u TV verze, na BD/DVD má film po celou stopáž jediný formát obrazu - 2.35:1, v kinech určitě taky.

mrsalieri
Registrace: 7/2017

RE:RE:

Díky MrSalieri. Sice jsem už si nějak zas kvůli tomu včera rozšteloval Nastavení Obrazu, ale snad to dám zpátky. Myslel jsem si, že je možné že jsou za tím prachy a vysílají to tak schválně. Čím horší kvalitu televizní operátor nakoupí/vysílá (ŠÚ ořezané po stranách, nebo SD místo HD apod), tím je to pro něho levnější.

jwalker
Registrace: 5/2011

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra