Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Rozboceni signalu pomoci Johansson 9501

Dobry den,

na pude mame slucovac johansson 9501, ktery slucuje signal z anteny a signal ze satelitu do jedineho koaxu ktery je zapojen do televize v prizemi. Cerstve jsme se pristehovali a potreboval bych zaridit prijem tv signalu take do prvniho patra - kabel je jiz pripraven - a ma otazka zni, jestli mohu odpojit satelit (nikdo se na nej dole nediva), otocit slucovac johansson 9501 tak aby fungoval jako rozbocovac do prizemi + 1. patra (videl jsem v data sheetu ze lze zapojit i takto.. ovsem se obavam jestli tam neni filtr, ktery mi do te jedne vetve tv signal stejne nepusti)? Nebo budu muset koupit novy rozbocovac? pokud novy tak bych poprosil i jaky typ bych mel koupit. A dale bych se chtel zeptat jestli je potreba si dat na neco pozor pri zapojeni pokud je u anteny zesilovac. (pokud jsem vypustil nejake dulezite info - rad doplnim)

Rozhodne se nebranim tomu ze by zustal ve hre i satelit pro prizemi (nahore satelit nechci), ale tam nevim jak postupovat, resp. mi prislo nejjednodusi satelit odpojit a signal jednoduse rozdelit, kdyz satelit stejne nikdo nevyuziva.

Pokud pujde o slozitejsi zapojeni, pozvu odbornika, ale nejdrive to chci zkusit touto cestou, pokud bude nekdo ochoten poradit.

predem dekuji za odpoved

radicz
Registrace: 9/2019
Odpověď v diskusním vlákně

Rozboceni signalu pomoci Johansson 9501

Pro rozbočení DVB-T signálu musíš použít rozbočovač pro tv pásmo 40-1000 MHz, tento má v jednom vstupu satelitní a v druhém televizní pásmo.

valsora
Registrace: 10/2007

RE: Rozboceni signalu pomoci Johansson 9501

Před johansonem rozboč ten přívod od antény na 2 větve (1 - do johansona, 2 - do patra) nějakým 2-cestným rozbočovačem např. zn. Toner XGHS-2 nebo pod. Dole ti zůstane satelit + antena a v patře jen antena.

lance
Registrace: 10/2008

valsora: dekuji za potvrzeni

lance: dekuji, toto je presne reseni ktere potrebuji - akorat mam trosku strach abych moc nedegradoval signal ktery jde do prizemi timto pridanym prvkem, mate k tomu neco? A taky pokud je pod antenou zesilovac, je treba si dat na neco pozor pri zapojeni rozbocovace pred johanssonem?

jeste jednou vrele diky

radicz

Když pečlivě našroubuješ Fka a to rozbočení koaxu od pozemní anteny provedeš bezprostředně před johanssonem tak nic nehrozí (zesilovač vč. jeho napájení zůstane tak jak je před rozbočovačem a útlum jednoho rozbočovače je malý na to aby ti způsobil problémy - pokud ano, tak to máš blbě = bez rezervy už teď)

lance
Registrace: 10/2008

ok chlapi, jeste jednou prijmete muj dik - mam to zapojeno, vse funguje jak ma, akorat me trochu zklamala tato FF samec/samec propojka (https://bit.ly/2m7p5Om) mezi rozbocovac a slucovac - ten stredovy vodic je nejspis moc kratky, musel jsem tam dat kabel s klasickyma Fkama.

radicz

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra