Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Citlivost přijímače DVB-S v Samsung TV

Ahoj, chtěl bych se zeptat na zkušenosti. Používal jsem gosat externě k TV, hold doba jde dál, pořídil jsem Samsung LCD, a kartu jsem dal do ní. Hraje to, ale ... často vypadává obraz. Když jsem chtěl dosměrovat LNB, tak jsem nakonec ztratil i družici (byl jsem na jiné a vůbec to tomu nevadilo), musel jsem zpět zapojit gosat tuner a s pomocí něho to naladit. A výsledek, že v gosat kvalita signálu 87%, na TV Samsung do 40% a chybuje to. Jak to vylepšit?
4xLNB 10 let staré plus diseq přepínač, 85cm parabola.
Pomohlo by vyměnit LNB aspoň co mě zajímá? Nebo jak dosáhnout lepších kvalit? Asi by stačily jen 2 družice.
Nechci používat zase zpět dva ovladače, dvě krabičky.
Děkuji.

petrprv
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Citlivost přijímače DVB-S v Samsung TV

Až to budeš mať poriadne nastavené bude to hrať aj na samsungu

noces
Registrace: 9/2010

jak to vylepsit ? vynechat akci karta do televize. porid si nejakej normalni stb a je po starostech

kristian1
Registrace: 7/2016

@petrprv

A pak, že GoSaty (popřípadě další přijímače)jsou šrot... . Zdá se, že mají lepší citlivost než dotyčná moderní TV... . Jo, jo - budeš muset jít od LNB až k TV (nebo naopak)a hledat, kde máš zbytečné ztráty. A nebo použít ten GoSat:8)

mkolega
Registrace: 12/2016

@petrprv

Když mi napíšeš adresu přijedu a nastavím ti parabolu že budeš mít na TV Samsung 95 procent signál a dá se nový konvertor a budeš to mít pořádku.

Dreambox 800HD SE VE2

zslaby
Registrace: 1/2011

máte niekto doma najnovší samsung tv?? :))) ked ste si taký istý s tou parabolou ? Rv nedávno som tiež kúpil najnovší SamsungQ70 a presne ten istý problém aj u mna , nepomohlo ani aktualizovanie softu a parabolu a LNB mám nastavené na najlepší možný signál podla prístroja čo má enosat a to vraj stál 1500euro . :))) starší Samsung J 6172 alebo tak nejak absolútne žiadny problém tak isto aj Toshiba TV samozrejme na ten istý kábel ale najnovší Samsung som tiež nad 40% veru nedostal Rv ked pripojím aký kolvek satelit tak sa to pohybuje od 70 do 90% .zatial som to poriešil zosilovačom na TV ,ale budem kontaktovať určite servis ked sa vrátim domov.frčím samozrejme na linuxe ale mám rád veci ktoré aspon občas používam samozrejme funkčné ked som si zaplatil už aj next-kartu.ale nesťažujem si poradím si ..... :laughing: uvidím čo na to servis ...takže problém ten istý aj u mna na Samsung TV obraz sa v kuse seká ,ale DVBT2 žiadny problém ...zatial... :)))

maradona
Registrace: 8/2018

@petrprv

Kvalita signálu na GoSatu 87% znamená špatně nastavenou parabolu nebo vodu v kabelu či LNB. GoSaty mají kvalitu běžně přes 95%. ovšem při perfektně nastavené parabole s bezvadném kabelu s LNB. Bez měřáku jsi namydlený! :-)

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Nyní citlivost přijímačů pro někoho není důležitá, tak se přestala uvádět, ale ona je sakra důležitá, zákazníku starej se. V obchodě se nic nedozvíte. Ta TV by měla zvládnout i slabší signál a ne, že jí musím nakrmit perfektním signálem.

sateliťák
Registrace: 2/2006

@sateliťák

Pleteš si: "POJEM" a "Průjem." To není totéž a citlivost sat reciveru je zcela nepodstatná! Citlivost sat. přijímače je totiž determinována šumovým číslem LNB. Proto se citlivost STB neuvádí!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Presne jak pise Enik, Gosat prijimace ukazuji většinou kvalitu kolem 98% pokud je parabola dobře nastelovana. Vzhledem k tomu, ze pisatel uvadi stari vybaveni 10 let, videl bych problém klidne i v tom. Zejména v kabelazi a F konektorech, pripadne v diseqc prepinaci, LNB muze mit uz naprasknuty kryt ozarovace a vlhkost muze udelat sve, jak u LNB, tak u koaxialu, pokud je popraskany vnejsi obal. Chce to rozhodne zkontrolovat a pripadne vymenit za nove. Uz jsem se s timto problemen setkal.

HYPER
Registrace: 11/2010

Sumove cislo prijimace je sice nepodstatne. Ale citlivost dvojice prijimac+LNB je dana sumovym cislem LNB a zaroven minimalnim potrebnym odstupem C/N (vlastnost demodulatoru prijimace). A prave potrebne C/N se muze mezi prijimaci (treba konkretni STB a TV) klidne lisit. Takze to s tim prujmem nebude tak horke.

ivovi0
Registrace: 11/2008

@HYPER

No já právě uvažuji jestli rovnou koupit nový LNB, buď jen jeden nebo rovnou monoblok black a vynechat přepínač. Cena už je stejná jestli jeden LNB nebo dvojblok.
Jen kabek se ně nechce zatím měnit, protože má asi 20m a prochází domem, venku je na zdi pod střechou diseq a od neho 4m kusy k LNB.
Otázka je jestli to vůbec pomůže, pokud ty nové modely Samsung TV jsou hodně tupé. Na druhou stranu si říkám, že zesilovač signálu je nesmysl.
Smůla je, že zavolat servis je asi zbytečné, to není vada, ale vlastnost a asi se nikam nedovolám k nápravě.

petrprv

@petrprv

@petrprv - ja mám tv Samsung a využívam tuner DVB-S a so signálom nemám žiadny problém. Kvalitu mám na 100% a som bez výpadkov. Parabolu a celé nastavenie mi robil šikovný odborník s merakom.

TV Sony Bravia XR-55A90J, CAM TechniSat TechniCrypt IR CI+ Skylink karta

Matrix44
Registrace: 11/2009

@petrprv

Hmm, asi Tě čeká výměna kolaxiálu, + LNB monoblok (10 let - už by to asi chtělo...) To uděláš sám a doslova za pár babek - asi tak za 5 kilo. :))) :8)

mkolega
Registrace: 12/2016

@Enik

já mám vodu k koleně a televize mi funguje

(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC

bbitom
Registrace: 11/2007

Petre, pokud mas doma ještě nejakou rezervu v koaxialu asi 2 m, tak staci ten kus povytáhnout a udelat novy F konektor na koaxialu, pokud tedy vis jak se to spravne dela. Pak jej staci propojit bud rovnou k novemu LNB monoblocku nebo k novemu diseqc prepinaci na vystup a udelat novy 4 kratsi koaxialy s F konektorama a propojit s LNB konvertorama bud jen na dve pozice nebo na stavajici 4 LNB. Je to na tobe. mkolega, pokud petr vi, jak udelat spravne novy F konektory na koaxiál a spravne je zapojit, tak by to mel zvladnout. Dulezity je taky, aby nemel dratek od opleteni spojeny se stredovym vodicem koaxialu při nainstalovani F konekteru na kabel, jinak hrozi zkrat ve vedeni a taky je dulezity dodrzet spravny prumer F konektoru s průměrem koaxialu.

HYPER

petrtv, pokud si nejses jist, ze to zvladnes, doporučuju radeji technika.

HYPER

Mam také doma 3 TV Samsung televize rady z roku 2011,2013 a 14 a zadny problém se signálem ze sat tuneru nebo z DVB-T jsem na nich nezaznamenal. Pouzivam paraboly 85 Telesystem a Emme esse s prijmem na 4 sat pozice s LNB QUAD a TWIN od Inverto s diseqc prepinaci Golden.

HYPER

@HYPER

To pro mě není problém udělat nové konektory, s tím i souhlasím, vím jak vypadají po těch letech. Asi to tak dopadne, dám monoblok a zkusím popotáhnout koax, možná bude něco navíc na půdě, v nejhorším dám F-spojku a nové konektory a kousek nového kabelu co bude venku.
Zkoušel jsem napsat dotaz na Samsung podporu, jsem zvědav, co mě odpoví.

petrprv

s.e.r.t.e

na procenta,to jsou jen nekalibrované indikátory,žádný měřáky

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

Nemám měřák a nikdy jsem nepotřeboval technika s měřákem. Vždy u sebe, u rodiny a u kamarádů nastavuji parabolu tak, aby ta procenta byla nejvyšší. Když si myslím, že jsem dosáhl maxima, tak ještě v rámci pružnosti držáku menším násilím potlačím na parabolu vlevo, vpravo, nahoru a dolů. Pokud při této násilné deformaci procenta kvality klesají, tak považuji nastavení za optimální.
Tím nechci říct, že to měřákem nelze nastavit ještě dokonaleji, zejména optimalizovat ještě Skew. Měřák je naprosto ideální, kde je parabola na nepřístupném místě a při nastavování paraboly není vidět na teploměry v TV. Nastavování pokřikem mezi člověkem u TV a druhým na komíně u paraboly typu "ještě kousek, zpět, vrať to atd." nevede k dobrému výsledku.

Standa3
Registrace: 1/2006

@Standa3

To já si tedy radši zaplatím technika, aby to bylo perfektní. Ten taky musí přece z něčeho krmit děti a manželku :))) .

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

@SirMax

ještě mít jistotu,že bude mít i mozek

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra