Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat Technicorder Isio Stc

Zdravím,
mám dotaz na TECHNISAT TECHNICORDER ISIO STC.Potřeboval bych vymazat volné ale i kodované programy Skylinku které jsou ve fixním seznamu.Potřebuji aby zůstali jenom programy které mám zaplacené ostatní mi jenom zabírají místo.Bohužel při otevření tabulky uspořádání seznamů TV se objeví info že nebylo možné vymazat jeden nebo několik programů nacházejí se ve fixním seznamu.
Děkuji za radu, hezký den.

frufru
Registrace: 4/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technisat Technicorder Isio Stc

Nie je náhodou na tom Skylinku zapnutá funkcia fast scan? Vetdy to totiž nejde vymazať len niektoré programy.

vw1vw
Registrace: 1/2017

Urcite mas zvolenou funkci Fastscan Skylink, programy z hlavního seznamu nejdou vymazat, pak jedine doporučuju zalozit oblibeny seznam a premistit potrebne programy z levého sloupce do praveho a zvolit oblibeny seznam jako hlavni. Oblibeny seznam se voli v tabulce trideni seznamu programu nahore.

HYPER
Registrace: 11/2010

sám píšeš "ve fixním seznamu". fixní znamená fixní. Máš ďalších 15 favoritných takže nechať prebehnúť fastscan aby si to nemusel ladiť ručne a potom popresúvať do FAV zoznamu podľa ľubovôle.

Dagy2

Technisat Technicorder Isio Stc

Ano, pravdu má HYPER který píše že programy z hlavního seznamu nejdou vymazat, to co je v pravém sloupku nejde vymazat hlavně kodované programy.Funkce Fastscan totiž "vládne všem" - násilím mi cpala (po obnovení oblíbeného seznamu a restartu) na úvodní pozice programy Skylink a tam je opět celý seznem který nepotřebuji.Zajímalo by mě zda vůbec jde Funkce Fastscan zrušit a zda je možná jiná volba třeba "uživatelské ladění".Seznam TV programů si chci určovat sám a to asi u Technisatu Technicorder Isio Stc nejde.

frufru

Technisat Technicorder ISIO STC (nyní se prodává pod označením SC) mám již několik let. Nikdy jsem funkci Fastscan neměl zapnutou a programy samozřejmě seřazuji podle sebe jak chci. Navíc lze vytvářet své favoritní seznamy, jak píše Dagy2

jirka67
Registrace: 2/2006

@frufru

samozrejme že to ide bez FastScanu.
Máš množstvo možností ako naladiť a poukladať programy. pritom:
A/ Hlavný zoznam ťa vôbec nemusí zaujímať, tam sú totiž poukladané programy vždy podľa abecedy a ich poradie sa nedá meniť - to je proste len zoznam naladených programov.
B/ FastScan je možné aktivovať pri prvom ladení po spustení autoinstalu a vybrať či má byť zoradený pre ČR alebo SR. Programy naladené fastscanom sa nedajú mazať zo zoznamu Skylink ani z hlavného zoznamu.
Buď sa teraz na to vykašleš a necháš zoznam SkyLink nech si žije svojim životom, pritom pri prípadnom preladení budeš mať nové programy automaticky naladené a môžeš si ich presunúť do svojich FAV.
Ak chceš FastScan deaktivovať musíš spustiť autoinstal znova a prebehnúť prvotné naladenie s tým, že pri otázke o FastScan vyberieš možnosť že ho nechceš.
C/ okrem FastScanu je k dispozícii ISIPRO, ktoré ladí programy FTA podľa toho, ktoré družice zvolíš
Pri prvom zapnutí ale môžeš odmietnuť ladenie tak FastScan ako aj ISIPRO alebo automatické ladenie WEB stránok.

D/ máš 15 FAV zoznamov a do tých môžeš ukladať čo chceš a ako chceš.
Všetky ladené programy - či už automaticky, podľa vyhľadávania družíc alebo podľa ručného zadania TP - sa ukladajú do hlavného zoznamu a odtiaľ si ich môžeš presúvať do akéhokoľvek FAV zoznamu.
Pritom poradové číslo programu na rozdiel od Enigmy má každý program v každom FAV zozname svoje. Takže napr. ČT1 môže byť vo FAV1 na pozícii 1 ale vo FAV5 na pozícii 25 a pod.
Každý naladený program môžeš presúvať ručne na žiadanú pozíciu FAV zoznamu alebo to nechať pridať na koniec zoznamu a potom presúvať - jak je každému soudruhovi libo.

Okrem toho aj keď Technisat presuny a editáciu FAV zoznamov má veľmi rýchlu a možno presúvať celé bloky staníc celé nastavenie programov môžeš urobiť off-line v PC a potom naládovať nazad do Technisatu.
Možností je habadej.

Dagy2

Dagy2

Děkuji Dagy2 za stručné info, zkusím jak popisuješ FastScan deaktivovat ale spustění nového autoinstal to najdu v hlavním menu,nastavení,servisní nastavení a obnovení výchozího nastavení? Abych něco nezvoral.
Je to dobrá mašinka ale mám jí krátkou dobu tak se pořád seznamuji.Mám motor SG-2100 a jakou mi dalo práci než jsem přišel jak nainstalovat motor.Předchozí mašinku jsem měl na linuxu a všechno šlapalo jak jsem potřeboval.

frufru

@Dagy2

V Enigmě může mít každý program své číslo v každém seznamu,takže ČT 1 může být na pozici 1 a v jiném seznamu může být na pozici 25.

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.

lz405
Registrace: 7/2006

@frufru

ano, musíš na obnovení výchozího nastavení. Je to iná konfigurácia systému, tak musíš reštart.
Pozor, v autoinstale budeš musieť zadať konfiguráciu antény znova a potom naladiť všetky programy.
Osobne by som tam ten zoznam Skylink nechal a nakopíroval si programy do FAV1÷FAVx podle libosti.

Ladenie motoru je veľmi jednoduché, systém ťa vedie, ale predtým by som si prečítal manuál k prístroju - nie skrátený manuál v ktorom práve motor chýba ale kompletný manuál.
Je tam všetko popísané. Keby si si nevedel s niečim rady napíš sem.
Pred továrnymi nastaveniami si urob zálohu nastavení na HDD. V prípade, že ťa prestane baviť ladenie za 5 sekund máš pôvodnú konfiguráciu naspäť bez námahy.

Dagy2

@tz405

že v E2 môže byť CT1 na rôznych miestach je možné ale vraj má vždy rovnaké číslo - tak ma tu raz poučoval borec s VU+ a tvrdil že sa to ani inak nedá.
Mne je to jedno, E2 ma nazaujíma.

Dagy2

@Dagy2

Tak ten borec nebyl žádný borec.

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.

lz405
Registrace: 7/2006

@Dagy2

tak jsem dal na tebe a nechám tedy SkyLink žít svým životem a zkouším na FAV2 a další uložit volné oblíbené programy z dalších družic,každý vybraný program z určité pozice satelitu si teda ukládám zatím na FAV2 až 5, je toho mnoho hlavně na 28,2E.To víš dává mi to zabrat moc funkcí na jednou,stačí abych na dálkáči zmáčkl něco jiného a už zase začínám znova.Ale mám dotaz v uspořádání seznamů TV jsou bohužel zastoupeny všechny stanice z družic a že jich není málo a já bych potřeboval když ukládám určité programy abych měl v okně jen jednu družici aby když vyhledávám stanice na uložení do FAV tak aby motor se zbytečně nenatáčel jak korouhvička bohužel nemohu v nastavení a uspořádání seznámů TV do oken dostat jen tu družici z které chci vytvářet další FAV na uložení programů.

frufru

to frufru

Postup na zvolení jedné družice při uspořádání FAV programů:
1. Menu, 2.Uspořádání programů TV,3.červený (v barevné řadě vedle zeleného), tím se dostaneš do levého sloupce,4. znovu stejný červený, tím se rozvine podmenu na levé straně a vybere se řádek Filtr, šipkou vpravo, 5.Satelit a potvrdí se OK,6.vybere se požadovaná družice,OK a Exit(pod "kompasem" na 8. hodině).
Prosvícení se vrátí na levou stranu a lze vybírat z jedné družice po dvojím stlačení zeleného tlačitka do vybraného seznamu.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

@samorost

Díky za postup, vůbec by mě nenapadlo že opětovným použitím červeného tlačítka se rozvine podmenu.Nikde v manuálu o tom není žádné info.
Technisat mě překvapuje co má možnosti.

frufru

@samorost

Zdravím,
mám dotaz na ovládání stránek internetu Technisatu Technicorderu ISIO STC.Vytvoření stránek a nabídky z internetu to tlačítka dálkového ovládání ještě zvládnou ale zvolenou stránku jak dál ovládat? Dálkovým ovládáním to je hrůza ničím na stránkách nepohnu a připojení myši přes USB není kurzor vidět, tím pádem se na slepo pohybuji na stránce internetu.Nevím co připojit k Technisatu abych viděl pohybující se kurzor na stránkách a mohl zvolit rychleji to co potřebuji.Dík za radu.

frufru

Kurzor na stránce je,

tlačítka DO fungují tak, že kurzor se hýbe pomalu a pak stále rychleji. Rovněž fungují dvě tlačítka u "kompasu" na 9. a 3. hodině,kterými se dá stránka "rolovat" nahoru a dolů.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

@samorost

děkuji za info, je pravda že ty dvě tlačítka u kompasu na 9. a 3. hodině pohybují internetovou stránkou dolu a nahoru ale jinak na obrazovce žádnou šipku nebo cokoliv jiného není vidět abych mohl kurzor směrovat kam potřebuji.Jezdím pouze na slepo a občas vidím čast třeba zatmavenou ale to je pro vyhledávání a odkliknutí určitého odkazu strašně časově náročné.Jak už jsem psal tak raději připojím myš přes USB sice kurzor též není vidět ale je rychleji vidět na stránce určitý pohyb sice to není jako u počítače ale po čase se aspon dostanu tam kam potřebuji.

frufru

@samorost

Sice mám digit stc, ale snad je to u technicorderu stejné. V nastavení internetu je položka Procházení v prohlížeči. Defaultně je nastavená na Procházení myší. Po přepnutí na Procházení odkazy skáče kurzor po odkazech na internetové stránce.

torny
Registrace: 3/2018

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra