![]() |
|
IPTV prijímač a rýchlosť internetuMám rýchlosť netu cca 70 mgb cez kábel. Keď pozerám film v 4K , ktorý má nad 50 Gb, začne mi to po čase sekať. Vypisuje mi hlášku, že nedostatočná rýchlosť alebo niečo podobné. Otázka znie, akú rýchlosť treba mať aby to šlo plynule? Ináč, obraz je krásny, jedna radosť, akurát to trhanie mi kazí zážitok z filmu. |
masto
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 561 |
![]() |
|
@mastoMám 1Gbs a 4K sa netrhá vôbec![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 590 |
![]() |
|
RE: IPTV prijímač a rýchlosť internetuMam 22 Mbps a 4K se netrha vubec. |
drhans
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 615 |
![]() |
|
RE: IPTV prijímač a rýchlosť internetuZáleží od koho 4K obsah preberáš. Služby optimalizované pre streamovanie Netflix, Youtube by ti 4K prehrali bez problémov. SC pre plynulé prehrávanie vyžaduje 1 Gb/s sieťovku a rýchlejší net nad 100 Mb/s. |
Richard21
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 389 |
![]() |
|
RE: IPTV prijímač a rýchlosť internetuMám zaplatenú Stream Cinema, aj som myslel že net min. 100Mb, no momentálne v mieste bydliska 100 Mb nikto neposkytuje. Ďakujem za rady |
masto
![]() |
|
RE: IPTV prijímač a rýchlosť internetuI zaplacena piratska sluzba je porad piratska a tezko cekat kvalitu. 100Mbps internet a 1GbE rozhrani, to je jen hloupa vymluva. Nebo opravdu tam jsou filmy s datovym tokem 100Mbps? Ani nahodou... Na 4K u Netflix nebo Sky staci bezpecne 20Mbps a neni jediny zadrhnuti. |
drhans
![]() |
|
@drhansJasně, viděl jsem 4k HDR filmy i s bitrate 14,5Mbps. Mám 130Mbps připojení - karta v TV z toho zvládá 88-92Mbps po kabelu, takže problémy jsem neměl ani s posledním Eastwoodovým filmem který měl bitrate 45Mbps.To by si tvé připojení ani nešktlo. Takže filmy s vysokým bitratem určitě jsou i na alternativních službách. To by si tvé připojení ani nešktlo. Kočku do myší díry nenarveš.![]() |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: IPTV prijímač a rýchlosť internetuTak a prave proto se nekdy vyplaci jit legalni cestou, protoze ta protlaci 4K i pres 20 Mbps bez problemu. Piratsky streamy/prehravace nebudou asi moc dobre podporovat adaptivni bitrate, protoze jinak by 70 Mbps stacilo. Samozrejme se nesnazim rict, ze kvalita bude stejna, jen rikam, ze je nesmysl, ze se to trha kvuli tomu ze ma jen 70 Mbps. Problem je jasne u zdroje. I zakolisani rychlosti by u normalni sluzby jen znamenalo prepnuti na pomalejsi profil. |
drhans
![]() |
|
@drhansTvoji tzv. piráti nejsou blbí. Určitě mají k 45Bbit 4k filmu alternativu s 19Mbit s a možná i těch 14,5 ale samozřejmě Netflix a YT je určitá jistota. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: IPTV prijímač a rýchlosť internetuJesli máš na mysli pirátské služby jako SC, tak se řiď příspěvkem Richarda21 |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 290 |
![]() |
|
RE: IPTV prijímač a rýchlosť internetuLenže nie každý ma angličtinu perfektnú ako Vy chlapci, a Netflix s češtinou len začína. Pre nás s kuchynskou angličtinou sú služby ako SC a Sosáč prijateľné |
masto
![]() |
|
RE: IPTV prijímač a rýchlosť internetuKdyž si platíš nelegální služby, které fungují na principu porušování autorského práva, tak se teď nediv, že něco nefunguje...Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh
|
Scruffy
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 793 |
![]() |
|
RE: IPTV prijímač a rýchlosť internetuJeště malá douška, ta jednotka je Mbps, já vím holínky nebo hodinky, ale jsme na technicky zaměřeném webu...![]() Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh
|
Scruffy
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 793 |
![]() |
|
RE: IPTV prijímač a rýchlosť internetuUrcite, pirateni je v nejakejch pripadech nejlepsi, kdyz na to ma clovek cas a chut resit problemy jako prave tenhle, kdy ani 70Mbps internet nestaci na stabilni streamovani. Deti a studenti to delaj vsichni. Je tam nejvyssi kvalita, kompletni nabidka a zadny cekani nez to nejaka sluzba zaradi do nabidky a natitulkuje a nadabuje. Nastesti to nedela tolik lidi, aby se kvuli tomu snizovala produkce, protoze ji nebude z ceho platit. A ten kdo pirati, tak jednou taky zacne pracovat, vydelavat a i anglicky se nauci (treba prave z tech kradenejch filmu), takze ho to prestane bavit a zacne platit, protoze to je pohodlnejsi a rozpocet to nenaboura. |
drhans
![]() |
|
RE: IPTV prijímač a rýchlosť internetuNeviem aký STB používaš s akými parametrami, ale niekedy pomôže zvýšiť buffering.Monoblock Triple 19,2°E, 16°E, 13°E a Monoblock Duo 2°E, 1°W
|
jimmy.a
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 345 |
![]() |
|
RE: IPTV prijímač a rýchlosť internetuKeď bude na Netflixe poriadna ponuka aspoň s českými titulkami, rád si to zaplatím.V tom nie je problém. Origo filmy s titulkami mám rád, človek sa zároveň zdokonaľuje aj v angličtine, dúfam, že teraz keď začínajú aj s českou verziou sa to rozbehne. |
masto
![]() |
|
@mastoa stream cinema pozeráš sám ?![]() vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 595 |
![]() |
|
RE: IPTV prijímač a rýchlosť internetuTak si to stáhni ze SC na disk a pouštěj to z něho. Stáhnout je to z takovým připojením chvilka.VU+UNO 4K se VTi , Xtrend ET8000 HD (2 x DVB-S2) OpenATV 6.3 ,Samsung UE40C7000 , Samsung UE65NU8002, Denon AVR-X1600H + Polk T50, T30, T15
|
miky
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 861 |
![]() |
|
mikyUž som nad tým uvažoval,ale ešte som sa k tomu nedostal. Vyskúšam![]() |
masto
![]() |
|
@drhansZato ja mam 30 mbit a 4K mi nejede vubec.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|