Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Restartování TV na jen na určitém kanálu

Zdravím, mám takový problém u starší Sony KDL 40 CX525. Včera při sledování M4 sport HD se v intervalu cca. každých deset minut televize samovolně restartovala. Už se mi to párkrát stalo, ale většinou jen jednou při přepínání kanálů. Nejspíš se jedná o nějakou softwarovou chybu, ale je mi záhadou, že to dělá jen na jednom konkrétním kanálu, přičemž na stejné frekvenci vysílá ČT sport HD u kterého se to neděje. Mám freeSAT.

acce
Registrace: 11/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Restartování TV na jen na určitém kanálu

Tu televizi jsem mel.
Je starsi, problem je, ze firmware nema definovane nektere, na tu dobu nestandartni ts stream. Nemeli jeste vsechny normy z ETSI zakotvene.

Podivej se na verzi software (firmware), jestli mas aktualni.
Zde je myslim aktualni (v rychlosti). Tak aktualizace.
Pokud mas aktualni, tak snad jen bejaky prijimac. Mela hezky obraz.

https://www.sony.cz/electronics/support/downloads/Z0000288

wenk
Registrace: 4/2006

wenk

Díky za info. Mám přesně tuhle poslední verzi softwaru. Už dlouho žádná aktualizace nevyšla a už asi ani žádná nevyjde. Jak říkáš, má stále pěkný obraz, tak si ji asi ještě chvíli nechám. Naštěstí se tahle závada neprojevuje na více kanálech které sleduji. Servis asi nemá smysl, protože by mi stejně možná jen přehráli software, což by pro mě znamenalo naladění všech satelitních programů znova a to bych opravdu nechtěl zažít. A závadu by to stejně nespíš neodstranilo.

acce

Samozrejme, ono se to tyce skutecne pouze par programu.
Ja jsem to kdysi mel u jinych, ne CZ, SK. Tak jsem ji prodal s tim, ze jsem na to upozornil. Kupujici chtel pouze antenu, tak OK.

Pak jsem mel Sharp 40", no ani tam nebyl takovy obraz.
Pote novejsi Sony ze serie CX, obraz stejny (rekl bych, subjektivne horsi). Trochu jsem si nadaval, ze jsem ji prodal,
dnesni boxy maji kvalitni procesory, graficka cast super.
Neni treba menit.

Myslel jsem si, ze ten FW byl posledni.
Potreboval jsem presne 40", no blizko na cumendu. A byla naj.

wenk

Takže ten maďarskej program a pár dalších má něco, co ty ostatní naštěstí nemají? Vysvětlení pro lajka asi není jednoduchý co? No je to asi jedno. Software jsem stahoval vždycky, když jsem byl vyzván.

acce

Presne tak.
Musis vedet, ze povolene normy se rozsirovaly (etsi.org)

Mezitim nove modely a Sony, jako "rider of technology", mely nove modely, ktere chtely prodat.

Tzv. mezidobi v oblasti DVB (jedno, jestli T2,S2,C2, nebo bez dvojky). Co by delali, s novymi modely?
Vsichni jsme tak nejak... jak to rict? Naletely? Ne, proste zmena technologie, povolovala zmenu v hlavicky ts streamu, kterou nemela moznost i firma jako Sony, ovlivnit.
To nebyla pouze jedna spolecnost.
Nelze soudit nikoho. To neznamena ze nestoji za nic. Naopak.
Jiz na tu dobu super spotreba, obraz... Vse prorazi i dnesni, no pouze v te oblasti - 40". Oled zacaly v jkych velikostech? Noooo.:)

No vis... Pokud by nebyly, tak k cemu nanotechnologie. Ale ten obraz.... Pozor, opet, jeste nebyly oled, ips, no. A vubec ne v uhloprickach kolem 40".

wenk

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra