![]() |
|
porucha příjmu vysílání TV (E202)zdravím, hledám pomoc než TV z roku 2013 pošlu asi do věčných lovišť.Včera mi na LCD TV 32" Sharp Aquos večer náhle zmizely všechny programy z DVB-T vysílání Praděd. Na každém kanále byla hláška porucha příjmu vysílání chyba E202. Předtím tohle nikdy neudělalo. Bojím se nějaké chyby paměti TV. . Zkusil jsem znovu automatické naladění, pak tovární reset, znovu automatické naladění - nic. Vyhledávání končilo na prvním kanále, kde projel frekvence a vyhodil se z menu protože nic nenašel. Pak už byla jen hláška pro tuto síť není žádný vstup. . tak nevím - v koaxiálu být chaby nemůže,m na ten se nechytalo - Praděd vypíná DVB-T v květnu 2020. Může být nějaká chyba na společné STA anténě na střeše malého paneláku ? To ověřím večer u sousedů jestli jim to jde. . TV normálně jako jede, menu vše jen nelze naladit pozemní digitál, jako by nebyl vstup. Zřejmě mi pojede i přes HDMI i MMC centrum Xtreamer PRO, to jsem neměl čas vyzkoušet. . vstupy jsou na výběr od TV přes EXT1,2,3, SAT, HDMI1,2,3 atd . moje otázka zní, kdyby to nešlo a chyba nebyla ani ve společné STA, jestli má cenu zkoušet zkusit oživit satelit Golden HD přes HDMI. V zimě jsem ho vypnul a začal používat jen pozemní digitál. . Servisní poplatek jsem měl zaplacený do srpna takže karta je vypnutá - poplatek na rok nemíním platit ani omylem - dal bych ale na měsíc FLEXI10 za těch 299,- - v tom už ten servisní poplatek je a měli by mi ty kanály zapnout - po tak dlouhé době to bude celkem porod než mi to vůbec naskočí - zkušenosti z minula .... . ale nevím, jestli to nejsou vyhozený prachy pokud je něco s memory TV - jinak bych do vánoc jel přes satelit než bych vybral novou TV teď pro ni nepoletím ale možná nebude zbytí .... . do opravny nic dávat nebudu to rovnou do sběrnýho dvora .... |
Konosament
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 75 |
![]() |
|
KonosamentAhoj,nejdřív Sharp vypni ze zásuvky na pár minut/nepsal jsi o tom/,a zkus ladit.Zeptej se sousedů,nechaos! Já vlastním též Sharp, přes menu a hlavně ladění,je to blbec,kdyby neměl pěkný obraz, dávno letěl..,Stávalo se když byl trvale zapnutý,zřejmně výpadky sítě,vymazal celou paměť.Teď ho vypínám ze sítě,už se to nestává. Myslím že satelit 10 není špatné řešení,věc vkusu... Hlavně se rozhodni,co tobě nejvíc vyhovuje,nedej na kecy.. Přeji úspěch !!! Peter ![]() |
ralp5
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 209 |
![]() |
|
KonosamentJeště : ext vstupy ti zřejmě půjdou,a zadej si "sharp err 202 "dovyhledávače,najde poučné...P. |
ralp5
![]() |
|
@ralp5dík, to vyzkouším, pak večer sousedy až přijdu z práce - ale teď mě napadlo - když zapnu satelit a naladím na TV vstup HDMI 1, přes který ho mám připojený, tak by se měly měly v EPG satelitu objevit všechny mnou dříve zařazené kanály - samozřejmě nepůjdou a bude černá obrazovka. ale ČT24 by mělo fungovat i bez karty a tak by normálně přes satelit měl tento program vysílat i když tam nebudu mít kartu ne ? Tím bych ověřil, že TV je cajk a jen blbne ladění DVB-T....zbytečné teda asi objednávat zatím balíček... |
Konosament
![]() |
|
KonosamentČt 24 by Ti měla jít.....P. |
ralp5
![]() |
|
KonosamentNapiš celý typ TVP . |
ralp5
![]() |
|
RE: porucha příjmu vysílání TV (E202)tak teď mi píše žena SMS, že na střeše paneláku bylo před chvílí komando a opravovalo STA - televize opravena - takže odešla STA a TV je cajk - asi to včera večer někdo nevydržel, když mu vypadl seriál a dneska tam musela naklusat pohotovost![]() |
Konosament
![]() |
|
@KonosamentSláva! Divil bych se, kdyby Sharp, patrně 32LE700, se takhle choval. Tyhle TV byly ještě dělané v Japonsku s kvalitními součástkami. Jak jsem tu už jednou psal, ten můj přežil zapnutý i úder blesku do našeho panelákového bloku, což se nedá říci o Arivě 200E a pár 12 a 5V zdrojů. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@konasjojo, to je přesně ten můj typ japončíka - hned jak jsem ho tehdy uviděl v obchodě tak jsem slintal a hned ho bral![]() Komando dalo na střechu novej zesilovač k STA a ženě doma naladili na TV zpátky všechny programy - nevím co bych dělal, kdyby se v sobotu nemohla dívat na Star Dance - asi bych musel zdrhnout na pivo ![]() |
Konosament
![]() |
|
RE: porucha příjmu vysílání TV (E202)Chvíli ti nejde telka a splašíš tady celé forum.....No bóže,tak by jste měli v sobotu večer při svíčkách.... ![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: porucha příjmu vysílání TV (E202)Občas se stane výpadek STA, někdy jen jistič, hůře když něco odejde či zmizí. Je nejlepší se nejprve zeptat třeba sousedů, než chaoticky přelaďovat/resetovat/mazat apod. !Stejně tě nemine pořízení DVB-T2 STB, do pololetí 2020 vypnou veškerou DVB-T1. Nebo nová TV, tahle T2/HEVC neumí. |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 846 |
![]() |
|
![]() |