Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Skylink a televize Panasonic 55FZ800E

Zdravím a prosím radu jak zapojit satelitní příjem Skylinku na výše uvedé televizi abych mohl jeden program nahrávat a na druhý se dívat i na jiném transpondéru.
Popíši situaci: před Panasonicem jsem použival STB Vantage 800Hd dva tunery, který byl připojený na HDMI televize. Na satelitu přijímám Skylink pomoci jedné dekodovací karty zasunuté do čtečky, nastavení tunerů v satelitu je na "stejný signál", zapojené dva kabely z twin LNB a funguje to jak chci, tzn.příjem dvou kódovaných programů z různých transpondérů funguje.
Myslel jsem si, že to bude stejně fungovat i na Panasonicu, který má rovněž dva tunery. Do jedne šachty jsem zasunul CI modul Irdeto,do něho kartu Skylink a připojil oba kabely od twin LNB na vstup tunerů, nastavil DISEqC 1.0 a konfiguraci LNB - dualní tuner. Jediný výsledek je že mohu přijímat nebo nahrávat pouze jeden kódovaný program a k tomu případně jeden volný. Když přepnu na jiný kódovaný program,tak se objeví hláška,že program je zakódovaný.
Tak že usuzuji, že jediná cesta jak dosáhnout požadovaného stavu je instalace dalšího CI modulu včetně karty do druhé šachty ??
Nebo je nějaké jiné řešení??

freds
Registrace: 12/2008
Odpověď v diskusním vlákně

@freds

V návodu není o tomto nějaká zmínka?

hobo
Registrace: 1/2007

skylink atelevize panasonik55fz800e

laijk sedivi odbornik zasne ---nevim odktere doby maji satelitni tunery v televizi dva cam sloty.....?

venous
Registrace: 9/2016

@venous

Zmíněný Panasonic má dva sloty a nejenom tento model.Nezkoumal jsem to podrobně,ale že ten druhý by byl třeba pouze na DVB-C?Ale je třeba asi pročíst nápovědu. ;)

hobo

Venousi

I laik poznal, že se jedná o ci slot, chybička se asi vloudila. Typické ale je "odbočovat" od témy, ted se tady rozvine krásná diskuse o tom, co se jak jmenuje...freds, usuzuješ správně...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@freds

už porovnávať STB s TV nie je celkom normálne a ako je vlastne riešené to nahrávanie na TV ?

Dzordzo
Registrace: 8/2007

RE: Skylink a televize Panasonic 55FZ800E

CAM modul i televize musí podporovat dualdecrypt a vše musí fungovat dohromady... tzn. šance, že Ti to pojede stejně jako ve čtečce Vantage 800 je asi mizivá :-/

lance
Registrace: 10/2008

Trochu

jsem ten návod v mé tv pročetl.Jinak používám zásadně externí sat.box.Pokud jsem dobře pochopil tak dvakrát modul,dvakrát karta.Mám 50EX-780E.Modul mám na DVB-C.S tím nahráváním a sledováním jiného program to asi bude možná problém.Možná by bylo řešení zavolat na jejich tech.podporu.

hobo

RE: Skylink a televize Panasonic 55FZ800E

To není chyba Panasonicu, ale modulu, i když má dva sloty na moduly, tak každý modul umí jen jeden program.

DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta

Kibicak
Registrace: 8/2010

@tukan

Televizi jsem kupoval v podstatě ze tří důvodů. Za prvé vyřešit DVB-T2,za druhé zlepšit obsluhu sestavy TV + sat.box,která činila problémy mé ženě, a tak jsem myslel, že když vše bude v TV tak obsluha bude jednodušší a za třetí staří STB Vantage 800 HD, který sice produkuje super HD obraz,ale začal mít problémy z nahraváním. No a celé to nějak nevyšlo. Na větší obrazovce jsem zjistil že na DVB T2 je kvalita obrazu komerčních stanic zcelá zoufalá (na 40" HD to nebylo tak zřejmé),tak že televize je přepnuta stále na satelitní vysílaní,sice z lepším obrazem ale zase nemožnosti si cokoliv nahrát mimo sledováný kanál(vyjma volných kanálů).Jedině to nahrávání prozatím funguje lépe.
Tak,že nic moc.
Ohledně osazení CI modulu jsem v návodu nakonec našel poznámku, že "chcete-li plně využit funkce sledování , záznam , vložte do každého slotu stejný modul a kartu".
A je jasno. :((
Mám ještě dotaz ohledně připojení PC k televizi přes HDMI. Když pustím něco z PC a pak po delší době chci přepnout na vysílání DVB-T2, televize hlásí chybějící signál poz.vysílání, když přepnu na satelit funguje vše Ok. Abych se dostal na pozemní vysílání musím buĎ vypnout televizi na tvrdo nebo před přepnutím na DVB-T2 přepnout na nepouživaný HDMI vstup.Přepnutí na DVB-T2 pak funkuje.Čím to může být?

freds
Registrace: 12/2008

freds

Pohledej na googli, určitě tento problém nemáš jenom Ty, nemám tuto tv i když mám Panasonic, ale starou plazmu. Tvoje problémy se dají vyřešit externím linuxovým sat. přijímačem /dreambox, vučko atd/, kde budeš mít i hdd a v pohodě nahrávat co budeš chtít, samozřejmě i přehrávat z PC. Když spočítáš náklady na další ci modul+kartu+poplatky, tak to vyjde pomalu nastejno. Bohužel budoucnost je nejistá, skylink může znemožnit vnitřní sdílení karty v těchto přístrojích a bude nutnost přejít na ci modul ve všech přístrojích /a podle mne to bude jejich začátek úpadku, už ted to je "na hraně"/. Vypínání-zapínání vyřešíš pluginem hdmi-cec, zapneš satelit a TV se automaticky zapne a přepne na satelitní vstup hdmi /popř. hotel mod/. Druhá možnost, bezpracnější, je koupit další ci modul+next kartu a používat jenom to. Samozřejmě vše má svoje pro a proti, ale promin, to bych to musel psát do večera...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra