Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

HD nahrávky ČT ze settopboxu nelze přehrát na PC

Nahrávám si pravidelně vaše programy - ČT DVB-T2 - v HD kvalitě na settopbox TechniSat Digit ISIO STC 4K (v ceně 10.000,- Kč). Nahrávky ČT HD ve formátu .ts (pouze ČT DVB-T2 - v HD) od pátku 1.11.2019 settopbox Technisat přehraje, ale na počítači (testoval jsem to na 4 PC) je nelze přehrát ani zkonvertovat, video se cuká a přes obraz vyskakují šedé mapy a kostičky. Nahrávky pořízené dříve to nedělají a jdou normálně přehrát. Používám VLC player.
Settoboxem ani nahrávacím médiem to není, moje matka používá stejný settopbox a nahrávky se chovají totožně.
Můžete mi poradit, v čem by mohl být zakopaný pes? Nezměnily se nějak parametry vysílaných programů ČT HD?

ivow
Registrace: 9/2017
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HD nahrávky ČT ze settopboxu nelze přehrát...

Ze by pomala rychlost zapisu?

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009

z toho .ts si vytiahni len mpeg4 napríklad v programe videoredo, potom napíš či to sekanie prestalo.

Rasto1978
Registrace: 6/2010

Od přidání regionálních ČT 1 také občas pozoruji, že se na PC u některých nahrávek několik prvních cca 8 sekund obraz chová divně, ale pak je to již dobré. Po ostřižení přes TS Doctor je to v pořádku. Přes VideoReDo jsou v pořádku i ty první sekundy.

@Rasto1978
ČT DVB-T2 je HEVC.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

@SirMax

Aha, to ma v tej rýchlosti nenapadlo...

Rasto1978
Registrace: 6/2010

@SirMax