Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat, das lustige Fehler

V posledním měsíci jsem zaznamenal tři stejné poruchy přijímačů Technisat a to u Technisatu UHD, TechniCorderu a opět Technisatu UHD (jiný přístroj). Uživatelé mne zavolali se slovy, "že nic nejde".
Ve všech uvedených případech přijímač restartoval, jakoby dostal povel Tovární nastavení. Dříve navolené stanice zmizely a byly nahrazeny jiným seznamem, který bych pojmenoval "německý FastScan".
Tabulka nastavení satelitní antény při kontrole obsahovala:
a)v řádku Diseqc 1 Astru 19E a
b)v řádku Diseqc 2Hotbird 13E,
c)signál z antény 2
a to přesto, že dřívější nastavení antén byla jiné a byl navolena anténa 1.
Byl vypnut HDMI CEC (Technilink) a naopak bylo zapnuto napájení pozemní antény 5V!!!
Domnívám se, že příčinou těchto poruch byla nedočkavost uživatele 1x a uživatelek 2x a dali přijímači po zanutí další povely ještě v době "rozběhu" přijímače. Přijímač tyto povely nesprávně vyhodnotil jako Tovární nastavení. Protože nemám kamerové záznamy z obývacích pokojů uživatelů, nemohu svou domněnku doložit. Byl bych vděčný za příspěvek těm, kteří něco podobného zaznamenali. Diskuzní příspěvky typu "Technišrot patří do šrotu" věci nepomohou a tomto případě ani nejsou příliš vtipné. Děkuji!

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
uživatel
samorost
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 2 209
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Technisat, das lustige Fehler

Jestli to ti človíčci nevypínají přímo ze zásuvky 230V.
Jednoho takového to nemůžu odnaučit a dělá to podobné psí kusy.
uživatel
radek1
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 276
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Technisat, das lustige Fehler

Jaký Technisrot, Technisat patří mezi nejlepší značky, co se sat. přijímačů týká. Mám Technisat uhd, nikdy jsem nic takového nezaznamenal. Řekl bych, že to byla ta nedockavost uživatelů
uživatel
chl32
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 1 035
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Technisat, das lustige Fehler

Myslím, že má pravdu radek. Je nutné nejprve vypnout přijímač ovladačem a počkat až přijímač uloží zapnuté úlohy a nastavení a vypne se do standby režimu a až poté je možno odpojit jej od sítě.
uživatel
sirda
Registrace: 11/2006
Příspěvků: 2 796
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Technisat, das lustige Fehler

Přesně tak, vytažení ze zásuvky během parkování do Standby. Poté je receiver v default módu.

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 234
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

Díky za reakci,

zkusím udělat několik pokusů o umělé navození stavu.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
uživatel
samorost
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 2 209
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Technisat, das lustige Fehler

Stačí jeden...

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 234
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

@samoroste

doufám máš ještě jeden náhradní :)
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 3 568
Odpověď v diskusním vlákně
 

německý fastscan

hm, ISIPRO mám aktivní, FastScan naopak nepoužívám. ISIPRO ladí podle nastavených družic ale netvoří samostatný seznam jako je tomu u FastScan, pouze ladí všechny programy které obsahuje a pak v případě změny oznámí nové dostupné programy/resp. doladí pokud je v automatickém módu.
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 3 568
Odpověď v diskusním vlákně
 

Výsledek pokusu

Po vytržení ze zdi, namísto řádného vypnutí, se Technisat dostal do jiného módu. Seznam stanic (po znovuzapnutí) se omezil pouze na německé stanice a to 355 řádků (některý řádek je pouze tečka).
Zůstala mi ale v pořádku pozemní televize a tabulka antén v Diseqcu 1.0, nastavení pozicionéru ale zmizelo.
Zajímavé bylo, že při ladění Astry 28,5E si přijímač vzpomněl i na další družice, takže naběhlo 1845 stanic včetně pozicionérových - celkem ze šesti družic a všechny hrály, i když pozicionér nebyl znovu nastaven.
Potvvrzuji, že neřádné vypnutí Technisatu udělá v naladěných stanicích zmatky. To není příliš dobrá informace pro oblasti s větrným počasím a (ne)pravidelnými výpadky proudu.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
uživatel
samorost
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 2 209
Odpověď v diskusním vlákně
 

@samorost

UPS za cca 1.000,- to jistí ;)
uživatel
radek1
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 276
Odpověď v diskusním vlákně
 

@samorost

Das original. S dagym ich chvalte dalej.
uživatel
Kasr
Registrace: 8/2008
Příspěvků: 3 678
Odpověď v diskusním vlákně
 

to Kasr

Obrazově jsem nic lepšího neměl. Pokud budu mít šanci porovnat obraz z Technisatu s nějakým VU, nechám se přesvědčit.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
uživatel
samorost
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 2 209
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra