![]() |
|
Technisat, das lustige FehlerV posledním měsíci jsem zaznamenal tři stejné poruchy přijímačů Technisat a to u Technisatu UHD, TechniCorderu a opět Technisatu UHD (jiný přístroj). Uživatelé mne zavolali se slovy, "že nic nejde".Ve všech uvedených případech přijímač restartoval, jakoby dostal povel Tovární nastavení. Dříve navolené stanice zmizely a byly nahrazeny jiným seznamem, který bych pojmenoval "německý FastScan". Tabulka nastavení satelitní antény při kontrole obsahovala: a)v řádku Diseqc 1 Astru 19E a b)v řádku Diseqc 2Hotbird 13E, c)signál z antény 2 a to přesto, že dřívější nastavení antén byla jiné a byl navolena anténa 1. Byl vypnut HDMI CEC (Technilink) a naopak bylo zapnuto napájení pozemní antény 5V!!! Domnívám se, že příčinou těchto poruch byla nedočkavost uživatele 1x a uživatelek 2x a dali přijímači po zanutí další povely ještě v době "rozběhu" přijímače. Přijímač tyto povely nesprávně vyhodnotil jako Tovární nastavení. Protože nemám kamerové záznamy z obývacích pokojů uživatelů, nemohu svou domněnku doložit. Byl bych vděčný za příspěvek těm, kteří něco podobného zaznamenali. Diskuzní příspěvky typu "Technišrot patří do šrotu" věci nepomohou a tomto případě ani nejsou příliš vtipné. Děkuji! Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
RE: Technisat, das lustige FehlerJestli to ti človíčci nevypínají přímo ze zásuvky 230V.Jednoho takového to nemůžu odnaučit a dělá to podobné psí kusy. |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
![]() |
|
RE: Technisat, das lustige FehlerJaký Technisrot, Technisat patří mezi nejlepší značky, co se sat. přijímačů týká. Mám Technisat uhd, nikdy jsem nic takového nezaznamenal. Řekl bych, že to byla ta nedockavost uživatelů |
chl32
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 1 146 |
![]() |
|
RE: Technisat, das lustige FehlerMyslím, že má pravdu radek. Je nutné nejprve vypnout přijímač ovladačem a počkat až přijímač uloží zapnuté úlohy a nastavení a vypne se do standby režimu a až poté je možno odpojit jej od sítě. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 935 |
![]() |
|
RE: Technisat, das lustige FehlerPřesně tak, vytažení ze zásuvky během parkování do Standby. Poté je receiver v default módu.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
Díky za reakci,zkusím udělat několik pokusů o umělé navození stavu.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: Technisat, das lustige FehlerStačí jeden...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@samorostedoufám máš ještě jeden náhradní :) |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
německý fastscanhm, ISIPRO mám aktivní, FastScan naopak nepoužívám. ISIPRO ladí podle nastavených družic ale netvoří samostatný seznam jako je tomu u FastScan, pouze ladí všechny programy které obsahuje a pak v případě změny oznámí nové dostupné programy/resp. doladí pokud je v automatickém módu. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
Výsledek pokusuPo vytržení ze zdi, namísto řádného vypnutí, se Technisat dostal do jiného módu. Seznam stanic (po znovuzapnutí) se omezil pouze na německé stanice a to 355 řádků (některý řádek je pouze tečka).Zůstala mi ale v pořádku pozemní televize a tabulka antén v Diseqcu 1.0, nastavení pozicionéru ale zmizelo. Zajímavé bylo, že při ladění Astry 28,5E si přijímač vzpomněl i na další družice, takže naběhlo 1845 stanic včetně pozicionérových - celkem ze šesti družic a všechny hrály, i když pozicionér nebyl znovu nastaven. Potvvrzuji, že neřádné vypnutí Technisatu udělá v naladěných stanicích zmatky. To není příliš dobrá informace pro oblasti s větrným počasím a (ne)pravidelnými výpadky proudu. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
@samorostUPS za cca 1.000,- to jistí![]() |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
![]() |
|
@samorostDas original. S dagym ich chvalte dalej. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 596 |
![]() |
|
to KasrObrazově jsem nic lepšího neměl. Pokud budu mít šanci porovnat obraz z Technisatu s nějakým VU, nechám se přesvědčit.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
![]() |