![]() |
|
SFN na K26Ahoj Všem, kdo máte problémy se SFN na K26 české televize? Měl jsem zde již diskuzi s kovaným odborníkem, ale moje lokace jsou Brdy a v některých případech nelze ani správně anténu nasměrovat, protože to prostě jinam nejde a SFN atd. způsobí naprostou nepřijímatelnost tohoto bohužel zde finálního kanálu. V některých případech je to tak extrémní, že 4 kusy boxů různých výrobců prostě ani Ťuk o TV LG vůbec nemluvím od 1.2019 jsou u nich tunery katastrofální. Bojím se že pokud se takový stav alespoň trošku nezmění, budou lidi prostě v některých lokacích bez české televize. Komerčky, jsou vlastně všude bez problémů a to i s nepoměrně dle měření velmi špatným signálem. Má někdo zkušenosti? |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 63 | |
![]() |
|
Re :Potvrzuji, zejména tv Samsung , K26 problémy,K28 jede .Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
RE: SFN na K26Přesně tak. Nedávno jsem měl pozvaného technika na přeměření zrovna K26, neb stále kolísala kvalita signálu i přesto, že dokrývač se dá vcelku slušně chytnout na kus drátu. K26 mi naměřil ze 4 směrů (3 vzdálené). Pokud jsou tedy "dobré" příjmové podmínky, tak je to průšvih.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
RE: SFN na K26Asi jsem ostuda, kdyz se zeptam, ale "SFN" je oznaceni pro mux, ktery vysila po celem uzemi na stejne frekvenci?Zdravím Vás!
|
bobo2
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 628 |
![]() |
|
RE: SFN na K26Ano, jsou to ty slavné jednofrekvenční sítě...![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 763 |
![]() |
|
RE: SFN na K26presne ten istý problém aj z dvb-t2 vysielača Brno-Kojál k26,puvodný dvb-t mux CT k29 ide bez problémov.Tento nový šmejd nefunhguje, má dosť často výpadky kolísa signál a kostičkuje. |
Melog
Registrace: 4/2015 Příspěvků: 305 |
![]() |
|
RE: SFN na K26Když jsem kvůli tomu kontaktoval ČRA, tak mne jednoduše odpálkovali s tím, že oni mají vše v pořádku a že kolísání kvality signálu pravděpodobně způsobuje nějaké rušení a ať kontaktuji ČTÚ.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
@PájíkPro příjem ve tvé lokaci je pro muxy 11 i 21 určen kanál 37. Nicméně, vyber si a toč podle: https://www.televizezadarmo.cz/kraj/stredocesky-kraj/Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
Re :Já psal do České televize . Přišlo takovéto bla bla bla , že to předají dál .Z jiných neoficiálních zdrojů mám zprávy , že se neví co s tím . Samsung a LG pochopitelně nefungují ani tam , kde ostatní značky fungují . Šťastní ti,co budou moci přijímat Kleť . Spokojeni můžou být všichni poskytovatelé PAY služeb , to bude nových zákazníků...Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
RE: SFN na K26Ano, mi jsme štastni za Klet, ale straší nas, doufejme jen chyba tisku v plánované SFN Klet-Votice na K22. SFN na K26 udělá pozemní platformě hodně negativní image.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: SFN na K26vklouzla hrubice:)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: SFN na K26TO: Mirasat, K37 zde nefunguje, nebo nevím co myslíš.. |
Pájík
![]() |
|
@PájíkNevím, co víc ti napsat, když ti nepomohl odkaz. Ten vysílač ,,kopec Praha,, funguje mraky let a nyní šíří v podstatě už finální síť 21 na finálním K37.Další odkaz: https://digi.ctu.cz/dtv/pokryti Tady si dole zadáš adresu místa příjmu, vlevo vybereš buď mux 1, nebo 11, nebo 21 a dáš enter. Pokud u nějakého vysílače není zelená linka, tak si jí kliknutím na červený bod přidáš. Kliknutím na zelenou linku si vyvoláš terénní profil. Ten si můžeš zvětšit a kliknout i na detajl. Jsou místa, kde je příjem pozemní platformy sotva sezónní, možná na některém z nich bydlíš. Každopádně jasno ti udělá místní anténář. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: SFN na K26Kopec Praha je ale nad Příbramí přece a to je naprosto, ale naprosto jinde za CHKO z mé strany a nejvíce problematické okolí je od Rokycanska k Berounsku.. Příbram je bezproblémová přece kvůli Hvězdárně a Praze atd.. o té ale přeci zde vůbec nemluvíme.. |
Pájík
![]() |
|
RE: SFN na K26Jediným zdrojem příjmu je zde K26, nedovedu si představit zde v Brdech k Berounsku Rokycansku a Křivoklátsku přilehlých vůbec ani na Příbramsko pomyslet. zde je například i velmi dobře Buková Hora, Rakovník, Klínovec, Plzeň, Praha Cukrák apod..a vše se tu tříská na jednom K26 bohužel. Specifika jsou přece daná lokací a zde přes Brdy mi Příbram neproleze vlastně ani prvním kopcem za zády.. |
Pájík
![]() |
|
PájíkZodpovědné instituce:ČTU, ČRa, ČT - pořadí nejsem schopen určit:))) Ale hlavu do písku umí strkat všichni stejně dobře. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@PájíkNapsal jsi ,,moje lokace jsou Brdy,,.Nejsem vševěd, netuším kde přesně bydlíš, nehodlám to zjišťovat... Já jsem si dovolil zmínit 1kW vysílač, který je určen k pokrytí Brd. Promiň, velice se omlouvám.... Dovol mi odejít na pivo. Díky moc. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: SFN na K26TO: Všem, těch problémových lokací se mi hlásí již více.. 99% problémů je K26 - ostatní rušení BTS apdo. což zvládnu velmi dobře odstranit. Nicméně mám 3 případy, kdy K26 se mi nedaří stále dokopat k rozumnému výsledku, přesto, že vše ostatní a dokonce i vzdálené regiony Praha (např. K51 Cukrák/pouhých 5KW) hrají naprosto bez problémů. Asi teda je to spíše pro ty výše zmíněné instituce?... |
Pájík
![]() |
|
RE: SFN na K26TO: mirasat, odchod povolen :-) nic se neděje, ale Brdy jsou dost veliké a velmi členité aby zde vládla podobná situace jako i v jiných pahorkatinách po republice. Jsou zde neprosto hluchá místa a místa též taková kde se Ti setkají vzdálenější vysílače v zákrytech s bližšími i v kombinaci s různými odrazy z okolních kopců.. a je zaděláno... |
Pájík
![]() |
|
@Melogkeď si z juhozápadného Slovenska, tak Ti na anténu dorazí skôr slabší signál z Mikulova a až potom signál z Kojálu a tuner má z toho potom guláš (ale to je len jedna z možných príčin) |
whitecreek
Registrace: 9/2018 Příspěvků: 140 |
![]() |
|
RE: SFN na K26Pokud bude dosahovat signal MUX21 DVB-T2 z Usti Bukovky nebo z Chomutova Jedlaku na 33 kanalu na uzemi Brdy, tak to bude asi jedina zachrana prijmu CT HD. Uvidi se na konci ledna pristiho roku po preladeni z 50 kanalu na 33 kanal. Pokud tam mas nyní prijem na 33 kanalu v DVB-T, tak by nemusel byt problém s prijmem CT. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 668 |
![]() |
|
RE: SFN na K26Problém by mohl nastat jedine v miste prijmu s vysilacem Hoher Bogen na stejnem kanalu 33 pokud tam dosahuje za predpokladu, ze se urovne signalu vyrovnají nebo bude signal převyšovat vuci nasemu vysilaci. |
HYPER
![]() |
|
RE: SFN na K26Sorry, kanaly na bavorskem vysilaci Hoher Bogen byli letos preladeny na DVB-T2 21, 28, 40, takze by nemelo dojit k zaruseni na kanalu 33. |
HYPER
![]() |
|
RE: SFN na K26oprava: ma byt DVB-T2 21,28,46 |
HYPER
![]() |
|
RE: SFN na K26TO: Všem, děkuji za reakce.. věřím že se ještě ale někteří účastníci ještě na tohle téma nabalí.. |
Pájík
![]() |
|
Saxonzdravím tě, u modulace 64qam na starší antěny vše ok mer kolem 30dB, při přechodu na qam 256 T2 v určitých lokalitách příjmu na K 26 pokles mer až na 22dB takže budeme zase v určitých lokalitách praktivovat staré dobrě dlouhé kolorkky tam je stabilní mer kolem 26 dB za špatných podmínek, to se zákazník picne běžná anténa 500kč a colorka 1500kč,, njn dobrého jen pomálu jak si psal i při přechodu na S2 větší antényVu+Uno 4 K Se
|
Laik
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 533 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 63 | |
![]() |
|
![]() |