![]() |
|
SFN na K26Ahoj Všem, kdo máte problémy se SFN na K26 české televize? Měl jsem zde již diskuzi s kovaným odborníkem, ale moje lokace jsou Brdy a v některých případech nelze ani správně anténu nasměrovat, protože to prostě jinam nejde a SFN atd. způsobí naprostou nepřijímatelnost tohoto bohužel zde finálního kanálu. V některých případech je to tak extrémní, že 4 kusy boxů různých výrobců prostě ani Ťuk o TV LG vůbec nemluvím od 1.2019 jsou u nich tunery katastrofální. Bojím se že pokud se takový stav alespoň trošku nezmění, budou lidi prostě v některých lokacích bez české televize. Komerčky, jsou vlastně všude bez problémů a to i s nepoměrně dle měření velmi špatným signálem. Má někdo zkušenosti? |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 63 | |
![]() |
|
RE:SFN na K26Zdravím, absolutní souhlas se Saxonem,stejný problém i v Krkonoších - konkrétně Vrchlabsko.Kopce dělají problémy,Černá Hora K26 až do jara 2019 kvalitou stejná jako k28,staré MUX 1,2,3 v pohodě bez změny místa i antény po celou dobu 10let,jen K21 MUX7 větší chybovost od jeho začátku,ale v pohodě.A najednou problémy k26.Vyzkoušel jsem čtyři druhy antén(původně LPD,pak TRIPLEX,VATEN-SÍTO,TELEVES DAT,ANGULAR.Nejlépe vyhověla anténa FRACARRO SIGMA 9HD,(kolorka má na nízkých kmitočtech velké postranní laloky) na kterou doposud jedu. Kvalita se pohybuje MER25-30 podle počasí(čím horší počasí-tím lepší signál!).K28 stabilně MER29-31 kvalita 60-80%(to ještě nejede Ještěd K28).Po dokončení přechodu DVB-T-T2 chci nasadit dvojče antén ELIKA 700P od FRACARRO kvůli téměř žádným zadním a postraním lalokům na tak nízkém kmitočtu.Jsem fanda anténní techniky který se problematikou TV antén baví od spuštění ČT2.Měřák mám jen DREAMSKY TFC100HEVC, takže žádná pre i post echa ani MER BY CURIER neměřím.Mám ale vyzkoušeno,že co veme měřák tak veme i TV SRONG,LG43UM7450P,settop box SKYWORTH a to i odrazem(K24) MER17-20)Samsung skutečně má velké problémy,TESLA je tak na půl- je to spíš přístroj od přístroje než značka od značky.Jinak na dotaz ČRA - u nich všechno dobrý a nevědí proč se to tak najednou změnilo.Podle mne v případě vysílače ČH(1260m) nevhodně zvolený nízký kanál(malý útlum odrazů+SFN+dálkové příjmy, odrazy od Krkonoš-viz.K21)a vysoký výkon převážně všech SFN vysílačů-ochranný interval 127km? včetně sinchronizace sítě se kterým se ČRA stále ohánějí nějak nefunguje(kde asi soudruzi udělali chybu?).Takže jsme se vrátili k duchům, které známe z analogu-(akorát že ne duchy,ale žádný signál)v některých případech neřešítelný anténářský problém!A starší lidé nevědí co to je IPTV,satelit drahý,a ty rušičky Svobodný Evropy co jim tam dá anténář(pokud to vůbec jde) taky drahý,takže k čemu nám je nefunkční SFN a celý přechod-jsou státy které to řeší jinak.Bylo by dobré, založit zde vlákno o jednotlivých nejlepších TV,SET TOP přístrojích na odolnost proti chybovosti.Přeji všem pevné nervy. |
janosek
Registrace: 6/2018 Příspěvků: 12 |
![]() |
|
RE: SFN na K26U nás v Orlických horách dnes jasno, vrcholky stromů ojíněné, lehce mrzne. ČRA nás chtějí asi donutit dívat se ven, protože dnes je zde K26 naprosto nepoužitelný.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
RE: SFN na K26Ještě dodám, že vedlejší K27 (PS12), který zde není v SFN, jde úplně perfektně.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
Na K 31 mi pomohlaanténa Televes s předzesilovačem MRD na dipólu.Výpadků jsem se zbavil.V Krkonoších selhala? Jak dlouhá byla?Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
@MelogU nás to samé 29 v pohodě,26 kostičkuje a vypadává. |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 128 |
![]() |
|
RE: SFN na K26Potvrzuju, dnes prijem na K26 Jested kvalita 0 na Chomutovsku. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 668 |
![]() |
|
RE: SFN na K26Ahoj Všem.Tak dnes za mnou přišel večer kluk,že musel nasadit set top box SKYWORTH k TV Samsung UE55MU6172,kterou jsem mu doporučil,(jinak velice dobrá TV s T2-HEVC265,ale signál s velkou chybovostí nedá) a tak jsem šel změřit signál na anténě.Konfigurace:anténa Fracarro -SIGMA 9HD-fitr LTE ALCAD RB-609(0-790Mhz)+3m koax+ měřák DREAMSKY,vysílač Černá Hora-vzdušná vzdálenost 10km,přímý výhled.Tentokrát občas blbne i K28.Naměřené parametry:K26 úroveň:76dBmV, C/N 38-40dB,MER 23-25,BER 2,59X10-3.K28 úroveň:72dBmV,C/N 37dB,MER 28,5,BER 7,34X10-4.Pro pořádek ještě odraz signálu K24 vzdálenost0,3km bez přímého výhledu MUX13 úroveň:59dBmV,C/N 29-30dB,MER 17,BER 2,96X10-2(vše přes SKYWORTH běží bez výpadku ale TV SAMSUNG a TESLA TH-500 K26-0,K24-0,K28- občas zablbne.Podotýkám,že stará DVB-T MUX1,2,3+ostatní a spektrum celého pásma vše OK. Měřeno v 19:30,venku poklička -2C.Jak je patrno K26 blbne po celé republice a důvod dle mého názoru jsem popsal minule!Ještě si pamatuju při mém laborování s anténamy,že za analogu K26-Cukrák byl odrazem od Černé Hory občas dost slušně sledovatelný a to samé na K30 Votice! Odraz Votic(díky velkému výkonu) od Černé Hory je podle mne na některých místech už mimo ochranný interval!S K23 ČT1 z ČH byly také problémy-duchařila - K40 -žadný problém.Převaděč v Hořením Vrchlabí převáděl K6 Krásný a po skončení vysílání ČST běžně fungovala Rakouská televize!!Krkonoše se chovají jako reflektor antény.Považoval bych za rozumné od zodpovědných(jak napsal Saxon) prověřit vše měřícím vozem a nespoléhat na počítačové mapy pokrytí! Pro samorosta - použil jsem krátkou Televes DAT bez zesílení.Signálu mám dost a MER měla horší než Sigma9HD i se zapnutým MRD.Jinak je to velice dobrá anténa ale pro mne nevhodná.Jsem zvědav jaké bude mít tento problém pokračování. |
janosek
![]() |
|
RE: SFN na K26Letos nás čeká renesance instalací satelitního příjmu českých programů...Řešením by bylo na vybraných hlavních věžích změnit vysílací kanál. Pro začátek byl změnil kanál pro ČT sít na Pradědu a Černé hoře. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: SFN na K26Zmenit kanal ve smyslu aby se lisily ano, ale na to asi nebudou volne kmitocty.Podle meho nazoru nejake mereni v terenu nepomuze - ukaze jen to, co se da ocekavat - ze jsou tam echa (jak v GI tak mirne za GI), coz by mely prijimace dle teorie zvladat. Jedine co pomuze je dukladne promerit odolnost ruznych prijimacu na signal s vic nez jednim echem (napr. ve smyslu normy Nordig test plan 2.4) a vysledky zverejnovat. |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
![]() |
|
RE: SFN na K26No však čra vše testuje a certifikuje DVB-T2...![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 763 |
![]() |
|
RE: SFN na K26Jo, hlavne otestovane TV Samsung, co proste NEJEDOU !!!Samsung je momentalne v tomto nejvetsi (nevhodné slovo), 90procent problemu s prijmem maji TV Samsung a to i pri signale s excelentnimi hodnotami. V sobotu jsem byl u zakaznika delat anteny, MUX PS11 a PS12 Samsung proste nedava, PS13 uplne v pohode (zadne echo, nic). Pritom PS11 i 12 mela LKM temer 12dB, uroven na antene 75dBuv (primy vyhled na vysilac, zadny zesilovac, nic). |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: SFN na K26Hlavně že to čra označí samolepkou DVB-T2 ověřeno a vyinkasuje slušný balík za každou certifikaci...![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 763 |
![]() |
|
RE: SFN na K26Musím se smát nad těmito vzlyky nad pozemním příjmem. Dost dobře nerozumím, proč dnes ještě polovina domácností tento druh příjmu TV vůbec řeší. |
Tvrdik
Registrace: 1/2020 Příspěvků: 61 |
![]() |
|
IvoviTo jsem samozřejmě myslel:)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Tvrdikto víš každej nemá možnost dobrej internet a proč platit za TVkdyž ti to má běžet z antény a musíš počkat až se k tobě data nedostanou a pak to možná pochopíš. |
dnurg
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
RE: SFN na K26a hlavně to je pro starší lidi,to je tak těžké pochopit? |
dawis77
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 11 607 |
![]() |
|
@dnurgProč hned internet? Satelitní příjem je stále elegantní řešení.Předpokládám, že argument o pár korunách měsíčně navíc je jen pokus o flameware. |
Tvrdik
![]() |
|
@dawis77A co mají starší ldé za hendikep, že mají být závislí na terestrickém příjmu? |
Tvrdik
![]() |
|
@Tvrdiktřeba technický,vysvětli něco 90 leté babičce. |
dawis77
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 11 607 |
![]() |
|
RE: SFN na K26Terestriku využívá v naši zemi 60% populace...Když někdo zodpovědný udělá špatnou koordinaci, proč hned názet špínu na terestriku? Ten, kdo chybu udělal, by ji měl napravit.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: SFN na K26Reakce na příspěvek-Tvrdík:Ano samozřejmě, možností je daleko víc,psal jsem o tom,ale ne každý tyto možnosti má(přístup k internetu),zná a má na to finance. Toto je základní z našich koncesí placená služba ČT- navíc donedávna fungující !Každý občan(i důchodce) má právo na dostupné informace a volbu jejich získání a toto je především nejlevnější!Vše ostatní jsou jen další náklady-netřeba se rozepisovat.I tak je přechod nechtěnou finanční zátěží!Vadí mi na tom hlavně propaganda a pak nefunkčnost přístrojů a sítí!!!Nebo je to lobování?Nebo taky neplatit konces a číst knížky!Reakce na příspěvek - ivovi0: Naprostá pravda.Dnes jsem tento problém konzultoval s pracovníkem ČTÚ-HK a ten mi potvrdil,že nejhorší oblast na tento problém v ČR je právě region Vrchlabí(kde byli měřit už mnohokrát,ale není to rušení) a v podstatě jsme se shodli na všem co jsem už uvedl(včetně velké rozdílnosti u nás dostupných zařízení).Když jsem se ptal na kompetence, tak to jde za ČT a ČRA a je tam závislost i na obsahu a datovém toku MUXU21(zodpovědná ČT).Poradil i nápravu-jít přez MÚ -veřejné řešení- jiný kanál na vysílači ČH,nebo opakovač vhodně umístěný(může být i soukromný)Individuální řešení-soustava antén a pokud možno odstínění od hor(větších překážek) nebo přechod na SAT,IPTV.Problémy u ostatních MUX22,23 řešit přes ČRA/CDG,MUX24-Digital Broatcasting.Takže si počkáme až bude přechod dokončen a začnou se bít v prsa. Pak do toho jdu!!!Vše ostatní je jen mlácení prázdné slámy. |
janosek
![]() |
|
@dawis77A ono je nějak technicky složitější přepínat programy na ovladači TV u satelitního příjmu oproti terestrického? |
Tvrdik
![]() |
|
@Tvrdik"Dost dobře nerozumím, proč dnes ještě polovina domácností tento druh příjmu TV vůbec řeší" Opravdu tomuto tématu moc nerozumíš a je zbytečné ti to vysvětlovat![]() |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 044 |
![]() |
|
@TvrdikA čemu na tom nerozumíte? |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 128 |
![]() |
|
RE: SFN na K26Dva ovladače je pro někoho už moc velký problém,ať je to set top nebo sat. |
janosek
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 63 | |
![]() |
|
![]() |