Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

TV Samsung

Zdravím všechny místní znalce TV Samsung.
Při nastavování set top boxů, především pro starší generaci, jsem narazil na problém. Mají starší TV, pořídí set top box, ale zůstávají jim dvě dálková ovládání. Set top box je většinou připojen na HDMI vstup TV, ale tam je potřeba TV také přepnout. To je hlavní problém téhle kategorie uživatelů. Samozřejmě, že při nastavení jim to tak přepnu, ale po vypnutí (a oni většinou vypínají TV i ze zásuvky) se to vrátí do základního nastavení, t.j.TV je nastaven na příjem z antény, která tam samozřejmě není.
Řešením je deaktivovat veškeré vstupy TV mimo požadovaný HDMI a pak jsou všichni spokojeni, po zapnutí TV je televizor nastaven na vstup HDMI, zapnou set top box a je vše OK.
Samsung však v normálním uživatelském provozu nedovoluje deaktivovat ostatní vstupy, taková volba tam není.
Nemá někdo zkušenost, zda by toto šlo realizovat někde v servisním nastavení TV ?
Má s tím někdo zkušenost ?
Díky za relevantní reakce.

mediator12
Registrace: 12/2015
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TV Samsung

Nevím zda Samsungy, ale většinou televize v servisním módu nemají "deaktivaci vstupů", ale nastavení vstupu, kam se mají přepnout po zapnutí.
Vytahovat TV ze zásuvky na dobu kratší než zhruba týden (a možná spíše více) značně snižuje životnost zařízení. Možná bys těm staříkům měl tuhle tajenku spínaného zdroje sdělit. Vytahovat televizi ze zásuvky na noc, je prostě ekonomická kravina.

Antonín
Registrace: 8/2005

Jak ti psal Tonda, servisni menu, nastavit vstup po zapnutí.
Mute 119 enter, nebo info menu mute enter tuším z hlavy

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Nebo v hotelovém módu..

Tomik535

Môj Samsung sa sám prepne na vstup, do ktorého je zapnutý HDMI kábel. Žeby ostatné samsungy to nevedeli?

Karner
Registrace: 3/2010

Starší ne. A při nechtěném přepnutí vstupu či tuneru stačí vyp/zap TV, což pochopí 9/10 starších spoluobčanů dříve, než nauku o zpětném přepnutí vstupu.. Haleluja

Tomik535

Když vypadl proud a po hodině naskočil tak tv začala hrát tam kde byla vypnuta tj buď DVB-T,nebo sat na HDMI a to ji mám od začátku března 2012.

skrivan
Registrace: 4/2008

Ja mám tiež 3 sériu tv Samsung asi 10 ročnú a keď ju vypnem na hdmi tak sa na tom vstup hdmi aj pripoji.mediator napíšte 12 napíšte typ Samsung aký.

janettek
Registrace: 9/2019

A co proste pouzit set top box s hdmi cec? Pak se tv zapne pri zapnuti set top boxu na prislusnem hdmi vstupu a netreba nic resit.

Mikek
Registrace: 7/2011

@Mikek

Jak který,Samsung 32B652 a Amiko 8265+ tv zapne,ale nevypne a zkoušel jsem všechny možné kombinace hdmi-cec.

jjery
Registrace: 12/2012

@Mikek

Zapoměl jsem dodat,že při vypnutí Amika se na tv objeví nápis odpojuji od anynet a tv se přepne na anténu.Když znovu zapnu Amiko na tv se objeví dvb-t,ale hned naskočí hdmi a satelitní program běží.

jjery
Registrace: 12/2012

HDMI-CEC je nejlepší řešení = na konci je jeden ovladač.
Ale! oba přístroje musí korektně umět HDMI-CEC, viděl jsem hned několik televizí, které ve standby nemají napájení obvodu pro HDMI - a tedy jdou přes HDMI-CEC jenom vypnout, ale nikoliv zapnout. Zejména starší kousky a levné kousky.
(nejlevnější DVBT-T2 s hdmicec co jsem viděl, je 702T mini.)

Antonín
Registrace: 8/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra