Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Multimedialni prehravac pro Octagon SF8008

Ahoj, koupil jsem si Octagon SF8008 a chtěl jsem si tim vyresit prijem DVB a SAT + multimedialni centrum. DVB a SAT super. Mam OpenATV 6.3 a pro prehravani filmu jsem zkousel Kodi. Bohuzel filmy se sekaji a to jak stream tak z HDD.
Mel by nekdo napad jak to vyresit?
V image OpenATV 6.2 Kodi fungoval bez problemu?
Dat to na OpenATV 6.4 a Kodi?
Nainstalovat jiný doplnek pro prehravani multimedi na OpenATV?
Jsem v tom zacatecnik a jeste se v zom nevyznam.
Dekuji za pomoc

remixcz
Registrace: 12/2019
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Multimedialni prehravac pro Octagon SF8008

Ahoj, tve problemy nepozoruji. Mam dve tyhle skvele masinky jednu na 6.2 a druhou 6.3. Kodi sice mam, ale nepouzivam, z meho pohledu zbytecne. Mam pluginy archivczsk, Mediaportal a EMC prehravac. Vse chodi ok.

TBS 5927, Octagon 8008, Octagon SX88, Vitamin HD 5000. Paraboly: Offset 120 cm 34,5W-75E Ku band, Channel Master 180 cm 30W - 78,5E C Band + Ku Band, Cahors BigBisat 39E-28.2E-23.5E-19.2E-13E-9E-5E-1W

kndxing
Registrace: 10/2013

@remixcz

Z akého zdroja prehrávaš tie filmy? Stačí mediaplayer alebo EMC.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

jen tak pro zajímavost,Kodi jsem měl kdysi v pc - je tam dnes možno najít něco zajímavého ?

Ivo SS2
Registrace: 4/2007

Dekuji za odpovedi.
KODI se mi libi jako kompleksni prehravac. Do teto chvile prehral mi vsechny formaty video.
Na PC a Anroidu mi funguje bez problemu
Kodi ted pouzivam pro prehravani filmu addon Exodus a Stream Cinema + některe zahranicni televize.
Zkusim Mediaportal a EMC prehravac - uvidim jak se osvedci.

remixcz

@remixcz

Prehrávaš to cez lan, či cez wifi?

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

Kodi v OpenATV je zbytečnost.
V satelitech totiž nemá KODI svůj přehrávač, ale používá integrovaný přehrávač z Enigmy2. Takže KODI při přehrávání vlastně nedělá nic, jen zdržuje a zpomaluje stroj.

VU+ Ultimo4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery 2x4SAT + 2xDVB-T2/C Dříve také a Solo4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200,.....

Jjezevec
Registrace: 5/2012

@remixcz

Nahrej si tam openeight ktery si v poho nainstalujes a musi to slapat.
Pouzivam od verze 6,5,dnes uz je verze 6,7 kde si stahnes vse potrebne z pluginu a musi to slapat.Zatim jsem nenarazil na zadny videosoubor ktery by se mi sekal.Samozrejme si udelej puvodni backup.
Samozrejme souhlas s temi ze do e2 kodi nepatri ikdyz ho mam ve vsech satech ale spis na hrani nez na bezne pouzivani.

bistro
Registrace: 9/2009

remixcz

Nazdar,mám tento přijímač s image openatv 6.3 a kodi funguje v pořádku,přehraje prakticky vše na rozdíl od mediaplayeru.Já jsem měl problémy u předchozí verze image openatv 6.2.Tento přijímač má plnohodnotný"HW playback" .Víc by ti k tomu řekl matchboxx. Ty kecy co tu někteří mají,asi pramení z neznalosti.Tento přijímač nevlastní,nikdy to nezkoušeli a podobně.

agamon
Registrace: 1/2007

Zkousel jsem prehravat jak s flash USB tak streaming (LAN). Pri SD kvalite to jde ale pri vyzsi kvalite se seka.
Zkusil jsem MediaPortal a pri prehravani z USB vyskocila chybova hlaska (cela obrazovka hlasek) a nic a byl to video format .avi.
Premyslim jestli neni nejaky HW problem. Zkusim mozna reinstalovat OpenATV nebo nahrat openeight - to ale az po svatcich.
Preji vsem klidne, vesele a zdrave :))) Vanoce.
Pokud nekoho jeste neco napadne rad si prectu.

remixcz

@Ivo SS2

KODI je dobrý hlavně jako OFFLINE přehrávač hudby a filmů, který ti stáhne i metadata. Případně ještě dobrý na přehrávání z lokálních síťových disků. Takže s použitím RPI s tím lze postavit levně domácí kino. Co se týká online využití, tak je to asi jediná možnost, kde sledovat YouTube a archiv Novy a Primy zcela BEZ REKLAM R^ R^ R^ R^ R^ R^

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

@JanM

Kodi do linuxových prijímačov je zbytočná vec. ale viem, že sa nikomu nechce trošku niečo sa priučiť z linuxu, lepšie je "klikať" na ikonky. Len spomaluje celé. A Youtube bez reklám sa dá sledovať na linuxe aj inak. Plugin Youtube tiež nemá reklamy.

petersk

@petersk

Na linuxu je nejlepší přehrávat filmy spuštěním z File Commanderu. Ale přiznávám se že KODI je na většině linuxových boxů zbytečně, protože to není ani plnohodnotné KODI. Vyjímku má ale právě Octagon SF8008, který má jako jeden z mála KODI i s vlastním přehrávačem.

JanM

@JanM

Prepáč, ale čo má spoločné File Commander s prehrávaním filmov? To nie je prehrávač. Ešte raz, môj názor je taký, že Kodi na linuxe je pre takých, čo neovládajú dostatočne linux a naučili sa robiť niečo na Kodi na PC alebo v mobile. A že či má Kodi na Octagone svoj prehrávač je na linuxe nepodstatné.

petersk

@petersk

File commander má s přehráváním filmů společné to že v něm najdeš film uložený na disku a spustí se ti ve výchozím přehrávači, tedy ten který se používá i pro nahrávky. KODI netřeba.

JanM

Ahoj, tak zaverem to dopadlo nasledovne.
Preinstaloval jsem KODI a zda se, ze to pomohlo. KODI prehrava filmy streamu bez problemu (pouze u filmu s kvalitou SD a 720p to blbne. Minimalni kvalita 1080p). Pokud chci prehrat film v horsi kvalite nez 1080p tak ho stahnu a pustim pres File commander.
Vsem dekuji za pomoc.

remixcz

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra