Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

dvb-t2 vysilani

potrebuju poradit k dvb-t2 jak bude pristi rok...otec ma v obyvaku tv na dvb-t starou 8let a mi rikal,ze nekde slysel,ze do vstupu HDMI nebo USB se vsune krabicka s antennim kablem a muze se ovladat 1ovladacem ten signal DVB-T2...on nechce mit 2ovladace zase kdyby kupil set-top-box a tv novou se mu nechce taky kupovat....myslite,ze je takovy zpusob co jsem psal je mozne prijmat nebo je to blbost a stejne se nevyhne koupi set boxu nebo tv??diky

kolopik
Registrace: 4/2014
Odpověď v diskusním vlákně

RE: dvb-t2 vysilani

ja potrebujem guľatinu , najlepšie do štvorca a dutú .

v rozkroku sú tiež dve zásuvky . jedna je HDMI a druhá usb
kam to vopcháš je tvoja vec . ovládač je len jeden .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

Není to blbost.
Jsou dvě cesty:
1. Přijímač DVB-T2 musí mít schopnost používat HDMI-CEC i televize musí mít schopnost HDMI-CEC (zjednodušeně řečeno musí to být schopné televizi zapnout a vypnout příkazy před HDMI.)
Nejlevnější DVB-T2 přijímač s HDMI-CEC je 705T mini v létě za 500m před vánboci na 1000 Kč. (Ale možná se mýlím, a jsou i jiné levné schopné HDMI-CEC.) Není to nijak dobrý přijímač, EPG katastrofa, přehrávání z filmů hodně jednoduchoučké, žádné internetové funkce...
2. Univerzální programovatelný dálkový ovladač. Se schopností makro funkcí - abys jedním tlačítkem zapnul a vypnul oba přístroje. Zbytek funkcí si naprogramuješ na jednotlivá tlačítka. (Doporučil bych DO s learning mode, s těmi tabulkovými jsou furt nějaké komplikace.) Z makrem a learning jsou okolo 500 Kč. (Koupil jsem kdysi někde za 160 Kč...)

Antonín
Registrace: 8/2005

@kolopik

Myslím si,že settoboxu se nevyhne,jak psal Antonín.Nevím jestli 8 let stará TV zvládá HDMI-CEC,já mám starý Samsung ten s některým settoboxem spolupracuje a s jiným jen částečně.Jinak settoboxy s HDMI-CEC jsou většinou ve vyšší cenové relaci.Já raději používám DO programovací od Logitechu a je perfektní.

jjery
Registrace: 12/2012

@kolopik

Starší lidé mohou používat DO televize jen k zapnutí a vypnutí, zvyknout si na DO setoboxu, a klidně ho nechat běžet trvale.

konas
Registrace: 12/2014

@kolopik

Můžeš zadat do vyhledávače: "set top box učící se ovladač". Tím zabiješ dvě mouchy jednou ranou. Jen si pohlídej, abys mohl zboží vrátit, kdyby byly problémy.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

Když řešíš takové dilema,tak jste tatkovi měli dát k ježíšku novou telku,vždy zas tak drahé nejsou a 8 let stará almara je na vyhození.Vše se dá ještě napravit a bude mít jen jeden ovladač. :sly:

dulin
Registrace: 1/2013

@dulin

Jen ta nová telka bude o pouťových funkcích...kvalita tuneru a demodulátoru v lepším případě ve hvězdách...celková ergonomie a přehlednost....

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat

Před časem jsem byl u zákazníka, který chtěl tu nejmodernější vybavení od TV včetně internetu. Byl starší, tak kolem 55 let.Kdyz jsem mu to všechno nastavil, měl z toho takový chaos, že zavolal svého syna a řekl mu ať si si tu telku veme a mu ať dá tu původní. Byla to LG s magickým ovladačem.Z počátku ten magický ovladač skoro letěl z okna. Prostě pro starší ročníky absolutně nevhodná. Ti starší chtějí svoje navykle a nejaka nová technologie je úplně odrovna. :)))

Archibald
Registrace: 9/2015

Já jsem o hodně staší a problém s tím nemám. Tupost nijak nekoreluje s věkem. Mladý vůl se stává starým volem, nic jiného se neděje.

Antonín

@Antonín

Řekni to těm lidem... :laughing:

Archibald
Registrace: 9/2015

@Brumo

To je tak vtipný, skoro jsem se počůral smíchy.

Proč se tu drží takový přispívatelé?

Jardysek
Registrace: 3/2010

@ Antonín

Jeho otec myslel Strong 82.Ty pišeš o 705T neznám ale znám Cryptobox 702T mini který umí HDMI-CEC.

miku
Registrace: 10/2007

O techniku Sat-DVBT se zajimám i když mám 79 let.

miku
Registrace: 10/2007

dvbt2 vysílání

Tady máš boxy kde naprogramuješ ovladač a jedeš na jeden nic složitýho osbně vyzkoušený a jede to ok.
DI-WAY PRO-2020 DVB-T2 HEVC H.265
OPTICUM DVB-T2 NYTRO BOX H.265 HEVC, USB pro důchodce co nepotřebuje netový funkce absolutně ok

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

2miku: máš pravdu 702T mini - jenom překlep.

Antonín

Znáte nějaké další levné přijímače s HDMI.CEC? To 702T mini nemá moc hezký firmware...Kdyby byl do 1000 Kč jiný přijímač s HDMI.CECm bylo by to možný lepší.

Antonín

@Antonín

Existuje např.Ariva T706i s HDMI CEC.Ale až od firmware V1.4B1. A to ještě není vůbec jisté,jestli bude s(a hlavně jakou) TV spolupracovat. Tahle vymoženost je všeobecně u set-top boxů značně nespolehlivá. T760i ale za cca. 700 -800 Kč má jiné přednosti a umí toho neskutečně!

jerzy
Registrace: 7/2008

@jerzy

Nemá být správně Ariva T760i?

cha-cha
Registrace: 5/2007

Neznáte nějaké settopboxy s HBBTV,které jsou spolehlivé a nemají špatnou recenzi.Pantáta mi to dal za úkol,ale od října žádná sláva.A nové jsou jenom standart.Díky

zert
Registrace: 2/2009

@zert

Humax HD Nano T2

RAFI007
Registrace: 1/2006

dvb-t2 vysilani

Já jsem vyzkoušel 2x Onleny se spotřebou 220 Mah 5v napájenou z USB v TV.
než mi vnuk použil 12V napaječ,má jich za Tv hafo,tak to popletl.Teď má relátko,při zapnutí jednoho Sp. se zapne i 2.spotřebič.U nás cca 430,-z číny 3,50 dolarů ten se ale zapíná 5V/10A (s USB),tak jsem pořidil 2kousky

korkoran

@cha-cha

Ano - T 760i.Jen jsem se přepsal :)

jerzy
Registrace: 7/2008

@RAFI007

máš vlastní zkušenost,protože na heuréce má špatné recenze

zert
Registrace: 2/2009

@zert

Dokonce bych řekl velmi špatné-pokud už to třeba není opraveno nějakým nejnovějším FW.

hobo
Registrace: 1/2007

@zert

já tam vidím velmi dobrý.Pomalý start nebudu komentovat, s USB wifi 2.4Gb s ralinkem funguje, při orig. wifi s 2.4/5Gb se sekne na 26k . Že to někdo ukliká při načítání HBBTV v prvních sekundách po přepnutí programů je možné.Na signálu v normě funguje. Za 1500,- ale asi nic víc funkčního není a asi nebude.

RAFI007
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra