![]() |
|
vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíNedaří se mi zobrazit sít tzn.chtěl bych nahrávat na disk v síti a případně z něho přehrát,VU+ zařízení v kterém disk je vidí ale nelze zobrazit soubory na disku jedná se o mediální cenrum.Neporadil by někdo s nastavením satu a složek etc-samba.Děkuji. |
joe25
Registrace: 8/2019 Příspěvků: 76 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolípodla mna si nieco pleties, samba na boxe je nieco ine ako potrebujes. Ty potrebujes vidiet NAS disk, alebo?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíSamozrejme to samba je, ale nenastavuje se to v /etc/samba tam nastav co chces videt smerem ven. To co potrebujes je samba mount, nainstaluj NetworkBrowser a pomoci networkmanageru nastav kam se ma NAS pripojit ve VU. Pokud pouzivas na NAS sambu je to protokol CIFS. |
chocholos
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 460 |
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíAno přesně směrem ven já z toho medalního centra vidím vše na disku v vu+ ale opačně ne prostě když bych chtěl přehrát něco v tom MC tak nevidím ten disk v něm vlastně žádné okolí v síti |
joe25
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíA prosím jak a co to v etc/samba nastavím pokud možno.Jinak jsem snastavením už udělal snad všechno. |
joe25
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíTo musis nastavit na NAS zdielane zlozky a user + heslo. Potom namapovat na boxe v enigme, ale je mozne aj to ze si chytil nejaku verziu kde to blbne. MAs aktualnu verziu ATV?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíMám 6.3 a v networku normálně nastavím adresu cifs vše co tam je vyskoušel jsem s heslem i bez vu+ to vidí ale když se chci připojit abych viděl soubory a složky atd. tak nelze nevidí to už nevím jak dál - někde jsem našel že je třeba nastavit v etc/samba pokud by byla chyba ve verzi ATV tak je jasno. |
joe25
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíEste skus pokial bezi NAS, restartovat box ..... nie opacne.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolía v NAS si niečo nastavoval asi nie |
peto197601
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 1 119 |
![]() |
|
@joe25Z PC se k souborům v multimediálním centru dostaneš? Když nevidíš soubory ani složky, tak může být problém někde v nastavených právech uživatele na zařízení, do kterého přistupuješ.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíZ PC se dostanu všude do vu+ i do multimedialniho centra vidím vše opačně je to tak že MC vidí HDD vu+ bez jakéhokoli problému - PC chce přístup píše:sítové ID/heslo a vu+ nevidí sítově nic teda kromě jak jsem to popsal vyše.Díky všem. |
joe25
![]() |
|
@joe25google "Ako vytvoriť z interného HDD sieťový disk" a "Mount sieťového disku v E2 a nastavenie nahrávania" tam je čo potrebuješ urobiť! |
emte
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 130 |
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolía pres dlnabrowser to nejde ?Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíTak jsem to všechno provedl znovu podle návodu problém ale zůstal po prohledání sítového okolí sat.příjmač vidí to multimed.centrum jenho nejde rozbalit abych viděl složky a soubory v něm.Pro jistotu jsem to centrum dal do tov. nastavení a nastavil znovu bohužel nic.Kdybych aspon věděl že mám chybu v satu nebo kde vlastně.Z počítače vidím hdd v centru bez problémů z centra hdd v satu taky ale opačně je někde problém |
joe25
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolímenu , nastavenie , hdd , kontrola systemu súborov .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 598 |
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíPři kontrole systému souborů vidí jen hdd v satu na síti nic |
joe25
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíeste ma napadlo, nebolo tam take nieco, ze sa pri instalacii samby pytal system, ci ma instalovat server aj klienta? Co ked mas len server? Neviem ty musis vediet.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíNemohl by být problém ve verzi OATV6.3 asi už máte všichni 6.4 já to ale změnit neumím tak daleko jsem ještě nedospěl ale kdyby třeba někdo vyskoušel u sebe jak se chová 6.3 k síti jestli vidí jiné zařízení atd.A to server/klient nevím samba píše aktivní. |
joe25
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíne ne stale idem na 6.3 nevidim dovod na 6.4 kym je to beta ...sambu mas aktivnu lebo ti bezi na boxe, preto vidis disk skus ju zastavit a uz nebude .... ![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
@joe25dlnabrowser v pluginech zkuspres normalni pripojeni by nas mel fungovat jako cifs, ale musis mit uzivatel/heslo. bez toho se podle me k tomu nepripojis. ja teda dlna v satu nepouzivam, ale nas pouzivam jako HDD. cifs s uzivatelem a heslem Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
@joe25Skontroluj IP a masku podsiete.Uvedený problém som mal tiež, všetky IP adresy zariadení musia byť z jednej siete, problém robila maska podsiete VU+, pri všetkývh IP musí byť 255.255.255.0 (mám OpenAtv 6.3 a VU+) |
emte
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 130 |
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíAsi na tom sedí čert každopádně děkuji všem ještě asi poslední věc - nastavení medialního centra je tam ip adres/maska podsítě/výchozí brána a ip adresa DNS serveru já mám 192.168.3.7255/255/255/0 a192.168.3.1 to je router,co mám dát jako adresu DNS to nevím sat je 3.5 |
joe25
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíEste si podla mna nic neurobil z veci ktore sme tu popisali, rak necakaj zmenu ....... user-passwd, odinstalovat a znovu nainstalovat sambu na box, skusit novsiu 6.3, atd.![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
@joe25Popros niekoho, kto Ti to spraví. Liquere a emte Ti už k tomu asi všetko napísali, ale keď neurobíš nič, samé sa Ti to neurobí.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 610 |
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíAsi máte pravdu někdo kdo ví ale není pravda že jsem nic nezkusil udělal jsem vše co šlo ale na některé věci si netroufnu taky chci aby mi to jelo nejsem takový machr.Děkuji všem. |
joe25
![]() |
|
@joe25dlnabrowser v pluginech zkusDNS dej adresu routeru Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
![]() |