![]() |
|
vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíNedaří se mi zobrazit sít tzn.chtěl bych nahrávat na disk v síti a případně z něho přehrát,VU+ zařízení v kterém disk je vidí ale nelze zobrazit soubory na disku jedná se o mediální cenrum.Neporadil by někdo s nastavením satu a složek etc-samba.Děkuji. |
joe25
Registrace: 8/2019 Příspěvků: 76 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
@joe25Ak nemáš nastavenie siete správne nepôjde to.Nastav to takto: Ak má router IP 192.168.3.1 potom zariadenia v sieti musia mať IP 192.168.3.x, napr. Med. Centrum IP 192.168.3.7, maska podsiete 255.255.255.0, predvolená brána 192.168.3.1, vo VU+ nastav IP 192.168.3.5, maska podsiete 255.255.255.0, použiť bránu áno, brána 192.168.3.1, servery DNS sú určené poskytovateľom internetu a sú nastavené v routeri (môžu byť aj verejné napr. 8.8.8.8) V routeri môžeš nastaviť aj "Používať smerovač ako server DHCP, Počiatočná adresa IP 192.168.3.2, Koncová adresa IP 192.168.3.20 a potom v MC a VU+ použiť DHCP. |
emte
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 130 |
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíMám to přesně jak jsi to popsal já už to tak měl ale znovu jsem to nastavil-bohužel- já si ted už ani nejsem jist že je problem ve VU+ ale z počítače vidím HDD všech zařízení z medialního centra vidím HDD v VU+ a můžu přehrát co tam je ale opačně nic.Takže kde jinde by byl problém?Že |
joe25
![]() |
|
@joe25ano v pocitaci vidis MC diky DLNApouzij plugin DLNA browser v satu Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíkolikrat ti to budu muset jeste napsat aby si to udelal ?Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíPlugin DLNA browser jsem zkusil hned jak jsi to napsal - nic -na tmavé obrazovce nápis DEVICE browser ted jsem to zkusil znova bohužel. |
joe25
![]() |
|
@joe25Prepáč, už som sa stratil v detailoch, čo Ti v podstate neide? Ale napíš to jednoducho. Ja čo som pochopil zatiaľ, že nejaké mediálne centrum Ti cez sieť nevidí harddisk, ktorý je vo VU+? Tak?T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 610 |
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolí@peterskHmm, já to pochopil opačně - z VU+ nevidí HDD v mediálním centru. Ale je už v tom takový zmatek, že bych se ani nedivil, kdyby to bylo jinak. @joe25 Zkus se podívat, co má VU+ uloženo v souboru "automounts.xml" (ve VTI je to v ..etcenigma2), zda tam jsou uloženy správné údaje. Nevím, jak to funguje u OpenATV 6.3, ale mé staré VTI má problém uložit připojení bez hesla (vždy tam nacpe nějaký nesmysl) a musím vždy pro připojení nějakého zařízení bez hesla ručně upravit tento soubor. VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíNěkam zmizela zpětná lomítka: ..etc(lomítko)enigma2(lomítko)VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
@SirMaxVeď preto som sa spýtal radšej, lebo všetko vidí všetko a nevidí vôbec nič![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@joe25pokud sat nevidi dlna server, tak to mas asi neco hodne blbe. fakt hodne. protoze ten plugin funguje uplne normalne hned a vsude.muzes si treba v kodi ve founu pustit dlna server a zkusit jestli ho vidi i ostatni zarizeni a co manualni mount cifs z prikazovy radky ? to taky nejde ? Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
@bublajsPrepáč, ale myslíš si, že keď nevie nahodiť ani nový image, že bude vedieť cez príkazový riadok mountnúť niečo?T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíKed to este dlho potrva biudeme vsetci vidiet gulove ..... on nevidi z boxu nejaky disk v MC. Ale co uz ........ keby mal zle siet nevidel by z vonku na box a to vidi, takze len skusit co sme radili a neurobil to. A neveiem ake Mc ma co tym mysli nejaky NAS alebo co? No nazdravie este tomu davam tak hodinku.![]() ![]() ![]() ![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíMám multimediální centrum ARIVA 210HD a v něm hdd 1TB a protože mi přehrávač filmů v VU+ připadá uživatelsky lepší chtěl jsem prostě přehrávat filmy uložené na hdd v Ariva bohužel jsem zatím neuspěl.Možná nejsou všichni takoví borci jako tady někteří odborníci možná je to tady jen pro machry na úrovni bohů nevím tak to na mě zapůsobilo. |
joe25
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíA pro jsem si dovolil se tady zeptat. |
joe25
![]() |
|
@joe25promin, ale to je k smichu. ta ariva neni MC, ale srot zralej popelnice.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolíAha to jsem nevěvěl |
joe25
![]() |
|
@joe25Nastavenie pre prístup z VU+ do iného zariadenia MC (ďaľšie STB alebo NAS):1. v MC musíš mať povolenú zdielanú zložku (napr. video) s oprávnením NFS pre IP tvojho VU+ 2. Postup vo VU+ OpenAtv 6.3 - modré tlačidlo - vyber pripojenia - prehladač siete - v domácej skupine budeš vidieť IP všetkých zariadení v sieti, choď na IP MC stlač OK, vypýta meno a heslo stlač áno vyplniť username a password do MC stlač OK, pod IP MC, STB, NAS sa rozbalía povolené CIFS z MC s X v červenom, na ktorý chceš prístup (napr. video) stlač OK, všetko vyplniť správne (Mount using na AUTOFS, Active na zapnúť, ostatné by malo byť vyplnené na username a password zmeniť na tvoje meno, heslo do MC) stlač zelené tlačidlo a potvrď nahrať - áno - OK, v domácej skupine pod IP MC sa zmení krížik v červenom na zemeguľu, stlač 2x exit a reštart VU+. (postup som teraz odskúšal z VU+ s OpenATV 6.3 do NAS - trvalo do 2 minút). |
emte
![]() |
|
@joe25Tá Ariva 210 HD je satelitný prijímač, nie?T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@emtebod 1) oprávění NFS ... budižbod 2) proč tedy do toho pleteš CIFS? Když už je nastaveno oprávnění NFS, tak ať se připojí přes NFS. NFS a CIFS jsou různé protokoly VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
@SirMaxlinux od fergusonu. aktualizovanej naposled v roce 13. co cekas ? majitel by mel misto mrhani silou na foru spis prozkoumat strukturu systemu a najit konfiguraky.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
@SirMaxs nastavením uvedených protokolov to je v skutočnosti odskúšané.k 1. lebo napr. Synology NAS má linux a ponúka zdieľanie súborov iba cez oprávnenie protokolom NFS. Okrem toho oprávnený prístup do môjho NAS alebo druhého Dreamboxu nie je bez mena a hesla možný. k 2. príslušné sieťové služby sú vo VU+ zapnuté, ale pri nastavení na Mount type NFS-share sa NAS ani Dreambox nepripojí lebo nejde zadať meno a heslo. Pri nastavení na CIFS-share musíš zadať aj meno, heslo. NAS a Dreambox sa pripojí bez problému. Ďalej potom samotné zdieľanie z Root a HDD(SSD) z VU+ a Dreamboxu ponúka s menom a heslom len pripojenie cez CIFS-share. Protokoly zdieľania súborov sú nastavené tak, aby vzdialený prístup išiel bez problému. Pletie sa asi niekto iný, môžeš hádať kto? |
emte
![]() |
|
@emteOdskúšal si to aj s tou Arivou 210HD?T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolídobre ze som zaspal .....![]() ![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@emteTeda můj Synology NAS podporuje vše možné (SMB/CIFS, NFS, AFP, FTP/FTPS/SFTP ...).VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
![]() |