Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolí

Nedaří se mi zobrazit sít tzn.chtěl bych nahrávat na disk v síti a případně z něho přehrát,VU+ zařízení v kterém disk je vidí ale nelze zobrazit soubory na disku jedná se o mediální cenrum.Neporadil by někdo s nastavením satu a složek etc-samba.Děkuji.

joe25
Registrace: 8/2019
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49
Odpověď v diskusním vlákně

@joe25

Ak nemáš nastavenie siete správne nepôjde to.
Nastav to takto:
Ak má router IP 192.168.3.1 potom zariadenia v sieti musia mať IP 192.168.3.x, napr. Med. Centrum IP 192.168.3.7, maska podsiete 255.255.255.0, predvolená brána 192.168.3.1, vo VU+ nastav IP 192.168.3.5, maska podsiete 255.255.255.0, použiť bránu áno, brána 192.168.3.1, servery DNS sú určené poskytovateľom internetu a sú nastavené v routeri (môžu byť aj verejné napr. 8.8.8.8)
V routeri môžeš nastaviť aj "Používať smerovač ako server DHCP, Počiatočná adresa IP 192.168.3.2, Koncová adresa IP 192.168.3.20 a potom v MC a VU+ použiť DHCP.

emte
Registrace: 3/2006

RE: vu+uno4k - open a tv 6.3 Sítové okolí

Mám to přesně jak jsi to popsal já už to tak měl ale znovu jsem to nastavil-bohužel- já si ted už ani nejsem jist že je problem ve VU+ ale z počítače vidím HDD všech zařízení z medialního centra vidím HDD v VU+ a můžu přehrát co tam je ale opačně nic.Takže kde jinde by byl problém?Že

joe25

@joe25

ano v pocitaci vidis MC diky DLNA
pouzij plugin DLNA browser v satu

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

kolikrat ti to budu muset jeste napsat aby si to udelal ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

Plugin DLNA browser jsem zkusil hned jak jsi to napsal - nic -na tmavé obrazovce nápis DEVICE browser ted jsem to zkusil znova bohužel.

joe25

@joe25

Prepáč, už som sa stratil v detailoch, čo Ti v podstate neide? Ale napíš to jednoducho. Ja čo som pochopil zatiaľ, že nejaké mediálne centrum Ti cez sieť nevidí harddisk, ktorý je vo VU+? Tak?

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@petersk
Hmm, já to pochopil opačně - z VU+ nevidí HDD v mediálním centru. Ale je už v tom takový zmatek, že bych se ani nedivil, kdyby to bylo jinak.

@joe25
Zkus se podívat, co má VU+ uloženo v souboru "automounts.xml" (ve VTI je to v ..etcenigma2), zda tam jsou uloženy správné údaje. Nevím, jak to funguje u OpenATV 6.3, ale mé staré VTI má problém uložit připojení bez hesla (vždy tam nacpe nějaký nesmysl) a musím vždy pro připojení nějakého zařízení bez hesla ručně upravit tento soubor.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

Někam zmizela zpětná lomítka: ..etc(lomítko)enigma2(lomítko)

SirMax

@SirMax

Veď preto som sa spýtal radšej, lebo všetko vidí všetko a nevidí vôbec nič :))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

@joe25

pokud sat nevidi dlna server, tak to mas asi neco hodne blbe. fakt hodne. protoze ten plugin funguje uplne normalne hned a vsude.
muzes si treba v kodi ve founu pustit dlna server a zkusit jestli ho vidi i ostatni zarizeni
a co manualni mount cifs z prikazovy radky ? to taky nejde ?

bublajs

@bublajs

Prepáč, ale myslíš si, že keď nevie nahodiť ani nový image, že bude vedieť cez príkazový riadok mountnúť niečo?

petersk

Ked to este dlho potrva biudeme vsetci vidiet gulove ..... on nevidi z boxu nejaky disk v MC. Ale co uz ........ keby mal zle siet nevidel by z vonku na box a to vidi, takze len skusit co sme radili a neurobil to. A neveiem ake Mc ma co tym mysli nejaky NAS alebo co? No nazdravie este tomu davam tak hodinku. :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Mám multimediální centrum ARIVA 210HD a v něm hdd 1TB a protože mi přehrávač filmů v VU+ připadá uživatelsky lepší chtěl jsem prostě přehrávat filmy uložené na hdd v Ariva bohužel jsem zatím neuspěl.Možná nejsou všichni takoví borci jako tady někteří odborníci možná je to tady jen pro machry na úrovni bohů nevím tak to na mě zapůsobilo.

joe25

A pro jsem si dovolil se tady zeptat.

joe25

@joe25

promin, ale to je k smichu. ta ariva neni MC, ale srot zralej popelnice.

bublajs

Aha to jsem nevěvěl

joe25

@joe25

Nastavenie pre prístup z VU+ do iného zariadenia MC (ďaľšie STB alebo NAS):
1. v MC musíš mať povolenú zdielanú zložku (napr. video) s oprávnením NFS pre IP tvojho VU+
2. Postup vo VU+ OpenAtv 6.3 - modré tlačidlo - vyber pripojenia - prehladač siete - v domácej skupine budeš vidieť IP všetkých zariadení v sieti, choď na IP MC stlač OK, vypýta meno a heslo stlač áno vyplniť username a password do MC stlač OK, pod IP MC, STB, NAS sa rozbalía povolené CIFS z MC s X v červenom, na ktorý chceš prístup (napr. video) stlač OK, všetko vyplniť správne (Mount using na AUTOFS, Active na zapnúť, ostatné by malo byť vyplnené na username a password zmeniť na tvoje meno, heslo do MC) stlač zelené tlačidlo a potvrď nahrať - áno - OK, v domácej skupine pod IP MC sa zmení krížik v červenom na zemeguľu, stlač 2x exit a reštart VU+. (postup som teraz odskúšal z VU+ s OpenATV 6.3 do NAS - trvalo do 2 minút).

emte

@joe25

Tá Ariva 210 HD je satelitný prijímač, nie?

petersk

@emte

bod 1) oprávění NFS ... budiž
bod 2) proč tedy do toho pleteš CIFS? Když už je nastaveno oprávnění NFS, tak ať se připojí přes NFS.

NFS a CIFS jsou různé protokoly

SirMax

@SirMax

linux od fergusonu. aktualizovanej naposled v roce 13. co cekas ? majitel by mel misto mrhani silou na foru spis prozkoumat strukturu systemu a najit konfiguraky.

bublajs

@SirMax

s nastavením uvedených protokolov to je v skutočnosti odskúšané.

k 1. lebo napr. Synology NAS má linux a ponúka zdieľanie súborov iba cez oprávnenie protokolom NFS. Okrem toho oprávnený prístup do môjho NAS alebo druhého Dreamboxu nie je bez mena a hesla možný.
k 2. príslušné sieťové služby sú vo VU+ zapnuté, ale pri nastavení na Mount type NFS-share sa NAS ani Dreambox nepripojí lebo nejde zadať meno a heslo. Pri nastavení na CIFS-share musíš zadať aj meno, heslo. NAS a Dreambox sa pripojí bez problému. Ďalej potom samotné zdieľanie z Root a HDD(SSD) z VU+ a Dreamboxu ponúka s menom a heslom len pripojenie cez CIFS-share. Protokoly zdieľania súborov sú nastavené tak, aby vzdialený prístup išiel bez problému.

Pletie sa asi niekto iný, môžeš hádať kto?

emte

@emte

Odskúšal si to aj s tou Arivou 210HD?

petersk

dobre ze som zaspal ..... :laughing: :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@emte

Teda můj Synology NAS podporuje vše možné (SMB/CIFS, NFS, AFP, FTP/FTPS/SFTP ...).

SirMax
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra