![]() |
|
Jak spojit sluchátka k TV přes Toslink?Dobrý den. Mám sluchátka ( ne bezdrátová ) a od nich vede kabel s koncovkou jack 3,5mm. Sluchátka jsou přes hlavu a dá se regulovat hlasitost pro každé ucho samostatně na kabelu u sluchátek. Sluchátka bude používat osoba, která bude sedět v křesle stále na stejném místě při poslechu televize. Potřebuji tato sluchátka spojit s televizí přes optický výstup v TV. Prodlužovací kabel s jack 3,5mm bude dlouhý 10m. Zjistil jsem, že je k tomu třeba převodník z TV. Jsou různé převodníky. Jeden má výstupy 2x cinch, druhý pouze 1x cinch. Tím jsou rozdíli i v ceně. Tak bych měl dotaz, jak nejlépe pak propojit ten jack 3,5mm s cinch ? Asi by to vyřešila nějaká redukce na cinch, ne ? Stačí mi na ta sluchátka 1x nebo 2x výstup na cinch ? Děkuji za případné rady. |
Míša503
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 81 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
RE: Jak spojit sluchátka k TV přes Toslink?Je nekonečně pohodlnější a praktičtější použít bezdrátová sluchátka. Je několik řešení jak na to. (Jenom názor praktického uživatele sluchátek). |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@lada46nám to s prevodníkom išlo veľmi potichu, osvedčilo sa prepojenie analog na analog ... (teda cinch - cinch) |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 456 |
![]() |
|
@Antonínhej, málo žiarenia je okolo, treba si pridať čo najviac bezdrôtových riešení ... |
Dzordzo
![]() |
|
@AntonínMal som niekoľkokrát možnosť počuť viackrát reprodukovanú hudbu cez bezdrôtové slúchadlá, ale ani raz ma ich kvalita neohromila, jednoducho a proste kábel je kábel!!!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 142 |
![]() |
|
@mpatriAXAGON RVH-VGAM HDMI - VGATo vypadá dobře. Mám na TV 4x HDMI 1.4 Ještě jsou volné 2x HDMI. Takže by stačilo zakoupit ten převodník a vsunout do HDMI a do výstupu vsunout ten jack 3,5mm ze sluchátek ? Byl by z výstupu zvuk dost silný, aby šel ve sluchátkách nakonci zesilovat na těch 98dB do každého ucha ? A nebyl by problém s tou impedancí, jak jsem psal jinde- jak mi zde někdo říkal to nebezpečí kolem toho ? A zesilovač sluchátek by se již k tomu kupovat nemusel ? |
Míša503
![]() |
|
@Dula11Mám i pozemní vysílání na TV. Můžu si přepnout na Tv ovládačem buď satelit nebo pozemní vysílání. Problém je v tom, že moje mamka neumí si přepnout na satelit, sleduje jen pozemní vysílání - asi 12 programů, což ji stačí. K zapnutí pozemního vysílání je třeba jen jeden ovladač na TV, ale k satelitnímu vysílání je třeba ovladač na TV a pak ještě k tomu ovladač na satelit VU+.Používá tedy pouze ovladač na Tv. |
Míša503
![]() |
|
RE: Jak spojit sluchátka k TV přes Toslink?Mám to zapojené stejně jak píše lada46 jen sluchátka jsou bezdrátové HAMAZgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 099 |
![]() |
|
@DzordzoTo bych také využil, ale asi moje televize Samsung UE 32 D 5500 nemá výstupy cinch. Dříve jsem používal starší kameru a pomocí cinch jsem přehrával video i se zvukem na tuto televizi. Tu kameru již nemám, technika se změnila a 2xcinch pro přehrávání videa již dnes na TV nepotřebuji. Tak si myslím, že ten 2x cinch je pouze na TV pro vstup, takže z něj těžko budu moci použít zvuk do sluchátek. Asi bych potřeboval výstup z TV přes cinch, pak bych na 2x cinch napojil jack 3,5mm od sluchátek. |
Míša503
![]() |
|
@DzordzoOdkud jste vzal ten analog - 2x cinchz TV ? |
Míša503
![]() |
|
@DzordzoProto se asi musí dávat ten zesilovač sluchátek, jak se zde píše. |
Míša503
![]() |
|
@AntonínTam je problém s nabíjením-výdrž baterie. Dále problém, že musí být základna nabíjecí, což zde není možné nikam dát. Sluchátka na drát budou pověšena na velkém křesle na speciálním ozdobném háku z boku křesla - odkud bude mamka sledovat televizi. Z jiného místa se nikdy na TV nedívá. |
Míša503
![]() |
|
@DzordzoTo moc díky, to mě ani nenapadlo. Kabel koupím a propojím se sluchátkama VU+. To bude nejrychlejší a lepší, protože to bude analog-analog. Většinu času sleduje mamka TV stejně když jsem s ní doma. Tak sluchátka hodně využije. |
Míša503
![]() |
|
@Míša503tak si ma nakoniec pochopil - celý čas hovorím o VU+ na rádio resp. jack. O prepojení TV som nehovoril ... |
Dzordzo
![]() |
|
RE: Jak spojit sluchátka k TV přes Toslink?1. Kvalita poslechu sluchátky není zcela jistě daná tím, jestli jsou bezdrátová, nebo drátová, avšak tím, zda jsou šunty nebo nikoliv.2. Nabíjení se dá vyřešit asi tak deseti způsoby. Tam kde budou slucháta s drátem jistě může být stejně dobře nabíjení... 3. Drát není nepohodlný jen proto, že člověk chodí nebo nechodí, ale i z mnoha jiných důvodů - třeba pohyb hlavou, naklonění pro hrníček s kávou, otočení...no nic, jenom praktická zkušenost...která nemusí nijak ovlivnit nikoho dalšího. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Jak spojit sluchátka k TV přes Toslink?Převodník AXAGON RVH-VGAM HDMI - VGA ti fungovat nebude, televize má jenom HDMI vstupy a VU+ má jenom jeden HDMI výstup.Maminku budeš muset brzo naučit ovládat i satelit, tvoje televize neumí DVB-T2. Audiosignál z cinchů VU+ budeš muset něčím zesílit, samotný kabel stačit nebude. Napětí z cinchů nedokáže naplno vybudit sluchátka. |
Dula11
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 123 |
![]() |
|
@Míša503http://www.krup.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=4246 |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 044 |
![]() |
|
@Dula11stačí to rádio za 20,- EUR ... |
Dzordzo
![]() |
|
@mmiriboyJasně že kabel |
Míša503
![]() |
|
@Dula11Děkuji za další podrobné informace.Stále se dovídám nové věci. Než se pro něco rozhodnu, tak potřebuji spousty informací kolem, tak se mi prosím zde nikdo nedivte, že se kolikrát ptám pro vás na blbosti, děkuji. |
Míša503
![]() |
|
@Dzordzorádio nepotřebuji |
Míša503
![]() |
|
@Dula11no jo, pouze HDMI vstup do TV, tak smůla HDMIZ převodníku budu muset ještě zesílit sluchátkovým zesilovačem. Nebo naučit maminku zapnout satelit a z 2xcinch přidat ještě ten zesilovač, pak by snad ve sluchátkách slyšela lépe tu TV. Je zde vidět, že je dobré se nejdříve hodně ptát ... |
Míša503
![]() |
|
@Dula11Já myslím, že už vím kolem těch sluchátek a zapojení všechno.Děkuji všem za velkou trpělivost se mnou. A do dalšího roku 2020 přeji všem hlavně dobrou náladu, pohodu a klídek. Opatrujte se a hlavně mějte velkou trpělivost, když se zde ptají lidé jako já. Ne každý ví všechno. |
Míša503
![]() |
|
@Míša503Kúp si niečo podobné ako popisuješ na aliexpresse, alebo ebay. Tuná to majú strašne predražené. U nich cca o polovicu lacnejšie, možno aj menej.VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 10 723 |
![]() |
|
@Míša503Mrkni sem, snád mi nedajú citrónahttps://www.aliexpress.com/premium/toslink-switch.html?d=y https://www.ebay.com/b/Optical-Audio-Switch/14964/bn_7023238196 VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 10 723 |
![]() |
|
@Míša503Jen mě zajímá proč to tak složitě potřebuješ zapojit když ta tvá TV má sluchátkový výstup?VU+UNO 4K se VTi , Xtrend ET8000 HD (2 x DVB-S2) OpenATV 6.3 ,Samsung UE40C7000 , Samsung UE65NU8002, Denon AVR-X1600H + Polk T50, T30, T15
|
miky
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 861 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
![]() |