Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

diseqC spínanie

dá sa testovať spínanie diseqc prepínača zapojeného v sérii s motorom?Napr. chcem imitovať spínanie na diseku 1/4, ale mám na streche motor. Nechodilo mi spínanie diseku tak som urobil update firmveru aj celkový reset stb, kedže mám len motorický systém, nemám multifeed tak som myslel, že to takto overím,že budem od motora prehadzovať vstupy na spínači, ale vyzerá že to nejde. vďaka za postrehy.

labsat
Registrace: 3/2006
Odpověď v diskusním vlákně

@labsat

Ak Ti odišiel Diseqc v motore, tak ho podľa mňa ničím nenahradíš ani nenaimituješ. Ostáva len manuálne natáčanie motora diaľkovým ovládaním. Ale to je len môj názor ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

@labsat

koľko pozícií reálne pozerávaš ?

Dzordzo
Registrace: 8/2007

RE: diseqC spínanie

prepáčte asi sme sa nepochopili. ja používam realne doma motor. ten stb dávam to poriadku jednej známej ktorá býva odo mna cca. 50km a má multifeed na štyri pozície 19,2, 23,5 13 a 0,8 reálne používa 19,2,23,5 a 13 ale asi pred mesiacom prestal spínať diseq išla len 23,5 skylink. tak som jej objednal nový prijímač, ale tento starý chcem spojazdniť aby ho mala v rezerve. kedže som urobil na nom reset a updete fw tak nebudem zakaždým k nej lietať 50km ked dačo urobím, preto tie pokusy o ktorých píšem hore.motor je u mna ok dokonca ovládam cez usals s tohto príjimača aj otáčanie motora len som si chcel potvrdiť, že to čo som urobil je ok a spína košer pozície, ale zapojenie spínača v sérii s mororom nie je kočer, pretože to nejde spínať pri zapájaní rôznych vstupov od spínača. ale vďaka za reakcie.

labsat

@labsat

tak zapoj diseq hned za prijimac a prehazuj jen vstupy ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

presne tak to robím. kábel od motora čiže od lnb prehadzujem na vstupoch spínača 1 až 4 a zároven mením nastavenia diseqc na stb a výstup s diseqc spínača ide do vstupu stb.

labsat

@labsat

Sice jsem to nekoušel, ale motorem si nastav jednu pozici.
Kabel na vstupu A, přijímač Diseqc 1.0, vstup A). Potom postupně to samé na pozici B-D. Jestli se ti po každé změně vstupu zobrazí stejná stanice, přepínač funguje. Vliv na motor by neměl být žádný, ten se ovládá pomocí příkazů diseqc v1.2

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

@labsat

bublajs byl rychlejší.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

trochu vam zamotam hlavu, pred chvilou sa mi podarilo dostať k jednému znamemu ktory ma multifeed 0,8, 23,5 a 13 a spinalo to, ale doma mi to podľa toho postupu ako si tu pišene nespína. chcem mať len istotu, že ak pojdem s tym stb tych 50km že to bude fungovať. totiž že to nebola náhoda u toho znameho. už vas nejdem s tým otravovať ďakujem za vase reakcie.

labsat

@labsat

takze pokud mas treba a23 nastavenou na A a pak ji nastavis na B,C ci D vcetne prepojeni kabelu tak to nejde ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

jednoducho mám motorom natočený skylink 23,5, potom motor vypnem teda zrusim usals a prepinam diseky teda napr. 1/4, 2/4 , 3/4 a 4/4 kde zároven prehadzujem na spinači vstupy tak som bez signálu.

labsat

njn ujel motor zkusil bych to na A1 19.2 tam by snad měl držet

Vu+Uno 4 K Se

Laik
Registrace: 5/2007

Může to být celé trochu komplikovanější. Třeba vyšší proud do jiného LNB způsobí změnu chování i diseqc, pokud je zdroj ne zcela dokonale v pořádku...nebo děláš nějakou naivní chybu s konektorem, nastavením .... a dovedu si představit i jiné problémy. Bastlením se nedá všechno zjistit. Měření. Ale na to nemáš přístroje ani znalosti. Co teď?
Za prvé nerozpojuj F-kové konektroy "pod napětím", fyzicky vždy vyndej ze zásuvky a odpoje všechno další (televizi, pokud je v zásuvce). Jinak je dost možné, že vstup tuneru odpravíš zemním napětím. Pokdu Ti to někde fungovalo, je dost pravděpodobné, že to bude fungovat i u tvojí koc. Důvodů nefunkčnosti s motorem může být více (ale ten vyšší odběr je nejpravděpodobnější).

Antonín
Registrace: 8/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra