![]() |
|
Zmizeli programy ČT HD v DVB-T2Jdou jen v SD T1 s piktogramem že to bude končit, přitom mě to šlo normálně, ostatní programy T2 jdou. |
jean55
Registrace: 11/2018 Příspěvků: 1 091 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60 | |
![]() |
|
@jean55Zmizely je s tvrdým![]() ![]() ![]() |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
@jean55Máš na tom vysílači signál na teploměrech? Pokud máš tak přelaď.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 152 |
![]() |
|
RE: Zmizeli programy ČT HD v DVB-T2presne tak začalo mrznúť a T2 aj z Kojalu nepozerateľná vypadáva signál stupnica sily a kvality lieta raz hore potom dole ,alebo úplne vypadne.Tá T2 je riadný šmejd stará norma dVB-T Mpeg2 taktiež z Kojálu ide bez problémov.Tá T2 je riadne citlivý šmejd. |
Melog
Registrace: 4/2015 Příspěvků: 307 |
![]() |
|
RE: Zmizeli programy ČT HD v DVB-T2šmejd je novej musí se zahořet |
dnurg
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
RE: Zmizeli programy ČT HD v DVB-T2Chytam normalne slabsi signal az z vysilace Liberec Jested na k26 CT HD a vzdy při inverzni oblacnosti zde na Chomutosvsku je signal prerusovany. Dostava se sem občas signal i z jiného vysilace na stejnem kanalu, většinou z Trutnova nebo z Prahy. Při nedavne rijnove inverzni oblacnosti docházelo i k preruseni signalu na PS 13 na 28k, kdy vytlacoval signal PS12 z Trutnova na stejnem kanalu. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
@jean55Jaký máš televizor a jaká je lokalita příjmu? Nepsal předtím náhodou hlášku nepodporovaný formát a šel jen zvuk?!Jestli máš Samsunga, tak ho na půl hodiny vypni ze zásuvky a pak znova zapni. Zpravidla se ČT HD opět vrátí. Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
RE: Zmizeli programy ČT HD v DVB-T2Ještě pridam lovecky uspech u mne na Novy rok ve vecernich hodinach při mimořádných prijmovych podmínkách jsem opet zachytil polsky MUX3 na 49 kanalu s programy TVP 1,2, Sport HD...slo to asi 2 hodiny, pak signal pomalu postupne klesal. Na 50k mam silny signal PS 11 CT HD z Usti - Bukova hora. Dostaval se sem prubezne i signal z vysilacu Trutnov Cerna hora, Pardubice Krasne nebo z Prahy. |
HYPER
![]() |
|
@jean55mám stejnou zkušenost jako Delta1,Samsung od dcery se chová podobně, zmizí obraz a lze vidět jen ikonu reproduktoru. U nás vytažení ze zásuvky nepomohlo. Musíme dělat tovární nastavení a naladit vše znovu. Servis Samsung se vymlouvá na špatně provedený anténní systém nebo chyby v tv přenosu, když jsme mu doložili odborné vyjádření technika co nám ho dělal, pro jistotu přestali komunikovat. Dceři to aspoň nějak funguje, ale dost známých je na tom se Samsungama hůř a ČT programi nefungují vůbec. |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
@Delta1Máme Samsung, jeden z těch novějších, rok starý, právě že tady bude chyba asi jinde, mě tam nejel ani zvuk, prostě to psalo žádný signál, jako by je vysílač vypnul, SD T1 jedou s piktogramem že budou vypínat..Přijímám signál v okresu Uh Hradiště... |
jean55
Registrace: 11/2018 Příspěvků: 1 091 |
![]() |
|
@jean55Dcera má Samsung koupenej podzim 2018tak jediný Tvý řešení je asi aby hrál někde jinde a u někoho jinýho. I tak ale nevím jestli by to pomohlo, poněvadž náš Samsál "ztratí" programy tak 1 x za 6 až 8 týdnů. |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
RE: Zmizeli programy ČT HD v DVB-T2je to srandovní po zahájení zkušebního vysílání T2 mi LG hrálo , ale nesměl jsem přepínat programy , dnes OK anténa se nezměnilatak buď Samsung změní firmware a nebo pro klid duše setobox |
dnurg
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
RE: Zmizeli programy ČT HD v DVB-T2Problém se jmenuje SFN + inverze, řešení je indivindi ale v některých případech (v závislosti na místě příjmu) třeba taky žádné (za jistých situací při pořádné inverzi a pod. to někde prostě nepojede a nikdo to nevyřeší). Obecně to vypadá, že TV zn. LG a Samsung mají větší problémy než jiné, ale těžko paušalizovat, u settopboxů jsou samozřejmě také rozdíly..., konkrétní zkušenosti s konkrétními kousky budou mít "svou cenu"... Dám tu jednu zadarmo - v SFN se moc neosvědčuje třeba Cryptobox 702T mini - jinak dle mě povedená hračka, ale při signálu z více vysílačů nedoporučuju![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
lancesouhlas, AB C..702T mini ma navíc horsi citlivost na slabsich signalech. Combo 752 je na tom o tridu lepsi, ale je tam taky jiny osazeni tuneru a procesoru. |
HYPER
![]() |
|
@HYPERSouhlas, normální 702T (ne mini) jsi zkoušel? |
lance
![]() |
|
RE: Zmizeli programy ČT HD v DVB-T2zaplat poplatky! |
sioga_bs
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 280 |
![]() |
|
lance,Zkousel jsem Combo 752 na rychlo, když nebyla inverzni oblacnost a ta mi slabsi k26 z Jestedu zde na Chomutovsku naladila vpohode. Za to na 702 mini tam se signal jen občas mihnul. Uroven signalu mam kolem 34 dB podle Technisatu bez zesiku s rozbocenim na 3 TV a s anténou LP 2845. Při inverzi se kvalita signalu občas strati na 26k na Technisatu i s predzesilovacem 16dB/1dB, protože jsem doletne i signal na stejnem kanalu i z jinych vysilacu jako třeba Trutnov nebo Praha. Zatím nemam moznost ověřit tu 752 u mne doma ted při inverzi, protože uz je u babinky, ale chyta PS 11 na 50k z STA z Usti Bukovka a asi ok, protože se zatím neozvala. U 702 jsem občas zaznamenal problém i u PS 13 Teplice 28k a sem tam nekdy na PS 12 k31 z Usti při inverzi, kde je ale vykon vysilace zatím nižší nez je standartnich 100 kW z Usti. Chomutov Jedlak mam co by kamenam dohodil asi 5 km vzdušnou carou, takze by to byla lepsi varianta pro 702 prijimat signal od tamtud a SIT 24 DVB-T2 21k z Teplic sloucit s anténou na Jedlak. U te 752 ještě uvidim az se to všechno preladi co to bude delat, ale myslim si, ze ten vypadek na 26k PS11 by také nastal u me na antene. Kdyby byl i 26k i na Jedlaku a z Usti, tak si to taky nedovedu představit jak by to makalo ve finalni podobe, ale asi by zde doslo na variantu zapojeni blizsi vysilac + sit 24 Teplice, aby se zamezilo technickym problemum u nekterych vyrobcu s DVB-T2 tunerem. Zatím jedu stále na jednu antenu na Usti, mam i druhou antenu LP 2845 smerem na Jedlak, ale ta je zatím mimo provoz. Pouzival jsem ji z dob analogu na TV Primu z lokálního vysilace u nas. Pockam a pak se uvidi co dal, zda to necham nebo opet zvolim pro stabilnejsi jistotu druhou variantu. |
HYPER
![]() |
|
lance,U te 702 mini se mi většinou zasekl obraz nebo se rozpadal na PS 12 nebo PS 13 při tech nedavnych vetsich inverznich oblacnosti, hlavne v noci. CT HD bylo vpohode na 50k. Proste ten tuner je slabsi vuci odolnosti SFN. Ta klasicka 702 T a 752 bude asi o něco lapsi. |
HYPER
![]() |
|
@HYPERtedka zadna inverze neni. takze bud v klidu u babicky :)Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
bublajs,U nas jste je mensi inverze, ale je uz na ustupu. Zatím nic nerikala, ze by to nejak blblo v posledních dnech, zejména na k31 PS 12, PS 13 prijimaji z Prahy na 24 kanalu, ja jsem ji ale zatim naladil klasicky DVB-T MUX4 z Teplic, pockam na konec ledna a začátek února, kdy ma zde v Usteckem kraji dojit k preladeni PS 11 CT na 33k a 7.2. PS 13 na 21k. U PS 12 dojde k preladeni kolem 23.3. na kanal 38 sit 22. SIT 23 odstartuje 21.4. na stejnem kanalu 31, takze jde spis o kosmetickou upravu nazvu PS 12. Z Usti by se snad mel opet navysit vykon z 40 kW na 100 kW. Uvidíme. |
HYPER
![]() |
|
@HYPERmensi inverze ??? zapomen. na horach mrzne vic nez v nizinach.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
bublajs,tak to je samozrejme, jsou tam i idealnejsi podmínky pro DX prijem vzdalenejsich vysilacu. Ted byli opravdu zase mimoradny podmínky i v nižších polohách kolem 300 m nad morem. Na Novy rok jsem opet zachytil zde na Chomutovsku polsky MUX3 TVP HD na 49k z vysilace Jelenija Gora, který zde normalne nechytnu. Slo to dobrych 2,5 hodiny. Antena LP 2845 s pouzitym predzesikem 16dB/sum 1dB směr Usti. Na sousednim 50k jede silny signal PS 11 CT HD z Usti Bukovka a Chomutov Jedlak. |
HYPER
![]() |
|
@bublajsTy seš ňákej chytrej meteorolog![]() |
lance
![]() |
|
RE: Zmizeli programy ČT HD v DVB-T2Nekupovat Samsungy!On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Zmizeli programy ČT HD v DVB-T2Dnes na Kvildě na Šumavě 10st, v Budějkách sotva 3st.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@Saxonmas asi rozbitej teplomer.http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/poboc/OS/KW/Captor/tmp/DMULTI-C1HKVI01.gif kvilda vs budejovice http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/poboc/OS/KW/Captor/tmp/DMULTI-C2CBUD01.gif :))))) oprav si ho :) Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60 | |
![]() |
|
![]() |