![]() |
|
E2(VU+) motion interpolation ajExistuje na E2 (mám OpenPLI) nějaký způsob, jak zlepšit vnímání pohybu obrazu? Nemám smart TV takže nemohu zapnout motion interpolation nebo black frame insertion apod., takže např. sporty na mé plasmě ještě vypadají OK protože je to zřejmě v 50Hz nasnímáno, ale jakmile dávají nějaký film tak je to předpokládám 24p a je to hrozný........Hledám možnost, jak nějak interpolovat výstup z VU na 1080p před tím než dorazí do TV - myslím že výkonově by na to box mohl mít. |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
![]() |
|
RE: E2(VU+) motion interpolation ajRiesenie je,zaobstarat si Interpolacne okuliare!![]() |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 512 |
![]() |
|
RE: E2(VU+) motion interpolation ajdaj nejaky priklad toho co ti vadiVU+: Zero, SoloSEV2, Uno4KSE, E-85 1W-28E, 110cm 27,5W, 115cm 36E
|
dbart
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 549 |
![]() |
|
RE: E2(VU+) motion interpolation ajJak to máš propojené?Jaký je ten TV? Jak máš nastavený výstup ze satelitního přijímače? (Zatíám si myslím, že jádor pudla je podstatně jednodušší, než zamýslíš...) |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: E2(VU+) motion interpolation ajHDMI, cca 10 let stará plasma Panasonic 1080p, VU+ SOLO 4K nastaveno na 1080p.na plasmě jsem zkoušel zapnout nějaký dopočítávání intelligent creation, ale žádnou změnu jsem nepozoroval. Na RTINGS.com jsem shlédl ta sice krátká ale obsahově vyčerpávající videa o problematice pohybu na dnešních zobrazovadlech, ale co přesně mi vadí z toho nevydedukuju. Prostě u spousty pořadů - hlavně filmů - vidím jakýkoli pohyb velmi trhaně. Teď si to nějakou dobu testuju tak jsem se na to zaměřil a nahrál jsem si testovací videa a vidím to i na PC nebo na chytrých televizích kamarádů. V těch chytrých když zapnu udělátko na zlepšení pohybu obrazu tj. např. nějakou formu dopočítávání mezisnímků (zkoušel jsem LG a Samsung) tak se pohyb dramaticky zlepší a už ho vidím v podstatě plynulý (samozřejmě dopočítání snímků se sice zlepšuje ale nemůže být dokonalé takže daní jsou artefakty). Například pokud koukám na Skylink Sport 2 na F1 tak tam problém nemám. Když se ovšem kouknu na v podstatě libovolný film na kterékoli stanici tak mám peška. Vadí mi například i toulavka na čt - jak na začátku nabíhají šipky s upoutávkami co bude obsahem dílu tak než přijedou do pozice tak obraz v nich je pro mě v podstatě nekoukatelný........... |
Jantars
![]() |
|
RE: E2(VU+) motion interpolation ajPokud to vidíš všude, na všech zobrazovačích a všech přijímačích, tak je to asi součástí těch dat. A s tím se udělat nedá asi nic. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: E2(VU+) motion interpolation ajJá mám Panasonic PDP asi 8 let starou ( VT20 ) a IFC ( Inteligent Frame Creation ) je sakra poznat. Já to nemám rád a vypínám to ( telenovelu )DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 719 |
![]() |
|
RE: E2(VU+) motion interpolation ajOK, já to zapnu, třeba se to někde nějak projeví, ale co jsem zkoušel tak se nic nezměnilo.......... |
Jantars
![]() |
|
RE: E2(VU+) motion interpolation ajZvláštní, nakonec bych věřil že se něco změnilo - zapnul jsem IFC, redukci šumu a změnil režim na kino. Někde vidím výrazný posun směrem k plynulosti, něco zůstalo trhané. Ale díky za posun vpřed.... |
Jantars
![]() |
|
RE: E2(VU+) motion interpolation ajTak aspoň že tak. Já mám IFC trvale vypnuté, ale hned jsem to poznal, když bylo na některém vstupu zapnuté.DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 719 |
![]() |
|
![]() |