Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Třídění programů openATV

Ahoj vespolek,
prvně musím říct, že jsem linux-přijímačový začátečník.
Koupil jsem si Amiko Viper, aktualizoval na openATV 6.3, programy jsem si po naladění setřídil pomocí programu E-channelizer přes síť. Teď jsem v tom chtěl udělat nějaké změny - například zkusit mezi běžné kanály přidat síťové streamy (rádia, atd,...), ale po uploadu do přístroje se neprojevují žádné změny. Když z něj nastavení opět vyčtu, tak je vidět že se data uložila, ale v GUI přístroje je stále moje první konfigurace.
Dokážete mi někdo, prosím, poradit co dělám špatně a proč se mi to neaktualizuje?

Předem díky
T. :)

trupik
Registrace: 1/2020
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Třídění programů openATV

Vyzkoušej to přes dreamboxedit třeba to pomůže.

VU+UNO 4K se VTi , Xtrend ET8000 HD (2 x DVB-S2) OpenATV 6.3 ,Samsung UE40C7000 , Samsung UE65NU8002, Denon AVR-X1600H + Polk T50, T30, T15

miky
Registrace: 7/2005

@trupik

zkus restart :) ale miky ti radi dobre :)
pak je dalsi moznost udelat to pres webif

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

streamy sa dávaju do etc/enigma2/userbouquet favorites alebo si vytvoríš vlastný . na youtube je super obrázkový návod .
https://www.youtube.com/watch?v=SV1uFtQ818s

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

Možná je ten problém, že linux data aktualizuje a ukládá do trvalé paměti jen restartem. Po každé změně čehokoliv je potřebný restart. Jinak vše zmizí při vypnutí přístroje z napětí.
(Používám dreamboxedit, ale možná jenom ze zvyku - funguje mnoho let.)

Antonín
Registrace: 8/2005

@antonine to jako vazne?

@trupik
pokud dojde k problemum pri uploadu settingu vetsinou staci spustit v telnetu toto, plati pro OE 2.0.
wget -q -O /dev/null "http://127.0.0.1/web/servicelistreload?mode=0"

chocholos
Registrace: 11/2007

Díky všem.
Zkusil jsem ten Dreambox a asi jsem něco solidně pokazil :(( , protože se mi rozházely všechny kanály a k přijímači se poté nedalo znovu připojit ani dreamboxem, ani tím e-channelizerem. Pomohlo asi 5 restartů a teď rovnám programy zpět :)

Ale už se mi aspoň zobraují provedené změny - jenom ty síťové streamy zatím nefungují, ale to určitě nějak dám... :8)

Zkoušel jsem i ten openWebif, ale ten po mě chce uživatelské jméno a heslo - jenom si nejsem vědom že bych kdy nějaké někde nastavoval..?!?
Zkoušel jsem i připojení přes PuTTy, ale to samé - chce to po mě přihlášení, ale já nevím jaké a na Google jsem žádné výchozí přihlašovací údaje nenašel.

trupik

@trupik

Cez menu OpenATV zmeň heslo a potom Ťa pustí prihlásiť sa, username je root a heslo bude čo si nastavíš.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@Brumo

Streamy mám i mezi satelitnímy programy pomíchané v různých seznamech,takže to ,co jste napsal,je nesmysl.

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.

lz405
Registrace: 7/2006

Skloňování přídavných jmen mi nějak nejde.Satelitní vzor jarní.

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.

lz405
Registrace: 7/2006

Tak hlásím, že už mi to funguje. Teď, když seznamy zaktualizuji, tak mi to ukáže informační okno "Aktualizováno pomocí E-channelizer" a potom stačí přepnout TV-Rádio, případně restartovat GUI a změny se projeví. To mi včera z nějakého důvodu nefungovalo..?!? Asi erupce na Měsíci. Takže spokojenost.
PS: to nastavení hesla už jsem v menu hledal, ale nikde to nemám. Když jsem se koukal na různá videa ohledně openATV/ jiných Enigma verzí, tak mám pocit že mi tady chybí mrak věcí... třeba připojení NASu aby se z toho dalo koukat na fotky/videa/hudbu/audioknihy :dead:

trupik

Keďže máš ATV 6.3 tak tam je prioritne meno root a heslo nie je žiadne. Nastavenie hesla v menu je až od ATV 6.4.
Pripojenie nas je samozrejme možné aj v atv...

noces
Registrace: 9/2010

2chocholos: to jako vážně. Příkaz k reloadu většinou mají zařazený editory. Ale bez toho skutečně zmizí jakékoliv úpravy.

Antonín
Registrace: 8/2005

@Antonín

zkus upnout soft. dneska uz to vazne jde i bez restartu.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra