![]() |
|
Lze propojit z STB FR-OUT na ANT-IN na Tv ?Dobrý den.Tento setobox ( STB ) má konektory RF IN a RF OUT. https://shop.atoselektro.cz/telesystem-ts6812-t2-hevc-web-radio_d171664.html?gclid=EAIaIQobChMIyIyg4vXp5gIVwp13Ch02Wgx9EAQYAiABEgI20PD_BwE Když přivedu pozemní domácí anténu na vstup STB --- FR-IN, pak kabelem ze STB z konektoru RF-OUT do TV konektoru ANT-IN, pak mi půjde TV ? Děkuji za případné vysvětlení. |
Míša503
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 81 |
![]() |
|
RE: Lze propojit z STB FR-OUT na ANT-IN na Tv...Tv Ti půjde, ale bez stb, jenom samotná tv napojená na anténu. Pokud chceš propojit stb /obraz a zvuk, ne antenu/ s TV, potřebuješ ještě hdmi kabel, který by měl být součástí vybavení stb...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
@tukanTV půjde ... znamená co ? Když bude bez STB. Tak neuvidím žádné přece programy přes DVB-T2 ne ? Samotná TV napojená na anténu mi také již nepůjde, když bude DVB-T2 , ne ?TV půjde ... bude ale bez obrazu, když nebude zapojeno žádné STB, ne ? Nějka tomu prostě zatím ještě nerozumím. ................. Tv Ti půjde, ale bez stb, jenom samotná tv napojená na anténu ........... ??????????????? |
Míša503
![]() |
|
@tukanA mám ještě i možnost využít pro anténu DVD Recorder, který má konektory na anténu Aerial IN a konektor Aerial OUT.Šlo by ten DVD nějak využít pro propojení domácí antény a STB ? Aby se nemuselo využívat HDMI ? |
Míša503
![]() |
|
@tukanPři nějakém STB :Takže ovladač k TV bude k čemu fungovat, když bude další ovladač k STB, který bude přes tlačítka přepínat programy, jako nyní můj ovladač na TV ? A ovladačem k TV se nebude moci pouštět žádný program až bude všude DVB-T2 ? Chápu to tak nějak správně ? A čím-jak-kterým ovladačem se bude vlastně zapínat TV ? |
Míša503
![]() |
|
RE: Lze propojit z STB FR-OUT na ANT-IN na Tv...RF-OUT je pouze výstup signálu takového, který do settopboxu vstupuje přes RF-IN. je to takový signálový rozbočovač pro další možné zařízení jako jiný settopbox další televize nebo modernější televize se systémem DVB-T2. Většinou pak bývá podmínka že musí být tento settopbox alespoň ve STANDBY, aby signál prolezl do dalšího zařízení. Pokud se připojí RF-OUT do vstupu televize, která nemá novou normu DVB-T2, pak tato televize ukazovat nic nebude. Je zapotřebí propojit televizor přes HDMI nebo v horším případě přes SCART. |
pepa12
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
@Míša503Ty akože čo stále ešte riešiš s tou anténou?Vybral si si stb, viz.tvoj odkaz, to je ok. Ale nikde nepíšeš nič o tvojej telke, typ, značka! Je to prosté! Kúpiš ten bazmek - stb, ktorý si si vybral, pripojíš ho k tv pomocou scart, alebo oveľa lepšie cez HDMI a funguješ. Anténny kábel nechaj v stb v IEC koncovke označenej IN. Čo sa týka prepojenia stb a tv. Pri použití HDMI existuje aj také niečo, ako HDMI-CEC, kde z jedným DO (najlepšie zo stb) ovládaš obidve zariadenia. Hlavne zap/vyp prístrojov je podstatné, pretože programy prepínaš na stb a taktiež aj ovládaš hlasitosť. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 142 |
![]() |
|
@Míša503Samozrejme funkciu HDMI-CEC musia obidve zariadenia podporovať, čo v praxi pri lacnejších prístrojoch nebýva zvykom!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
Milá MíšoPust si tv, napoj ji na antenu a uvidíš, co Ti pude. Kvůli tomu tady nemusíš prudit, už jsi to měla dávno vyzkoušet, škatulo...A dělej si (nevhodné slovo)ky někde jinde...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
@pepa12Zdravím a děkuji moc za polopatické vysvětlení.Hlavní věta pro mne : Pokud se připojí RF-OUT do vstupu televize, která nemá novou normu DVB-T2, pak tato televize ukazovat nic nebude. Já právě myslel, že fungovat bude kvůli tomu připojenému STB a výstupu z něj z konektoru RF-OUT. A o to mi šlo - zjistit co a jak. Je ale pro mne zajímavé, že propojením STB a TV přes HDMI televize fungovat bude. Nemá tedy smysl kupovat ten STB - viz odkaz. Jdu hledat STB ve STANDBY. |
Míša503
![]() |
|
@Míša503píše:...Jdu hledat STB ve STANDBY What? I do not understand! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@Míša503"STANDBY" To nieje až tak podstatné, to skôr si zisti možnosti HDMI, HDMI-CEC na tvojom tv?!Anténa sa dá rozbočiť aj mimo stb! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@Míša503Z RF-OUT ti jde stejný signál jako na RF-IN, jen je signál slabší o útlum článku. :)VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 004 |
![]() |
|
RE: Lze propojit z STB FR-OUT na ANT-IN na Tv..Standby znamená pohotovostní stav - vypnutý settopbox popř. cokoliv jiného - televize, video, DVD přes dálkový ovladač ale ne síťovým tlačítkem popř. vytažením síťové šňůry ze zásuvky. Pokud se připojí anténa do settopboxu na vstup RF-IN a tento settopbox se propojí do televize přes HDMI kabel, pak bude televize ukazovat to, co se v settopboxu naladí. Samotná televize bude v tomto případě sloužit pouze jako zobrazovač - monitor. Vše to funguje tak, že se zapne settopbox, zapne se televize která se přepne přes volič vstupů na vstup HDMI a všechny programy se přepínají pouze v settopboxu. Televize je pouze zobrazovač, lze zde pouze přidávat hlasitost, pokud tato nestačí na settopboxu. |
pepa12
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
@pepa12Moc a moc děkuji za krásné a podrobné vysvětlení.Není to pro mne jen tak ( četl jsem spíše více špatných recenzí na STB ), vybrat nějaký vhodný STB k TV ( má HDMI 1.4 ). Zvláště, když v domě je několik starších osob, kteří byli zvyklí pouštět TV pouze přes číselná tlačítka na TV ( pozemní vysílání ) ovladači. Budu muset dále hledat lepší STB než jsem zde dával odkaz. Protože již žádný výstup RT - OUT nepotřebuji. Když TV nemá systém DVB-T2. Budu muset řešit spíše ovladač vhodný pro seniory - myslím hlavně velká tlačítka a jednoduché ovládání - jen zapnout program na TV, změnit program, případně + a - zvuk. |
Míša503
![]() |
|
@Míša503některý STB mají dva ovladače,jeden je veliký pro seniory jen tlačítka |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
![]() |
|
RE: Lze propojit z STB FR-OUT na ANT-IN na Tv...některý STB mají dva ovladače,jeden je veliký pro seniory jen tlačítka |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Lze propojit z STB FR-OUT na ANT-IN na Tv...https://eshop.losan.cz/cs/226645-set-top-box-maxxo-hd-dvb-t2-senior-ovladac |
pierrepetr
![]() |
|
@Míša503Píšeš, že tv má HDMI 1.4, zrejme sa jedná o jednu z lacnejších tv, ktoré nemajú podporu HDMI-CEC.Čo sa týka DO, u vás v ČR je firma (VAT dálkové ovladače), ktorá dokáže naprogramovať DO podľa tvojich presne špecifických požiadaviek, t.j. podľa tvojho modelu tv a stb! To v praxi znamená, že jedným ovládačom môžeš ovládať aj 2 zariadenia. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@Míša503Mám za to, že si tady z nás Míša dělá legrandu. Tahhle zásadní věci by snad nemusel řešit člověk s registrací od 7/2012. Hezký den, všem![]() |
jiriks
Registrace: 12/2018 Příspěvků: 137 |
![]() |
|
RE: Lze propojit z STB FR-OUT na ANT-IN na Tv...Počkajte na maradonu, jemu ide všetko všade a vždy![]() ![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 610 |
![]() |
|
![]() |