![]() |
|
Streamování satelitního streamu přes VLCAhoj všem,mám vlastně jen zvědavou otázku, protože mi momentálně vše funguje. Ze satelitního přístroje s Linuxem si načítám obraz po síti programem VLC a přehrávám na PC libovolně po domě. Zajímalo by mě ale, jestli je tato funkcionalita omezena pouze na přístroje s Linuxem nebo jde něco podobného i např. na Android boxech nebo jiných s vlastním systémem. Díky za reakce. |
nomatch
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 27 |
![]() |
|
RE: Streamování satelitního streamu přes VLCvlastný systém je aký ? a na androidoch to ide .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 598 |
![]() |
|
@nomatchNěco takového mají i Crpytoboxy (aplikace G-Mscreen pro Androidy a iphone) ale reálně použitelné pouze u SD programů.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 152 |
![]() |
|
@nomatchDá sa nastreamovať na Android boxu s Kodim cez Simple PVR IPTV Simple client addon. Alebo si vytvoriť m3u file na Openwebif a prehrať to na hosijakom prehrávači na androide. Na televízoroch bez android tiež cez nejaký playlist prehrávač.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 610 |
![]() |
|
RE: Streamování satelitního streamu přes VLCDěkuji za odpovědi.Asi jsme si úplně neporozuměli. Chci mít satelitní tuner na půdě a kanály z něj si pouštět přes VLC na klasickém PC s Windows. Teď mi to funguje tak, že můj satelitní tuner (Linux + Enigma2) má webové rozhraní. Do kterého se připojím z PC zadáním IP adresy do prohlížeče. Vyberu si tam program a ten se mi pak otevře ve VLC a běží mi na počítači. Existuje tedy možnost přístupu přes webové rozhraní do satelitního tuneru po síti na dálku i u jiných tunerů? Jde mi o to, že klasickou TV moc nepoužívám a dost času trávím u PC, takže mi vyhovuje, že na jednom monitoru dělám nějakou práci a na druhém mi běží satelit. |
nomatch
![]() |
|
RE: Streamování satelitního streamu přes VLCTak na tohleto je už nejlepší streamer.Já používám jednoduchý HDMI Video Encoder TBS 2603 a můžu k němu používat VLC (adresy jsou pak v protokolu http) a streamovat můžu z čehokoliv,co lze připojit přes HDMI(sat,DVB T2,kamera...) I u nás lze ovšem koupit streamery (www.vboxcomm.cz/satelitni-vysilani/),kde tedy sice nejde využít VLC,ale použije se příslušná appka.Samozřejmě,že to něco stojí - jako koníček je to tedy pořádný kůň![]() |
jerzy
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 2 133 |
![]() |
|
RE: Streamování satelitního streamu přes VLCDíky za užitečné info, tohle jsou zajímavá zařízení. Sice spíše zůstanu u toho linuxového boxu, ale mám zase rozšířenější obzory ;) |
nomatch
![]() |
|
RE: Streamování satelitního streamu přes VLCVBox XTi 4134 nebo XTi 4144 jsou opravdu super stroje, kdyby ještě měly CI slot pro karty bylo by to geniální. Takhle to totiž sráží funkcionalitu, u terestrialu by se to dalo ještě překousnout..Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh
|
Scruffy
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 793 |
![]() |
|
@ScruffyTady to shledávám jako nedostatek taky.Ale je to věc výrobce.Nebo snad zadavatele požadavků na výrobce?Třeba budou i zmiňované CI sloty u některých dalších modelů. |
jerzy
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 2 133 |
![]() |
|
@nomatchmuj box Prismcube Ruby, co bezi take na linuxu, streamuje satelitni vysilani tak, ze pokud je pusteny, tak kdyz na jakemkoli zarizeni s VLC, ktere je na stejne siti jako Ruby, otevru Sitove proudy, vidim tam ten box a mohu si normalne rozkliknout jakykoli program, ktery mam naladeny na boxu. Samozrejme je to omezene polarizaci, poctem decryptu atd. |
MartinP
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 581 |
![]() |
|
@nomatchMám streamování udělané pomocí zástupců jednotlivých streamů uložených v počítači z webinterface Dreamboxu.Je to takový playlist,který jde spustit na zařízení v síti.Dále mám nainstalovaný Dreamplayer na androidech,a ten po konfiguraci načte userbouquets přímo z přijímače včetně rádií,piconů,epg,iptv a převezme adresy streamů a zobrazí je na TV. DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.
|
lz405
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 1 074 |
![]() |
|
RE: Streamování satelitního streamu přes VLCDíky díky. To je informací. Proto jsem vlastně tohle vlákno otevřel. Jak jsem psal, jsem vlastně se současným stavem spokojen. Zajímají mě jen alternativy.Docela mě zaujal ten Dreamplayer. Předpokládám, že je to apk do Dreamboxu, která umožňuje streamovat satelit do zařízení s Androidem. Mně by to ale zajímalo opačně. Satelitní tuner se systémem Android, který by uměl poslat stream kamkoliv po domácí síti jako stream... |
nomatch
![]() |
|
@nomatchObávám se, jestli VLC pro Android bude umět všechny fígle VLC pro PC. Třeba VLC pro TV Android umí houby. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@nomatchAsi Ty si to nepochopil. Máš linuxový box, ten má webinterface, ktorý sa volá Openwebif. Z toho openwebifu stiahneš playlist v tvare m3u, je okienko obrazovky pri každom programe, alebo pri bouqeute. Ten si stiahneš a po sieti prehráš na hocičom, čo vie m3u prehrať. Ale dá sa aj bez ten m3u. Napr.v druhom linuxovom boxe to nastreamuješ napr. cez Remotechanellcontrol, v Android boxoch buď cez Kodi cez Siple IPTV client alebo na m3u prehrávač. Na televízoroch kde je simple plaxer tiež ale sú aj iné. Na mobiloch napr. cez Dreamdroid. Nepotrebuješ žiadny streamer, len počítaj s tým, že ak máš len jednotunerový linux box tak nastreamuješ len ten TP kde je box prepnutý. A ešte počítaj aj s tým, že kartu v CA module nenastreamuješ. Takže plnohodnotne nastreamuješ ak máš toľko tunerov, na koľko zariadení to chceš súčasne streamovať.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@nomatchOprava: Simple IPTV klient a Simple player.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@nomatchDreamplayer mám nainstalován na TV android Philips a na jiných zařízeních s androidem.DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.
|
lz405
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 1 074 |
![]() |
|
RE: Streamování satelitního streamu přes VLCAle veď si vytvor z tých kanálov .m3u playlist a otvor to vo VLC. V plaliste sú budeš prepínať medzi kanálmi. |
Spacer
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 1 035 |
![]() |
|
RE: Streamování satelitního streamu přes VLCUvádíš, že chceš sledovat TV na PC z linux.boxu streamem ze sítě. Doporučuji přes Kodi, jako jediný má nejlepší kodek a poradí si s prokládaným obrazem (poznáš při sportovních přenosech). Doporučuji grafiku nastavit na 50Hz. |
Kamil
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 382 |
![]() |
|
![]() |