![]() |
|
Měřící přístroj na DVB-T/2Co byste doporučili jako náhradu pro DVB-T/2 za Televes H45.H45 a H60 sice měří, ale neumí ukázat obraz hevc na displeji. Snad Mosaiq. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57 | |
![]() |
|
Měřící přístroj na DVB-T/2Prezentácia audio video na meracom zariadení je často jediná a dôležitá pomôcka pri dokazovaní poruchového stavu koncového zariadenia u užívateľa služby. |
MMargala
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 16 |
![]() |
|
MmargalaNaprosto nesouhlasím. Zákazníkovi máte ukázat bezchybný obraz na jeho TV, nebo na STB připojeném k jeho TV. Na měřícím přístroji jsou důležité informace pro technika(úroven, chybovosti, čítače chyb atd), nikoliv pro zákazníka. Nahledové okno měřícího přístroje není žádný doklad funkčknosti. Pokud je v háji zákazníkům tuner televizoru, či samotný STB, nejlepším dokladem je připojení náhradního STB, který má mít technik sebou a připojit ho ideálně k zákazníkovo televizoru. Co chcete taky dokazovat na obraze u displeje o velikosti cca 15x10cm, se směšným rozlišením proti TV obrazovce...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Měřící přístroj na DVB-T/2Někdy se to zobrazení hodí, když TV ještě není k dispozici např. novostavba, tak se může zákazníkovy ukázat, že to na jednotlivých zásuvkách skutečně hraje a hned se může inkasovat...![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 764 |
![]() |
|
@SaxonHmm to není až tak jisté.Když zákazníkova TV píše bez signálu, zejména nyní na T2 a T běží bez problému, tak ti nikdo nevěří,že máš signál funkční a v normě( a co až pak nebude DVB-T)! Měřicí hodnoty klienta nezajímají, excelentní obálka na spektráku také ne, tak jak píšeš, ale zajímá ho výsledný obraz! Na co set-top-box? Připojím přes rozbočovač své zařízení a ejhle mě to běží a klientovi ne! Takže je to jasné! Pak protokol a jde se dohadovat tam, kde ji koupil ![]() Už jsem to měl za poslední měsíce nesčetněkrát! Když vidí obraz bez kostkolendu a bez nápisů nepodporováno. Hitem je stojící obraz kdy jde jen reálné audio. Záleží na koho kdo narazí a také kde a v čem se kdo pohybuje! Vercajkům a nadobíčkům zdarec ![]() Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
DeltaPřečetl jsem tvůj text dvakrát a nevím co není jisté a nevím co tedy odpovědět:)Pokud můj STB připojený přes rozbočovač pojede, pak není důvod dál zkoumat, kdo kde si co koupil. Nechápu, jak může v tomto tvém případě vše vyřešit HEVC nahledové okno v měřáku. Já ho v měřáku mám, ale v tomto tvém případě bych raději vytáhl ten STB. Zdar cajkům a předraženým měřákům s HEVC dekodéry:) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonZdravím tě, napsals :Naprosto nesouhlasím. Zákazníkovi máte ukázat bezchybný obraz na jeho TV, nebo na STB připojeném k jeho TV. Na měřícím přístroji jsou důležité informace pro technika(úroven, chybovosti, čítače chyb atd), nikoliv pro zákazníka.......... No ono to někdy nejde. Tv tenká zavěšená na zdi a teď tam něco do ní strkej ![]() Ale v pohodě já psal mezi řádky a každý si tam najde to svoje ![]() ![]() Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
MMargalaTed jsem si prohlížel tištěný katalog, který jsem dostal v KWS a tam je reedice modelu 107 s příznakem Alpha. Ten má plnohodnotné měření DVB-T/T2 s echoanalýzou a HEVC atd. Ted jen aby to tam bylo. 107čka se dodává už několik let a v původní verzi nebylo ani DVB-T. V Německu Terestrika skoro nikoho nebere. Jak jsem psal, ja si objednal tehdejší model 106 Alpha, který měl v základu měření WIFI a DAB+. Měřák přišel ve výbavě starého modelu 106(bez Alpha). Musel jsem ho posílat zpět do Bavorska...Dnes už 106 Alpha ani Beta neexistuje, Ted jedou verzi Optic. Ale sklady budou plné všelijakých verzí.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@Saxonpřesně tak,dám svůj settopbox a jede to,není co řešit,pokud si koupil sám,může si to reklamovat sám,pokud u mě dostane jiný ihned,pokud tv tuner,stejně settopbox,oprava nerentabilní většinou |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
UnaohmUnaohm má v ponuke novinku , merák Light meter , má to ale 7 pal. obrazovku a zobrazenie HEVC. Cena je super . V ponuke ho má aj španielsky FTEmaximal z Barcelony. |
jarosa
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
RE: Měřící přístroj na DVB-T/2Samozrejme nie je to náhrada za H 45. |
jarosa
![]() |
|
RE: Měřící přístroj na DVB-T/2Unaohm - ach bože, kam jsi to klesl.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Měřící přístroj na DVB-T/2Nie je to ich produkt , je to čistá čina , je to prelepený Satlink.Takéto zúfalé kroky zrejme robí aby sa zachránili. |
jarosa
![]() |
|
RE: Měřící přístroj na DVB-T/2Neznám přístroje UNAOHM, že by to byly až takové šity? V roce 1991, jsme vlastnili přístroj KONIG APM 742...,viděl jsem tento přístroj i jako UNAOHM EP 742. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Měřící přístroj na DVB-T/2Tak se Vám ta diskuse trochu zvrhla, ale teď vážně, první priorita u měřicího přístroje, kterou by jste měl uvést je k vašemu požadavku zobrazení HEVC zda-li to má být přístroj opravdu na seriózní měření, nebo to může být lepší teploměr. Některé teploměry se s HEVC objevují, stojí méně, ale většinou některé pro mne důležité parametry měření chybí, např. pre-echo, lte, konstelační diagram apod. a také nemají požadovanou přesnost. Z těch seriózních HEVC se dá přikoupit do Roveru TAB900PLUS, nebo výborný je zmíněný Televés Mosaiq6, samozřejmě do skupiny taky patří Promaxy, ale zde se nemá cenu moc zmiňovat kvůli jejich ceně. Nicméně je možnost počkat ještě na ten Televés H30Explorer, zatím se do čr nedováží, snad brzy...asi tak...k těm levným METEK HD - nemá pre-echo, konstelační diagram je nepoužitelný, chybí samotné měření FM i DAB, kontrola rušení možná jen pomocí spektra, řeší se problém sw se zobrazením HEVC... |
teslaton
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 58 |
![]() |
|
TeslatonV tom případě stojí za zmínku i řada Varos od KWS. Model 106(SAT,T2,DAB,Analog,FM), či 107(CATV,T2,analog). Dlé je tu francouz výrobce Sefram, tedy i pod označením Alcad, Spaun. Promax je opravdu padnutý na hlavu.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Měřící přístroj na DVB-T/2Pokud je PROMAX padnutý na hlavu,je opravdu něco špatně...protože (subjektivně),první použitelný "kombajn" EXPLORER, byl právě od PROMAXU (2005).Nicméně, asi to není úplně podstatné, protože pravý starkýn (morkýn),si poradí v každé situaci,bez ohledu na to, zda vlastní PROMAX,TELEVÉS,KATHREIN,IKUSI, ALCAD,PLANAR, UNAOHM,KWS, WAVETEAK, ACTERNA, D-SAM ,SEFRAM ,or jiný. |
hdpe
![]() |
|
HdpePadnutý na hlavu v ohledu ceny. Jinak chodí nové Rangery velmi dobře, je to otázka vkusu každého soudruha. Mě osobně Promaxy zrovna nesedí.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Měřící přístroj na DVB-T/2Díky,za info. |
hdpe
![]() |
|
RE: Měřící přístroj na DVB-T/2Já bych nejraději zůstal u toho Televesu. Zvyk je železná košile. Poradím se ještě v Antechu.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
Omar3Já čekám na H30Evołution.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Měřící přístroj na DVB-T/2Díval jsem se na prezentaci toho H30Evolution, a pro moje účely to není vhodné. Ten náloketník je fakt vychytávka. Když polezu denodenně na nějaký stožár, tak snad. Já potřebuji spíše laboratorní přístroj.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: Měřící přístroj na DVB-T/2Jestli chceš laboratorní přístroj, pak Mosaiq6. Měl jsem ho na test. Cena je ale taková, jaká je....On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Měřící přístroj na DVB-T/2Pokud použiji tu fintu s externím STB, tak by mi stačil i H45 nebo H60 a jsem na polovině. Taky jsem měl na testy, H60.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: Měřící přístroj na DVB-T/2Mně se zdá promax úplně v pohodě. Ono základní cena je jedna věc, druhou věcí je kolik stojí případné rozšiřování jako je třeba DAB. Další věcí je servis a podpora. Když jsem kupoval měřák tohle rozhodlo. Mosaiq tehdy prohrál, na odladění se čekalo neskutečně dlouho, cenově taky nic moc - zrovna tady bych to nazval tím padnutím na hlavu, promax je v tohle směru ještě hodně v klidu. Rover se mi taky líbí, ale podpora pro náš region je bídná. |
Dolfino
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 98 |
![]() |
|
RE: Měřící přístroj na DVB-T/2Slusny merak bez obrazku a k tomu na obrazek treba MAXXO mini TV HD-T2. |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57 | |
![]() |
|
![]() |