![]() |
|
Problém s příjmem 26.kDobrý večer.Prosím o radu.Nejsem velký odborník,mám jenom základní povědomí o příjmu.Bydlím kousek od Rožnova p.R chytám 26.k právě z Radhoště.Signál je silný,ale v děsné kvalitě.(někdy nedivatelné).Předpokládám,že problém může být ,že skoro se stejného směru vysílá i Lysá Hora(na stejném kanálu),ale s daleko větším výkonem.Tak jsem si pročítal nějaké chytré články,které radí zkusit směrovější anténu(jedu teď na české síto)a set top box s kvalitním tunerem, který si s tím echem,nebo pre-echem,nebo co mi znehodnocuje ten signál,si lépe poradí.Momentálně mám AB cryptobox 702 mini.Jsou nějaké rozdíly ohledně set-top boxů a kvality jejich tunerů?Který zkusit.Díky.P |
pichac
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 401 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
RE: Problém s příjmem 26.kZkusil bych anténáře, znalého místních podmínek.. |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 301 |
![]() |
|
@pichachttps://www.parabola.cz/forum/topic-99585/Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
@pichacDocela dobře znám situaci na druhé straně kopce - ve FpR. Signál je tu vlivem odrazů a echa hodně rozbitý a K26, K28 tu "nějak" jdou, a to i na velmi směrové antény otočené v podstatě do libovolného směru. Potkává se tu Hladnov, Hošťálkovice, Praděd, Kojál, Radhošť a Lysá. Pouze kombinací vhodného umístění antény (utlumení dalších směrů pomocí terénních překážek) a otočením na Radhošť nebo Lysou se dá získat dlouhodobě použitelný signál s MER místy "až" 24-25dB. V jiných směrech je příjem problematický s tím, že MER pulzuje s krátkodobými propady i o 8dB...V některých lokalitách na Rožnovské straně, kde byl v DVB-T problematický příjem z Radhoště či Lysé se dalo s úspěchem přijímat Kojál či Praděd. Terén je tu hodně členitý, takže záleží na konkrétním místě příjmu. Podívej se tady: https://www.mapavysilacu.cz/mapdistance.html zadej si své místo příjmu a podívej se na terénní profily i na další vysílače. V případě příhodných profilů zkus přetočit anténu (nebo klidně i přemístit). Samozřejmě tiše předpokládám, že není problém v zahlceném polském zesilovači v českém sítě vlivem LTE a pod... Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 968 |
![]() |
|
RE: Problém s příjmem 26.kDíky chlapi.Jedu bez předzesilovače,nebo jsem zkoušel jednotranzistorový UHF(myslím,že tam je BFR).P |
pichac
![]() |
|
@pichacTerénní profily jsou pěkně udělané tady:https://digi.ctu.cz/dtv/pokryti Můžeš si přidat i vysílače, ke kterým systém nevyhodí zelenou linku (kliknutím na červenou tečku staniviště). Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
@pichacNechápu, všechno stejnej směr, stejná polarizace, stejnej výkon. Kanály 28, 29, 35. Navíc kanály 28 a 29 vysílají už nějakou dobu jako PS T2 a jenom se změnil titul na ,,finální síť,,. Z mého pohledu od stolu nechápu kde je problém, ale třeba něco nevidím.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: Problém s příjmem 26.kU 702t mini velký problém s lte ale s filtrem v pohodě |
Mjr
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 171 |
![]() |
|
@mirasatČao.Já tady mám kanály 26,28 a 31...A ta 26k.jede z Radhoště(100W) a ve stejné směru Lýsá Hora 26.K z výkonem 25kW. |
pichac
![]() |
|
@pichacPodobné téma se probírá o dvě vlákna výše. Tam taky patřila má reakce. Zaměnil jsem ,,Píchače a Pájíka,,:)) Pokud jsi Pícha C. Tak se omlouvám![]() ![]() Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
@pichac1) Pokus se vhodným umístěním anteny co nejvíce eliminovat příjem z jiných směrů než je přímo Radhost.2) ABCB 702T mini má pověst přijímače hodně náchylného na problémy se signálem znehodnoceným odrazy a pod. - vyzkoušej jiné přijímače |
brak232
Registrace: 10/2017 Příspěvků: 167 |
![]() |
|
@mirasatV pohodě a díky. |
pichac
![]() |
|
@brak232Zkusím vyměnit za jiný set-top box,díky.Máš nápad za který ho vyměnit?Jinak chápu co myslíš,ale ty dva vysílače jsou skoro přesně v jednom směru(ten o 15 km vzdálenější je ale ,podstatně silnější).I tak díky. |
pichac
![]() |
|
@pichacKde přesně je místo příjmu? |
brak232
![]() |
|
RE: Problém s příjmem 26.kPokud jsi někde dole v údolí, možná že nejsilnější "rušní" z Lysé hory vůbec nemusí přicházet přímým signálem "ohnutým" přes hřeben Radhoště, ale může jít o silné odrazy signálu z Lysé hory od okolních kopců. Kromě toho tam může dělat neplechu na K26 i Kojál nebo Praděd. Nedávno psal o podobných problémech někdo od Rožnova na jiném webu a ten vysloveně přijímal třeba Kojál na k29. Úzkým směrováním anteny na Radhost - nalezením vhodné pozice anteny třeba někde ve stínu budov a pod... můžeš eliminovat vše ostatní co nepotřebuješ. Pokud nemáš měřící techniku a chceš si poradit sám, budeš muset experimentovat. |
brak232
![]() |
|
RE: Problém s příjmem 26.k... experimentovat s anténou i s přijímači![]() |
brak232
![]() |
|
@brak232Je to Střítež nad Bečvou.Je fakt ,že Praděd je tu silný.Já myslel,že máš nějaký "osvědčený" set-top box.Tento ABcryptobox,mám týden a mohl bych ho třeba vrátit.I tak díky.Měj se.P |
pichac
![]() |
|
@pichacSKYWORTH SKW-T21FTAOctagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 764 |
![]() |
|
@drobečekMoc ti děkuji.P |
pichac
![]() |
|
@pichac702T mini bych vrátil, do Stříteže se nehodí. Skyworth bych nebral. Poslal jsem ti PM. |
brak232
![]() |
|
@brak232Tak se pochlub co by jsi bral...![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
RE: Problém s příjmem 26.kJak si stojí Technisaty ? Např..Technisat DIGIPAL T2 HD ex+....Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
@drobečekDoporučil jsem mu Technisaty které jsou zrovna na echo OK a jinak ať pokusem-omylem vyzkouší co kde půjčí od sousedů...Skyworth==Strong = topidlo s přesycenými a nepřirozeně kontrastními barvami, pomalý, a pokud se pamatuji, měl problémy se zvukem na ČT/T2... přijmové vlastnosti nevím, ale nebral bych ho, jen můj názor, na heurece je no.1 ![]() ![]() |
brak232
![]() |
|
RE: Problém s příjmem 26.kPředražený Technisat ani náhodou, jinak Skyworth netopí, je velmi svižný, obraz a příjmové vlastnosti vynikající.. je vidět, že nevíš která bije![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
RE: Problém s příjmem 26.kTechnisráče, ani omylem. Strong SRT8541 je taky v pohodě.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@SaxonSouhlas, je to v podstatě to samé...Technišroty nebrat.Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
![]() |