Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

jakou TV vybrat

Zdravím, odešla mi tv a řeším náhradu, zároveň jsem se rozhodl, že odejdu od Skylinku a přejdu na DVB-T2. Vybral jsem si Samsung UE43RU7092, ale v diskusích jsem zjistil, že neumí přehrávat některé avi soubory(chybí kodeky), pak jsem našel toto LG 43UM7100PLB, ale tam mě zas odrazuje lesklý displej. Nechci investovat moc peněz a 43" mi stačí. Neporadil by někdo?

Kdo to umí, ten to dělá. Kdo to neumí dělat, ten to učí. Kdo to neumí učit, ten to řídí.

kahuda
Registrace: 3/2008
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 62
Odpověď v diskusním vlákně

RE: jakou TV vybrat

Samsung a LG se v poslední době vyznačují poměrně nekvalitními tunery, což se projevuje zejména na jednofrekvenční síti 26k... ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

TLC bych nekupoval, protože jsem ji koupil před 5 měsíci a hned jsem ji vrátil obraz katastrofa vzal jsem LG a jsem naprosto spokojen

osbourne
Registrace: 12/2019

@kahuda

Zvazil by som:
- potreba nahravania
- nutnost mat TimeShift
- ake subory chcem prehravat - ako pise drhans, prehravat sa da aj inak (media server)

- kupovat cez eshop - vyskusam, budem nespokojny, vratim, skusim iny model - pripadne kupim naraz 2 a porovnavam

RadoJ
Registrace: 3/2009

Jakou pračku bych měl koupit

Abych měl kde prát proplakané kapesníky po zdražení digitálu
Zrovna jako na zlost mi odešlo na zanuši ložisko a že prý oprava 2-3 tisíce,koukám po Tureckem Němu
Dík za typ

korkoran
Registrace: 10/2006

Oprava

Beko,ani můj telefon ji nemá rád

korkoran

ja jsem koupil indesit

sioga_bs
Registrace: 6/2007

@korkoran

Beko máme už viac ako 5 rokov a žiadny problém. Jednoduchý lacnejší model, žiadne serepetičky, len odložený štart.

Frank11
Registrace: 2/2009

@Frank11

Dík,už jsem si ji domluvil,ráno jdu pro ní WTV6532BO.V podstatě je to sázka do loterie.Beko má taky málo servisů,tak na jedné ruce se dají spočítat

korkoran

mozno sa nekazia a preto moc servisov by nemalo co robit. Z coho ziju tolke servisy tych kvalitnych znaciek? Zeby sa kazili naplanovane? :laughing: :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

BEKO ? zblaznil ses,to mi nesmi do baraku, AEG,LG,Elektrolux,do 15ti se vejdes

kristian1
Registrace: 7/2016

@kahuda

pokud chces android a 100Hz tak jedine SONY,

kristian1
Registrace: 7/2016

@kahuda

Já bych doporučoval LG43UM7450P.Za málo peněz opravdu dost muziky.Na podzim jsem ji koupil a nastavil u souseda(který má RS) a byl jsem překvapený co všechno(před inverzí)jsem naladil na TVa síto.Chytal odraz od cca 15m vzdáleného domu sousedky i problematický K26.Vybral jsem jí pomocí databáze dTestu a je hodnocená 67% za 10000,-kč(Euronics ji mělo v akci za 9000,-)Dle mne obraz,zvuk,smart a ovladač velice dobrý.Jenom nevím jaké soubory je schopna přehrát.V dnešní době bych spíš koukal jak si TV poradí SFN pokud nechci SAT,NEBO IPTV.

janosek
Registrace: 6/2018

@janosek

Taky mám takovou podobnou 43LG a medí mě nejen funkce ale i spotřeba při řádném nastavení 36watů.Přesto mám k ni sat pro ženinu manipulaci.Pro mě jsou ty dlaždice-paráda,když mě k ni pustí :) ;) :)

korkoran

No já se toho androidu v TV trochu bojím, ještě jsem se nerozhodl, ale asi to bude mezi Samsungem a LG.

Kdo to umí, ten to dělá. Kdo to neumí dělat, ten to učí. Kdo to neumí učit, ten to řídí.

kahuda

Rozumě

Samsung, nebo LG, nic jiného neber! Chceš koukat jen na pozemní vysílání, popřípadě satelitní, tak nešpekuluj nad jinýma značkama. LG se občas odpojuje od WI-FI, Samsung je na tom softwarově lépe. TCL ani žádné Androidy neber, Z toho nastavování, zamrzání a restartování by ti narostly parohy.... :ogre:

john72
Registrace: 7/2011

@john72

No přesně toho se bojím, díky.

kahuda

Tak hlavně aby mu nenarostly parohy z rozpadu a kostičkování obrazu vlivem jednofrekvenční sítě čt 26 k. zejména u Samsungu... ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

Tak jak výše radí RADOJ. Objednat na prodejnu přes E-SHOP, Vyzkoušet pár dní doma, když nevyhovuje, vrátit a vybrat jinou. R^ Jinak zkus ještě zvážit obrazovku 50", né kvůli velikosti, ale kvalitě obrazu ty levné 43" Samsungy a LG mají panel IPS...pokud máš TV v rovině očí je obraz dobrý i z většího úhlu pohledu, ale pokud se díváš šikmo seshora, nebo zdola tak šedne,nebo tmavne, IPS glow efekt. 50" mají většinou VA panel, tam se tento jev téměř neprojevuje, ale zase z úhlu i v rovině očí klesá sytost barev. Je to na zvážení a o umístnění TV. :lookaround:

john72
Registrace: 7/2011

@kahuda

Přesně jak píše john72 odskoušet!Protože problémy se SFN hlavně K26 ČT DVB-T2 HEVC265 jsou celorepublikové a TV i set top boxy je potřeba prověřit z hlediska příjmu přímo doma a není to jen o značce ,ale hlavně o konkrétním typu.Jako nejméně problémový příjem velkého množství FULL HD se mi jeví stále SAT i když není zadarmo a stále se zdražuje.Provideři se snaží využít těchto problémů s DVB-T2 a urvat co jde! Preferuji typ TV s možností výběru způsobu příjmu(DVB-T2,SAT,IPTV), abych mohl kdykoliv změnit providera.Záleží na tom co je má priorita,zda cena služby ,nebo kvalita a další možnosti.Na- ověřeno od ČRa- se spolehnout v tomto případě nelze!!!!Přeji všem šťastný výběr!!!!

janosek
Registrace: 6/2018

@kahuda

A co Samsung QE43Q60R.

jjery
Registrace: 12/2012

@jjery

To už je mimo můj rozpočet.

kahuda

@janosek

Budu muset počkat až z Kleti spustí finální muxy a pak vyzkoušet. Další věc je ta, že ještě nemám hotovou anténu (zatím jsem zkoušel jen provizorně a se set top boxem). A dále mi do konce května pojede Skylink karta. Díky za informace.

kahuda

kludne vezmi ten samsung a na prehravanie napriklad android box kupis za par supiek a problem vyrieseny, alebo k sucasnej tv si dokup set top box s dvb-t a mas pokoj

GIGN1987
Registrace: 4/2019

Samsung su obycajne kobylky, si mysleli ze in byvala vychodna europa bude trvale lizat pr del ..... preto opustaju SK. Rv

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

jakou TV vybrat

Mám ten Samsung 43"7092... má vše,pravda že neumí Avi,ale to přece nevadí.Není problém se jí přizpůsobit MP4 nebo AVCHD... ostatní tv mají zase jiné mouchy a horší...

Cucerak
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 62

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra