Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

koupit dneska starou plazmu Panasonic?

Ahoj,

když je teď ta přechodová doba, a spousta lidí bezhlavě kupuje nové televize a stejně bezhlavě se zbavuje starších, vidím na bazoši, co je tam teďka starších plazem
https://www.bazos.cz/search.php?hledat=panasonic+tx-p42&rubriky=www&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=2500&Submit=Hledat&kitx=ano
Ty lidi se myslím všichni dají ukecat na tisícovku :-)
Koupili byste dneska plazmu 1024x768 (Pan TX-P42x20e) nebo 1920x1080 (Pan TX-p42s20e), třeba za tu tisícovku? Nebo je to pitomost?
Jako zobrazovač, samozřejmě..

lkfreak
Registrace: 9/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43
Odpověď v diskusním vlákně

RE: koupit dneska starou plazmu Panasonic?

Ano, koupil, ale musel bych ji vidět v provozu. Naslepo nikdy.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Obé i zadarmo drahé. Doba, kdy mělo smysl kupovat, už dávno pominula. X let po záruce ti může kleknout kdykoliv, tedy pokud netrpíš nostalgií a nejedná se o nerozbalenou Pioneer Kuro v 60 palcích.. :)))

Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh

Scruffy
Registrace: 2/2012

Já dostal v prosinci 43" Pionýra Kuro od klienta zadáčo.......no, po 14-ti letech už bílá není bílá :crying: ,ale kromě lyžování a hokeje super obraz R^

decmen
Registrace: 2/2008

Já mám Panasonic plazmu 10 let a pokud pojede, tak se jí zbavovat nebudu. Byl jsem u švagra, který si koupil novýho panáka a obraz hrůza. Ale asi to bylo špatným příjmem signálu (Lepší.tv) a asi internet slabý, takže se asi přepnul na SD. Důležitý vedle dobré TV je mít i kvalitní příjem, na což lidi až tak nehledí.

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003

Kupovat pouzitou plazmu skoro urcite bude znamenat, ze bzuci zdroj a na sedym pozadi bude videt nejaky vypaleni, takze zalezi na serioznosti prodejce, aby na takovy veci upozornil. Ja bych svoje stary plazmy, co mam porad uskladneny, kvuli tomu ani prodavat nechtel, protoze kupujici na inzeraty dokazou strasne prudit, jako by jim to nekdo vnucoval a od 5 let stary plazmy za 1000 budou ocekavat nejakej Mercedes S a budou jeste chtit slevu :)
Ale pokud jde o kvalitu obrazu, tak staricka plazma je porad o hodne lepsi nez nejnovejsi LEVNA lcd. Napriklad kdyz porovnam jinak super Samsung RU7172 vedle 5 let stary LG plazmy, tak bych se z toho obrazu na Samsungu poblil. Samozrejme kdyz je clovek nema vedle sebe, asi neuveri :) Nesnazim se samozrejme tvrdit, ze nejaka OLED nebo QLED za 30+ tisic nebude taky pekna, to treba jo (za podminky, ze zdroj bude aspon hodne dobry HD, na SD nevyhraje nad plazmou nikdy nic).

drhans
Registrace: 12/2009

Já mám plazmu Panasonic též již devět a půl roku a zatím též pohoda. Dokud běží, nač měnit? Byla to jedna z posledních typů Plazmy Panasonic Neo PDP. Vypalování a podobné věci na ní nepozoruji. Navíc má i ucházející zvuk. To co produkují za zvuk některé současné TV je oproti tomu žalostné.

Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E

PC1
Registrace: 1/2006

RE:koupit dneska starou plazmu Panasonic

Mám Panasonic TH-42PX80E 11let a bez jediného problému.Obraz super.. 👍

radbarto
Registrace: 11/2017

Ja mám plazmu Philips nejakých 12-13 rokov, už ju používam iba v lete v altánku, obraz ako víno, ak nerátam spotrebu, čo je ale iná debata tak max. spokojnosť.

masto
Registrace: 9/2006

Já mám plasmu Panasonic 46" VT20 asi osmý rok v provozu, těsně po záruce jsem musel zaplatit výměnu zdroje. Obrazově špička, nic vypáleného nemám, až doslouží, budu ji hodně těžko nahrazovat, asi to bude chtít OLED. Za tisícovku bych bral určitě tu s20e, samozřejmě po té co bych ji viděl v provozu. Sice nižší třída, ale bral bych ji, musím mrknout na inzeráty :8)

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

Mám kolegu který originál Sony vyměnil za Samsung, což je blbost a já bych tohle z druhé ruky taky nekoupil Rv

lglb
Registrace: 9/2017

mam Pan TX-p42s50e a obrazovo je uzasna,

ale dnes uz ina doba, LCD uz neurazaju ludi obrazom

ta 20-ka je este o par rokov starsia ako moja, 60-ka bola posledna generacia Panasonicu. 60-ku by som bral nerozbalenu s 50 uhloprieckou: teda TX-p50xy60

VU+: Zero, SoloSEV2, Uno4KSE, E-85 1W-28E, 110cm 27,5W, 115cm 36E

dbart
Registrace: 5/2006

U mňa je ako hlavné TV plazma Panasonic TX-P50G10E Neo PDP kupovaná v roku 2009. Nikdy s ňou nebol absolútne žiadny problém, obraz je aj na SD zdrojoch veľmi dobrý, z DVD Panasonic cez HDMI výborný, Full HD perfektný. Kupovať nové v 4K je na tú sledovaciu vzdialenosť a pri občasnom sledovaní aj DVB-T úplná zbytočnosť. Pokiaľ pôjde, nie je dôvod meniť za nové mazanice LCD. Samozrejme, aj LCD sa dajú nájs5 POMERNE kvalitné, ale tá cena bude nepomerne vyššia. Spotrebu neriešim, kto chce kvalitu, nehľadí na spotrebu. No vôbec to nie je také divoké, ako to podávajú enviromentalisti a propagátori LCD.
A veľa náhradných súčiastok sa prinajhoršom dá objednať od Aliho.
Po skončení predaja plaziem sme kupovali aj jazdené z inzerátov (len Panasonic), nutná však osobná návšteva, treba vbehnúť do servisného menu, pozrieť počet hodín, počet vypnutí a zapnutí, obrazovku prezrieť cez farebné filtre v servisnom menu (vypálenie), ak je všetko relatívne v poriadku (menšie náznaky vypálenia sa dajú postupne premazať programom), tak by som sa toho vôbec nebál. Pozor pri preprave, nesmie sa prepravovať naležato.

Frank11
Registrace: 2/2009

Děkuji za názory.
Proč nepřepravovat naležato? Myslel jsem že jí hodím na zadní sedačky zadní stranou dolů?
A do servisního menu se dostanu jak?

lkfreak

Plazmu ani kdyby byla nová ;)

VU+UNO 4K se VTi , Xtrend ET8000 HD (2 x DVB-S2) OpenATV 6.3 ,Samsung UE40C7000 , Samsung UE65NU8002, Denon AVR-X1600H + Polk T50, T30, T15

miky
Registrace: 7/2005

Jo sorry, google je kamarád.

lkfreak

tak ja bych to teda nekoupil ani nahodou ani za tu tisicovku.!

kristian1
Registrace: 7/2016

ja bych radsi crt 70"

sioga_bs
Registrace: 6/2007

Nejlépe se vydělává na hlouposti druhých...

....takže záleží na ceně vzhledem ke stavu.... Loni jsem koupil full HD polazmu Panasonic bez vypálení, super stav... za 1600 korun s tím, že jsem si ji dal do pracovny místo 27 palcového vyžilého monitoru (sloužícího mi jako TV k dreamu), kterého jsem prodal za 1400.

michalnew
Registrace: 3/2019

Kvalitní televize s dobrým upscalovým procesorem na plazmu má kdykoliv - od okamžiku, kdy existovalo local dimming s RGB LED. Problém většiny názorů je, že hodnotíte jednu televizi, nebo max dvě. A to nelze.
Já žiju na střídavě třech místech světa, provozuju tak sedm velkoplošných televizí, netrpím nedostatkem a koupím si TV, jakou uznám. Ale ani tak si netroufám určovat.
Starou plazmu ve velikosti 40-46 palců koupit není úplná blbost. Ale závisí na tom, k čemu. A proč. Když třeba jde o nedostatek peněz, tak i stará plazma dá lepší obraz než polostará LCD s okrajovým podsvícením.
Dovedu si představit pro důchodce nákup plazem Panasonic (viz výše zmíněné řady okolo PX80 s rozlišením HD Ready) a doplnění nějakým 702Tmini a používat to jako pozemní příjem, kde kvalita stejně není nic moc, jako náhrada staré CRT televize. Za řádově pár stokorun může být dost muziky. Nebo pro mladou rodinu, potřebnou peněz.

Antonín
Registrace: 8/2005

LCD TV s RGB LED podsvícením a local dimming, to je velká vzácnost, a nejspíš dražší a možná i s vyšší spotřebou, jak PDP.
Trochu jsem koukal na Aukro a SBazar a ta S20 při 46" není za tisícovku, ale spíš za tři tisícovky, a to bych nedal. ( Za tisíc by to byl super kauf )

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

@Jimmy

Tak Lepsi TV je hrozna i na CRT obrazovce! :laughing:

esquire
Registrace: 7/2008

Tak plánovaná TV 65" má o něco málo nižší průměrnou spotřebu než má současná plazma...........ale koho by to zajímalo když jde o obraz že.........
Též mám TX-P42S10E cca desetiletou a jsem náramně spokojen, sice má na předním skle škrábanec jak si mladej kdysi hrál s klíčema a neuhlídal jsem ho ale co už, ani jsem tenkrát nezjišťoval jestli se to dá nějak rozleštit......stejně si toho všimnu jen občas když svítí slunce z úhlu....
Ale přestože fachá jak víno její dny jsou sečtený, přestěhovali jsme se do většího + oči stárnou, v řádu týdnů či měsíců bude nahrazena :-(.
Ale za litr ji neprodám ani náhodou, půjde do kouta pro strýčka příhodu.

Jantars

@Antonín .

"Kvalitní televize s dobrým upscalovým procesorem na plazmu má kdykoliv..."
Pokiaľ sa jedná o HD rozlíšenie a viac, je to možné. Pri SD rozlíšení (o DVB-T ani nevravím) ani náhodou. Ďalšia vec je, koľko by ale taká LCD televízia potom stála. Cenovo by sme boli úplne inde.
"...tak i stará plazma dá lepší obraz než polostará LCD s okrajovým podsvícením. "
Dovolím si tvrdiť, že dá lepší obraz aj ako nová LCD s cenou okolo 500 €.
A prečo len HD Ready. Full HD je ideálne. SD obraz je na celkom slušnej úrovni aj pri uhlopriečke 50" a HD obraz vynikajúci. A to už ani nevravím, že všetky plazmy Panasonic (ale zpravidla aj iné značky) mali pri týchto uhlopriečkach 100 Hz panel. To sa pri LCD (LED) TV do okolo 700 € teraz stať už nemôže.
Podstatné je, koľko má tá plazma nabehané hodín. Posledné modely Panasonic Neo PDP deklarovali výdrž panela 60 000 hodín a len malé percento vlastníkov tých plaziem má nabehaných viac ako 30 000 hodín. Ak by majiteľ mal zapnutý TV každý deň 5 hodín, tak za 10 rokov to bude len 18 250 hodín.
Samozrejme, môže sa stať, že odíde trafo (ja osobne síce taký prípad u Panasonicu nepoznám, no môže sa to stať), ale to nie až taký veľký problém.
Švagor má dokonca 11 rokov starú plazmu Sencor (Full HD), raz bola v záručnej oprave a odvtedy zatiaľ žiadny problém. Ide aj o to, že vtedy sa predsa len tie TV vyrábali kvalitnejšie a vydržali (vydržia) viac.

Frank11
Registrace: 2/2009

Mám NeoPdp 43 řadu G a jsem spokojený s obrazem fullhd.

Vu+Uno 4 K Se

Laik
Registrace: 5/2007

@Frank11: "Ide aj o to, že vtedy sa predsa len tie TV vyrábali kvalitnejšie a vydržali (vydržia) viac."

Jsi si jistý? Já mám takový dojem, že když jsme ji před deseti lety kupovali že jsme si říkali že je to prašť jako uhoď, že ty televize se už nevyrábí tak jako před deseti lety a že je to sázka do loterie že to bude stejně jen na pár let :-)

Jantars
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra