![]() |
|
Karta TBS6590 s modulem v CI slotuKoupil jsem satelitní kartu do PC TBS6590, která má 2 CI sloty. K tomu jsem koupil program ProgDVB.Už jsem nainstaloval a zprovoznil plugin vPlug 2.4.6. Teď bych rád rozjel modul Irdeto s kartou Skylink. Potřebuji k tomu instalovat další plugin - jaký?, nebo to jde přes vPlug - jak? Když bych se chtěl místo CI modulu připojit k serveru, musím jako klienta instalovat další plugin do ProgDVB, nebo to umí vPlug? Díky za věcné rady. Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 011 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
RE: Karta TBS6590 s modulem v CI slotuJá už si z období karte v PC a ProgDVB moc nepamatuju, tak ti neodpovím - nevíc to teď může být jinak. Ale jednu informaci asi doplň: k jakému serveru, a hlavně jakým protokolem. Asi CCCam? Ale třeba používaš radegast? Nebo něco jiného? Pro spojení se serverem bývala lepší plugina hadu, než vplug, ale netroufám si tvrdit, že je i dnes. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Karta TBS6590 s modulem v CI slotuPrioritou je rozchodit modul v CI slotu. Jde mi o technické řešení, kartu mám na studium, ne na dívání. Takže se učím, jak to zprovoznit. Jinak server mám na počítači Raspberry Pi. Je to oscam s kartami ORF a Tivúsat. Z VU+ s ním komunikuji oscamem s klientským protokolem NewCamD s šifrováním. Když už ho mám, chci to rozchodit taky. Ale momentálně řeším něco jiného.vPlug má hezký monitor, který ukazuje, co dělá. Líbilo by se mi, kdybych měl podobné info i při práci s modulem nebo se vzdáleným serverem. Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
![]() |
|
RE: Karta TBS6590 s modulem v CI slotuS vPlug_om si moc nepomôžeš - je to emulátor, ale kedysi to býval hodne dobrý soft. K pripojeniu na cardserver použi hadu(cccam), acamd(multiprotokolárny), alebo z tých novších napr. dvbplug(newcamd) od slovenského autora.CA modul by ti mal chodiť bez ďalších inštalácií. |
baltik
Registrace: 6/2019 Příspěvků: 344 |
![]() |
|
RE: Karta TBS6590 s modulem v CI slotuPro propojení se serverem oscam na linuxu protokolem newcamd jsem před lety používal acamd - vypisoval docela přehledně vše potřebné, co si pamatuju. |
Antonín
![]() |
|
@baltikNevěděl jsem, jestli je vPlug "jenom" emulátor, nebo toho umí víc, jako třeba oscam. Dík za info.Moduly by opravdu měly jet automaticky. Našel jsem menu Settings/CAM Interface, ale žádný modul tam vypsaný není. HW modul funguje, po zasunutí do slotu se na kartě rozsvítí LED. Takže chyba software. Buď ProgDVB, ale mám nejnovější verzi, nebo ovladač karty. Zkoušel jsem nové moduly CI+ i staré moduly CI. Žádný se nenačte. Asi zkusím někde schrastit na zkoušku něco jiného, než ProgDVB, a pokud to taky modul nenajde, tak je chyba v ovladači. Nějaký typ, který program mám zkusit? Třeba AltDVB? Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
![]() |
|
RE: Karta TBS6590 s modulem v CI slotuAltDBV, DVBdream ... ten byl kdysi podle mého oka nejlepší.Nejsem si jistý, jestli jsem neměl problémy s CI slotem na SS1 a ProgDVB. Nějaký pocit mám, že jo. Ale už to je dávno. Nedodali ke kartě nějaký základní soft? Tak nějak si matně vybavuju, že s tím přiloženým softem CI slot fungoval. Ale byla to SS1... |
Antonín
![]() |
|
RE: Karta TBS6590 s modulem v CI slotupro CI - TbsCIapi.dllpro sdileni acamd DVBViever |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
@HugoczAsi nejlepší bude plugin winCSCTestoval jsem i ACamd i Hadu http://ss2.webz.cz/hack.htm |
Standa2
Registrace: 5/2005 Příspěvků: 2 221 |
![]() |
|
RE: Karta TBS6590 s modulem v CI slotuvsak mu uz poradte aj s tym modulom :D , nie kazdy musi sharovat ?:Dako ti pisal matchboxx, TBS ma aj samostatnu utilitu na CI, skus ju stiahnut a spustit ci bude komunikovat aj s CI modulom vlozenym v karte TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 272 |
![]() |
|
RE: Karta TBS6590 s modulem v CI slotuTak už se začínám pomalu orientovat. Soubor TbsCIapi.dll v ProgDVB je v adresáři modules. Je tam i TbsCIapi1.dll, protože mám dvoutunerovou kartu. Ale nastavení CI z menu ProgDVB nefunguje. I když je ve slotu modul, tak tvrdí, že sloty jsou prázdné. Měl jsem verzi ProgDVB 7.30, ale už je novější verze ProgDVB 7.32. V té mám ale nastavení CAM šedé a nejde vůbec spustit. Mám 64 bitové Win7, ale zkouším 32bitový ProgDVB. Možná se ovladače nějak nepotkávají. Vypadá to na delší experimentování, ale už vím, jakým směrem jít. Zatím dík za rady.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
![]() |
|
RE: Karta TBS6590 s modulem v CI slotuhttps://www.tbsiptv.com/download/common/tbs_mcecitool_v1.0.0.10.zipTBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
![]() |
|
RE: Karta TBS6590 s modulem v CI slotuPrávě že program TBS-MCECITool žádný CAM nevidí.To vypadá na špatný ovladač ve windows. Už si nepamatuju, odkud jsem ho stahoval, ale jmenuje se TBS 6590 Dual Multi Tuner with CI driver 1.0.1.3. Ve správci zařízení mám TBS 6590 BDA Tuners, o CI ani slovo. Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
![]() |
|
@HugoczTady máš docela dobrou recenzi http://www.tbsiptv.com/download/tbs6590/Professional-test-report-on-TBS6590-Card-from-Satelescu.pdf |
matchboxx
![]() |
|
RE: Karta TBS6590 s modulem v CI slotuTak informaci "nikdy neodpojujte/nepřipojujte CAM za chodu počítače" jsem zatím ignoroval, nicméně ani to nepomohlo. Vypnul jsem zdroj PC na tak dlouho, až na základní desce PC zhasly všechny LED, ale po spuštění stále žádný CAM. Že neumí CI+ jsem věděl, a trochu doufal, že nějaká aktualizace ho to naučí, ale starý irdeto Free-cam není CI+. A dnešní irdeto smit modul umí i režim CI. Takže pořád záhada. Zkusil jsem i ovladač pro Win10, ale stejný výsledek.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
![]() |
|
RE: Karta TBS6590 s modulem v CI slotuJeště bych to zkusil tady https://www.tbsdtv.com/forum/viewforum.php?f=200&sid=ee96f0e8e46f308eb201c13f200ee555 , jinak jsem už několik karet od TBS viděl ne však PCIe ,co CI slot nefungoval, mění se to kus za kus. |
matchboxx
![]() |
|
RE: Karta TBS6590 s modulem v CI slotuPodle recenze jsem nekoupil špatně. :-) Až na to CI+. Ještě zkusím Win10. A nebo ji vezmu do práce na jiný počítač. Moc nevěřím, že by karta byla vadná.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
![]() |
|
RE: Karta TBS6590 s modulem v CI slotuSkús iný player, mne sa z trojice odskúšaných(používaných) - dvbdream,progdvb,dvbviewer - najlepšia javí dvbviewer(podpora, funkčnosť), potom dvbdream. Progdvb, aj keď má v názve profesionál, je podľa mňa nič_moc. |
baltik
![]() |
|
RE: Karta TBS6590 s modulem v CI slotuInak jednu pcie tbs_ku mám kdesi na nejakom pc, a spomínam si, že tam bolo potrebné pripojiť extra napájanie - práve na ten ci slot. |
baltik
![]() |
|
RE: Karta TBS6590 s modulem v CI slotuhttps://www.rdi-board.com/forum/receptoare/placi-dvb/148232-tbs6590-multi-standard-dual-tuner-dual-ci-pci-e-card - v ProgDVB im CI nefungujeTBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
![]() |
|
To: allVobec nechapem, preco sa kazdy stale pachti po platenom softe....Skus vyskusat Smart-DVB, ktory je zatial najlepsi freeware player pre PC karty a ktoreho autor neustale pracuje na vylepseniach. Popripade Alt DVB, ktory sa po dlhych rokoch necinnosti opat zacal vyvyjat a jeho autor planuje na podnet pouzivatelov postupne vylepsovat veci tak, aby im vyhovovali. Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
RE: Karta TBS6590 s modulem v CI slotuNo, já jsem například koupil ProgDVB proto, že jsem před nákupem karty zkoumal v diskuzích, co kdo používá, no a o tomhle programu se mluvilo hodně a vůbec ne špatně. Takže jsem předpokládal, že je dost rozšířený. Rozchodil jsem ho a taky s ním už nemám problém.Problém s CAM moduly není na úrovni přehrávače, ale ovladače karty. Kartu zasunu do PC, pustím ho, nainstaluju ovladač a program TBS-MCECITool, obojí od TBS. No a cam moduly nikde. Už jsem zkusil i v jiném počítači a pod Win10. Ale po zasunutí modulu do karty se rozsvítí LED, takže to působí dojmem, že karta je OK. A ano, externí napájecí kabel mám připojený. :-) Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
![]() |
|
RE: Karta TBS6590 s modulem v CI slotu2sato: protože kvalitní gatě si taky kupuju za peníze, ty ze žluté tržnice nic nevydrží. A je to logické. SW se musí vyvíjet, aby k čemu byl - a to těžko bude autor či autoři dělat, pokud nebudo mít dost zdrojů k obživě. Forma platby je druhá věc - tam už asi je variant více. I když satelitní sw je většinou one man show, takže prachy na dřevo jsou nejlepší řešení. Placený sw však je podmínka nutná, nikoliv postačující. |
Antonín
![]() |
|
skus DVBDreamZa starych casov ALTDVB chodil dobre, ale CI moduly si nepamatam, ze by chodili, rozdychana mrtvola AltDVB_v2.3_B5220 hladaj na http://www.satnet.ch/wordpress/(netestoval som) DVBDream sa pri instalacii pyta(l) ci bude pouzivany CI modul, mne CI modul fungoval s TechnoTrend 3650 CI USB boxom bez problemov v rokoch 2008-2010, takisto DVBViewer. Skusil by som ten DVBDream na tvojom mieste. |
tono
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 188 |
![]() |
|
RE: Karta TBS6590 s modulem v CI slotuTie CA moduly určite neuvidíš v správcovi zariadení, nie je to samostatný HW, je to súčasť karty. Karta s modulom komunikuje viac-menej na hw úrovni. Softwerovo modul ovládaš len v rámci nejakých zákl. nastavení(parental kontrol, module options...). V linuxe sú na to jednoduché utilitky, napr. gnutv -cammenu. Predpokladám, že TBS-MCECITool bude niečo podobné. V playeri, ak modul "vidí", tak napr. dvbviewer ti ho v ponuke "vysvieti". V progdvb to tak nie je, rozhranie CAM(Alt+C) je vysvietené aj bez vloženého modulu. V oboch prípadoch je ale potrebné mať rozhranie zapnuté - v progdvb je default on - nastavenie-možnosti-ladenie a oprava. |
baltik
![]() |
|
RE: Karta TBS6590 s modulem v CI slotuAno, TBS-MCECITool by měl moduly vidět bez instalace jakéhokoliv přehrávače. Ale nevidí. Takže to vypadá na chybu ovladače ve win, nebo chybu HW karty. Ve správci zařízení je vidět správně jen jedno zařízení - karta jako celek, ale s CI rozhraním může komunikovat jiná část ovladače. Jiným lidem to zřejmě chodí, proto jsem zkoušel i jiný počítač. Bohužel všude jsou ovladače verze V1.0.1.3 (Win7 i Win10), takže pokud je zádrhel v něm, tak používám pořád to stejné a tedy i se stejným výsledkem. Takže zkusím linux. Tím se dostanu k jiným ovladačům a pokud to ani tam nepůjde, tak je opravdu vadná karta. Což by mi bylo líto.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |