Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

samovolne zapinanie telky

Mam televizor sony sat.vu uno 4kse mam to nastavene tak že ktorykolvek ovladač zapnem zapnu mi oba prijmače,to je ok ale stalo sa mi par krat že rano vstavam a telka ide aj cez den už par ktat zaujíma ma čo to môže spuštat poradte dakujem

polki
Registrace: 2/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně

RE: samovolne zapinanie telky

isla len telka alebo aj sat, aky mas img? Nebol vypadol el?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

to tahej

na noc ze zdi

pierrepetr
Registrace: 5/2006

samovolne zapinanie telky

Pokud je to co si myslím tak je v háji nand paměť to samý mi to dělalo i u samsungu v autorizovaným servisu výměna za 4000kč odešlo to asi po 5 letech byla to osmičková řada takže docela dost peněz za ni tak jsem ještě vrazil prašule do opravy od té doby vše ok.zkoušel to opravit můj známý co opravuje telky a ten mi řekl že není problém ji vyměnit ale nemá ji čím naprogramovat samsung to má uzavřený pouze pro autorizovaný servisy.tak ti to snad pomůže že by to mohlo být tím.

kanon
Registrace: 2/2007

@kanon

za ty prachy uživí černocha,co mu to bude hlídat

pierrepetr
Registrace: 5/2006

vypni hdmi cec a uvidis ne ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@pierrepetr

To mu zapíná soused DO přes vokno !! :laughing: :laughing:

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50

Jousi
Registrace: 12/2012

pokud byl vypadek elektrickeho proudu tak ti to zapnulo televizi uz se mi to taky parkrat stalo

kristian1
Registrace: 7/2016

samovolné zapínání

To samé mi dělala nová PHILIPSKA AMBILAITKA ale asi po měsíci to přestalo.Nyní běží druhý rok bez závad.

a2580123a
Registrace: 10/2014

staci ked nefunguje dobre funkcia v enigme, co ma box robit po vypadku el. Ked to funguje vsetko sa vypne, ked nie ostane zapnute, preto som sa pytal ci aj box isiel. Aj hdmi cec musi dobre fungovat.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Co může zapnout televizi:
1. infra signál který bude stejný jako z dálkového ovládání (co ho může vydat je další otázka, třeba i zmíněný soused, nebo jiné zařízení nebo nebo nebo.
2. vadná TV -
2a. blok infra, který chybně vyhodnocuje i jiný signál jako povel, nebo je prostě vadný,
2b. taky to může způsobovat vada napájecího zdroje v TV a chybná procedura zapínání, může stačit i drobný pokles napětí v síti.
3. chybný příkaz k zapnutí přes HDMI CEC z některého připojeného přístroje
Jak na to?
Vada která se projevuje jenom občas a nepravidelně se heldá těžko. První krok (nejsnadnější) bych zkusil zakrýt infra čidlo nějakou černou izolační páskou. Pak odpojit přístroje HDMI kabely...pak...pak.

Antonín
Registrace: 8/2005

Re: samovolne zapinanie

Mam tv philips s ambíightom a sat prijimac multibox, v mojom pripade to samovolne zapinanie robila funkcia hdmi cec a zial musel som ju vypnut, asi sa ten prijimac s televizorom nevedeli dohodnut, takze smola musim pouzivat znova dva dialkove ovladace.Hovoris ze mas sony takze problem bude asi s operacnym systemom android kedze aj moj philips ho ma.

Juri
Registrace: 3/2017

@Jousi

Srandičky, ale mám s tým skúsenosti. Skončilo to tak, že poskytovateľ internetu ma posielal na psychiatriu a narušené vzťahy s firmou.
Rodinny dom, oproti základna škola. Každý pracovný deň od cca 17:00 do 6:00 a celý víkend mi spadla rýchlosť bezdrôtového internetu na minimum. Mala anténka na okne nasmerovaná na kostolnú vežu, ktorá bola za základnou školou z ktorej pokrýval dedinu WiFi internetom. Poskytovateľ internetu už po mne chcel, aby som platil výjazdy technika ku mne. Meranie signálu nevykazovalo žiadne chyby (samozrejme cez deň, večer a cez víkend technik nechodí). V celej dedine všetko OK iba u mňa problém. Až sa raz nadomnou technik zľutoval a vo voľnom čase priešiel ku mne večer. A sám nechápal, čo sa deje. Dlho sa riešilo čo ruší signál (a zase na vine ja, lebo mám chybnú mikrovlnku v kuchyni, zlý ovládač od TV.....). Nakoniec to bolo bezdrôtové čidlo alarmu pri vstupných sklenených dverách do školy. Bolo to v roku 2005.

4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3

Crescenzio
Registrace: 1/2006

I kdybych připustil, že je příčinou chyba sw android, tak velmi pochybuji, že stejná sw chyba bude v příjímačích různých generací a různých výrobců. Spíše to bude otázka nastavení příkazu HDMI-CEC, nebo otázka toho zařízení, co posílá příkaz HDMI-CEC. I když možné je samozřejmě všechno. Docela jednoduše by se to zjistilo tak, že by to dělalo i bez připojeného kabelu HDMI, ale se zapnutým HDMI-CEC. Nebo s kabelem připojeným do nějakého triviálního (nejlépe starého) zařízení, které HDMI-CEC vůbec negeneruje.

Antonín

pro antonín

1 souseda nikde na blízku neměl jsem
2 blok infra to nebyl
3 napájecí zdroj v pořáku a že by to dělal mírný pokles v síti no to nevím neměřil jsem to.
4 hdmi cec nepoužíval jsem
podle mě vada tv a je to na výměnu nand paměti, dalším dvou známým to dělalá taky tak jsem jim poradil to samý zavést do servisu a jsem zvědavý čím to bylo.

kanon

@Crescenzio

Jó srandičky, ale cesty IF paprsku jsou občas nevyzpytatelné. Až se člověk diví.

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50

Jousi

pierrepetr

ono tv za 35000 vyhodit po 5 letech mi bylo líto tak jsem přihodil další 4000 a 2 roky to jede dál v pokoji u mladýho.koupil multimediální centrum s androidem a ten se s toho mohl zdivočit co to umí.

kanon

jousi

že by to byl paprsek a třikrát za noc se to samo zaplo když nikdo v noci žádný ovladač nepoužíval a já byl doma sám a souseda nemám jedině ten s hora by to mohl zapnout,14 dní mi to tak dělalo i přes den díval jsem se a najednou blik tv se vypla, pak byla vyplá a najednou tv se zapne sama a dokonce 3x za noc pak jsem ji vytáhnul ze zásuvky a byl pokoj asi mimozemšťani.

kanon

@kanon

Já jsem měl jednou "psa", kde byl vakl-špatnej kontakt a taky mi to furt vypínalo a zapínalo TV.

Jousi

jousi

já má doma taky psa ale vakl byl ok,napsal jsem jen moji zkušenost nejsem znalý oboru opravářského a řekly mi to dva nezávislý opraváři je to nand paměť a oprava bude stát tolik a tolik jdete do toho nebo ne já řekl ano a jede to ok už to nedělá tož tak to bylo

kanon

Mne sa v noci sám zapína notbook. Bol v oprave a nič vadné nezistili. Možno to bude poklesom napätia, čo ma ani opravárov nenapadlo, lebo v ntb mám starú a veľmi slabú baterku.

Karner
Registrace: 3/2010

2kanon: jistě to může být i vada TV, třeba vadná paměť. Pak by to ale dělalo i s odpojeným HDMI kabelem a zakrytým IR čidlem. Je třeba nalézt příčinu postupným vylučováním.

Antonín

antonín

souhlas máš pravdu musí to zkusit pokud na to má náladu jinak servis

kanon

Mě to občas netechnicky zapne nebo vypne pes, když skočí na gauč, kde se válí ovladač.

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Zase ňákej pes !! :laughing: :laughing: :laughing:

Jousi

nechodi tam ta upratovacka od skylinku? :lookaround:

liquere
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra