![]() |
|
Apebox C2 4k - 5w MIS Francouzi bez zvukuAhoj,tak můj od vánoc nový Apebox C2 4k začal asi stávkovat, na 5W francouzích v MIS nechce vydávat žádný zvuk, konkrétně na: TP 12648 V 29500 audio PID např. 0130 [DOLBY D+] TP 11509 H 29500 audio PID např. 0730 [DOLBY D+] (audio Pidy jsou tam obvykle tři, žádný nefunguje.) Nevěděl byste někdo zda Francouzi neměnili něco na zvuku? Vám to na vašich přijímačích funguje? Není tu snad ještě někdo kdo vlastní tenhle Apebox a může to vyzkoušet? V době recenze to recenzentovi fungovalo, mě taky od vánoc zvuk fungoval až asi před dvěma dny na těchto MIS transpondérech zvuk zmlknul. Co s tím mohu dělat jiného než - drbat do Sapra ať sežene nový firmware? |
lkfreak
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 310 |
![]() |
|
@lkfreakAPEBOX C2 4K ( 1.02 )?Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
RE: Apebox C2 4k - 5w MIS Francouzi bez zvukuFirmware je tam ze stránek sapro, aktuizoval jsem ho hned po nákupu.V informacích box píše: Sw verze 0.01 Hw verze 1.0 Aktualizace 25 Nov 2019 16:04:07 Co myslíš tím 1.02 ? |
lkfreak
![]() |
|
@lkfreak1.02 je cislo poledneho softu na novy cakam aj ja |
vili1
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 674 |
![]() |
|
RE: Apebox C2 4k - 5w MIS Francouzi bez zvukuNa Cryptoboxoch 750,752 ide zvuk bez problémov. |
vw1vw
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 540 |
![]() |
|
RE: Apebox C2 4k - 5w MIS Francouzi bez zvukunový soft 1.05 příští týden ,nějaké fixy tam budou tak snad i tenChuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.
|
lubos3nec
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 942 |
![]() |
|
RE: Apebox C2 4k - 5w MIS Francouzi bez zvukuZ 1.03 zvuk na 11509 H 29500 hrá. |
juro1970
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 638 |
![]() |
|
@vw1vwNa cryptoboboxu 750HD, stejně jako na Vu+ UNO 4K SE v OpenATV 6.4.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 152 |
![]() |
|
@vw1vwSpíše řeším jiný problém. Proč mi na Cryptoboxu 750 jede TP 12648 V jenom přes den a po západu slunce už ne. Na VU UNO 4K SE jede bez problémů i v noci. Kabel je k oběma boxum zhruba stejně dlouhý, tedy asi 10 metrů. Parabola 100cm, LNB Tesla Twin, lokalita Ostravsko. Zbytek pozice 5W funguje bez problémů bez ohledu na denní dobu.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
@JanMZkus prohodit kable u LNB, a budeš zase chytřejší. |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 716 |
![]() |
|
@juro1970 - odkud stáhnout 1.03 ?Děkuji pánové všem, jsem asi nějaký nezkušený zajíc, vůbec mě nenapadlo že softy se budou courat po celém netu, jenom ten komu jsem "dal vydělat" (Sapro) si nechá na stránkách verzi 0.01 a dál už se nebude zajímat..Odkud to tak nejlépe taháte, třeba tu verzi 1.03 ? |
lkfreak
![]() |
|
@JanMMám v přímo v Ostravě rodinu, shodou okolností jsme si volali o víkendu, dosud bezproblémově přijímali Francouze na 5°W, parabola 85cm děláno firmou v roce 2017. Co mě řekli tak namísto 13,5dB na tp 11509 je jen něco přes 10dB. Taky jsou dny kde se ztratí obraz. V sobotu odpoledne třeba koukali na ragby Skotsko - Irsko a večer už byla tma. Je fakt, že večer u nich začalo lít a zatáhlo se. Přijímač mají zgemmu h 7. Myslím že to nemá co společného s kablama jak tu někdo napsal výš, z nějakého důvodu signál slábne a ztratí se. To vučko má asi citlivej tuner, tak to ještě vezme. Bratranec má objednánu instalačku 120cm paraboly, ale až tak březen-duben. |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
RE: Apebox C2 4k - 5w MIS Francouzi bez zvukuStačí: system+aktualizovať+Http Upgade+Auto Upgade sú tam 3 SW a jeden ChannelList.Francúzi na 5W idú zo zvukom aj na 1.01 a 1.02 |
juro1970
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 638 |
![]() |
|
@hogofogo11To by tak odpovídalo ten pokles o 3 dB. V mém případě ze 16 na nějakých 13.5 na 100cm parabole. Teď tu v Ostravě slabě prší a pokles signalu je cca 0.3 dB. Nevim co to bude dělat při přívalových deštích co bývají v létě.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
je to nějaké divné/zvláštníTak jsem si včera trochu s tím hrál.Předesílám, že od vánoc jsem si vytvořil(přejmenoval) asi 6 favoritních skupin, do kterých tak průběžně jsem strkal(pomocí dálkového) programy které mě zajímaly. A v průběhu toho strkání a přerovnávání favoritních skupin přestal na konci ledna náhle jít zvuk na těch zmíněných MIS francouzích na 5w. Ten zvuk ale na počátku šel. Zkusil jsem tedy včera znovu nahrát ten firmware ze stránek Sapra s číslem verze 0.01(loader+firm) - a po naskenování zmíněných TP zvuk i obraz šel báječně! Obnovil jsem do toho ze zálohy (jen programy - před tím znovunahráním firmwaru jsem si udělal na flešku zálohu) - a zase zvuk nešel! Smazal jsem celou 5W, restartoval, naskenoval zmíněné dva transpondéry, a zvuk pořád nešel! Prostě a krátce, zvuk na zmíněných francouzích jde jedině po nově instalovaném firmwaru (byť 0.01 ze Sapra), ale když si dostatečně dlouho hraju s dálkovým a vytvářím favoritní skupiny, hážu do nich programy, přerovnávám je, vyhazuju je, atd, tak po nějaké době se něco v Apeboxu sepsuje, a francouzi jdou bez zvuku! A pak už nepomůže nic, ani nové skenování, smazání všeho atd, je třeba nahrát znovu firmware i s bootloaderem, tím jedině se ten box dostane do (pro francouze) funkčního stavu i se zvukem. (podotýkám, že italů v MISu se toto netýká, ty jedou pořád) Smad to má něco s tím francouzským Dolby D+, nevím. Zatím tedy tak. Zkusím najít nějaký editor do počítače a srovnat programy v něm a pak je tam jen nahrát, abych se vyhnul tomu šachování s dálkovým které ten box asi zahnojuje bordelem a pak nestíhá dekódovat zvuk ve francouzském MIS na 5w. - poraďte nějaký funkční editor pro tento box - |
lkfreak
![]() |
|
@lkfreakEditor for Apebox S2, C2, C2 4KVše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
už asi vímTak další odpoledne a večer jsem tomu věnoval, děkuju jurovi1970, že mě postrčil na aktualizace rovnou z boxu.No, vyzkoušel jsem všechny tři co se nabízely, a na můj problém neměla žádná žádný vliv. Jedinou změnu kterou jsem pozoroval, že čím poslednější aktualizace tím kontrastnější a barevnější obraz, no nakonec jsem se vrátil k té původní ze Sapra (kvůli obrazu). No a Francouzi? Zjistil jsem že při vytváření a přerovnávání favoritního seznamu ve kterém jsou obsaženy programy z multistreamů nemůžu přehazovat co chci kam chci (jako to dělám jinde), ale nejlépe to nakopírovat pěkně za sebou jak je to na družici a nechat to být. Při přerovnávání (kde nejenom TP ale i čísla multistreamů jsou přeházené) se během chvilky stane že přestane fungovat zvuk (nebo dokonce i obraz). Takže když to tam nakopíruju pěkně za sebou jak se to naskenovalo, a maximálně něco mezi opatrně vyhodím (vždy najednou jen jeden program a hned zkontroluju jestli vše funguje, a když ne tak ten program zase vrátím na své místo), tak není problém. Vyřešeno, omlouvám se všem za zmatky a asi bych se měl omluvit i firmě Sapro, že jsem jí neoprávněně nařkl pro zastaralý/nefunkční firmware. |
lkfreak
![]() |
|
![]() |