Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Samsung UE40NU7192 Jak přeladit Šlágr

Potřebovala bych poradit, jak na TV Samsung UE40NU7192 + CL Smit znovu nastavit Šlágr přes satelit. Při původním nastavování (asi před půl rokem) jsem nastavila vyhledání Skylinku, takže se stanice poskládaly podle Fastscanu. Nyní po přesunutí na jiný transpondér hlásí Šlágr (Ch 31) - „Služba není k dispozici“, což znamená, že tam zůstal původní transponder. A pro doplnění v seznamu stanic chybí i slovenská Trojka. Hledala jsem v menu této televize ruční vyhledávání stanic, ale nic jsem nenašla. Vytáhla jsem i kartu Skylinku a opět ji zasunula. Nepomohlo to. V TV je fw 1007 (TV není připojená k internetu a nebude). Proto Vás prosím o radu, jak tam nové stanice naladit? Bude stačit nový FW z 8.11.2019, co jsem našla na podpoře?
Doufám, že nebudu muset vždy se změnou transpondérů a MUXů dávat tovární nastavení. :lookaround:
Mám starší model chytré TV od Samsungu, a tam je to „radost“ ladit. Za každou radu vám bude moje stará maceška neochvějně vděčná. A já pro klid v domě taky. ;)

monikash
Registrace: 3/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Samsung UE40NU7192 Jak přeladit Šlágr

Tak znova spuatiť vyhladavanie Skylinku, ako pred pol rokom, keď to vtedy naladilo, malo by to aj teraz.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

Dal bych tovarnu a znovu naladil pres ten fastscan.
Resil jsem v tydnu u nekolika lidi i na ready prijimacich nefunkcni slagr a jeste nejaky program. Vzdy pomohla tovarna a nove naladeni.

J a
Registrace: 7/2005

Nemám presne rovnaký typ, ale skús ísť cez modré nastavenia úplne vľavo dolu, potom do riadku ďaľšie vpravo, vysielanie, odborné nastavenia, manuálne ladenie, vyber družicu, zadaj TPD a malo by to ísť ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

A co ChanSort? Funguje ještě tento soft pro nové Samsungy? Pak by stačilo přepsat v něm transponder a nahrát to zpět do TV?

monikash

@monikash

Ja ladím ručne, ale prijímam na ňom programy z 5 družíc. Ale v menu Vysielanie máš aj automatické ladenie. To ja nepoužívam, ale ak by som mal len Skylink, možno by som to skúsil. Zaručiť sa viem výlučne len za manuálne ladenie, automatické som neskúšal ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

@monikash

Na ženu nějak moc technicky vyspělá,ne ? :) Chan Sort funguje i na smart Samsungu.Jenže nemám Skylink(a satelit přes vstavěný sat.tuner nesleduju),tak to nevyzkouším.Ovšem logická úvaha to je.

jerzy
Registrace: 7/2008

@monikash

Mít tv na internetu je výhodou,už jen kvůli novým fw. Ale nevadí - běž do úprav kanálů, dej smazat všechny programy a pak pusť fastscan od Skylinku. Za půl minuty hotovo. Vypadá to, že máš verzi fw, kde ještě korektně nefunguje automatické dolaďování. A nebo je záměrně vypnuté....

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

To Jerzy, to víš, začátkem 90tek mě posadili před počítač a řekli "Plav". Tak se v tom plácám dodnes.

To Diaboltp, chytrou televizi ji doporučil její synáček. Tam kde ta televize je, tak nikdy internet nebude. :-(

Dostanu se tam zítra odpoledne, tak zkusím.
Jinak, "Automatické ladění" je tam zašedlé. Myslela jsem si, že když v části menu, kde se nastavuje satelit dám ručně LBN tak tam bude tlačítko vyhledat, na které kliknu a ono to vyhledá jako na starším Samsungu. Ale to tam není.

monikash

1. Každý android mobil umí udělat wifi hotspot a tedy internet z mobilních dat...to jenom pro pořádek. Míst na světě, kde to nejde, je dost málo.
2. Problém ladění má určitě nějakou příčinu. Například žádné povolené LNB. Možná žádné připojené LNB, nebo možná žádný zadaný tuner, nebo možná žádný transpondér, protože je někdo všechny vymazal, nebo nebo možná deset dalších věcí...nebude to samo sebou a nebude to asi vada televize.
3. Automatické ladění satelitní může probíhat dvěma způsoby, jednak prohledáním existujících transpondérů (pak někdy se starou databází transpondérů nemusí naladit všechno) nebo všechny frekvence, tzv. blindscan, ale to neumí všechny přijímače a asi ani televize (nevím, nezajímá, jenom usuzuji).

Antonín
Registrace: 8/2005

SAMSUNG UE40NU7192 Jak přeladit šlágr

Stačí znova automatické ladění!Při Fastscanu, manualní ladění není funkční!Nedávno jsem to dělal u 3.Samsungú....

gusepee
Registrace: 5/2014

Mimochodem hotspot na "každém" androidu tuším až od čtyřky samozřejmě nahoru..
To jen, aby tady bylo jasno ;)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

monikash

staci to automaticke ladeni znovu aktivovat a to tak, ze zasedle tlacitko zmenis na zelene a to tak, ze najedes na ten radek a potvrdíš ok a zasedle kolecko se zmeni na zelene, pak je aktivovan rezim automaticke ladeni a tim by mel byt spusten i fastscan rezim Skylinku. Pak bych vypnul TV na minutku dve a znovu zapnul a mělo by se to automaticky nacist. Pokud ne, tak vyvolat automaticke vyhledavani rucne přes polozku Skylink. Novy sw není potřeba stahovat.

HYPER
Registrace: 11/2010

Tak to můžeme uzamknout.
Nahrála jsem poslední FW, televize se docela zrychlila.
Naladit přes programy nepomohlo, zůstával tam nefunkční Šlágr.
Klikla jsem na automatické ladění, vybrala Skylink, nechala smazat a znovu proskenovat stanice a bylo to. O další spokojenou důchodkyni na světě víc.
A pro všechny rozumbrady s hotspotem. Nový FW měl přes 1 GB a já mám v mobilu internet na 1.5 GB. Přece si ho nevymlátím hned v prvním týdnu, když to můžu stáhnout doma a donést na flešce.

Ale přiznám se, že to nové nastavování, kdy je něco v hlavním menu vlevo, něco přes "domeček" nalevo. To musel vymýšlet nějaký chytrolín. Já mám starší H5570ss a tam je to krásně všechno pohromadě.

monikash

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra