![]() |
|
Samsung UE55JV6412Potřebuji propojit tuto TV se zesilovačem 2+11 Z návodu jsem nezmoudřel. Momentálně nejsem schopen TV sundat ze zdi, jsem upoután na lůžko, tak se omlouvám za primitivní dotaz. Díky ta odpověď |
Mirko.
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 461 |
![]() |
|
RE: Samsung UE55JV6412len s optickým káblom .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 598 |
![]() |
|
@Mirko.Nechápem prečo nové TV už neumožňujú analógový výstup aspoň na zvuk. Riešil som to svokrovi a nakoniec pristal na samostatný sat. STB, ktorý mal CINCH výstupy, takže obraz cez HDMI do telky a zvuk cez CINCH do vstupu audiozostavy ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 458 |
![]() |
|
@DzordzoTV nemá výstup na sluchátka?To by nemusel potom být ten sat.STB.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
RE: Samsung UE55JV6412Za pár stovek to jde vyřešit převodníkem z optického výstupu na analog s napájením z USB televize.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
RE: Samsung UE55JV6412Něco takového - https://aliexpress.ru/item/4000047839474.html Samsung šetří - výstup na sluchátka už většinou není. |
jerzy
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 2 133 |
![]() |
|
@jerzyNevím, proč to nazývat šetřením. Analogu prostě odzvonilo. Optika, hdmi, bluetooth - tady všude je přítomen digitální zvuk. Za to, že doma někdo skrblí 20 let starou minivěžičku opravdu nikdo nemůže. Navíc u satelitu a nebo i dvbt2 je aktuální vícekanálový zvuk - tak k čemu usmolené cinche a nebo 3,5 jack??koaxial & utp
|
Diaboltp
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 438 |
![]() |
|
@DiaboltpTřeba na bezdrátová sluchátka hojně užívaná třeba seniory. |
petr71
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 120 |
![]() |
|
@DiaboltpNěkdy i 20 let stará analogová "věžička" i dnes perfektně hraje. A proč se jí zbavovat, když v době pořízení mě např. stála okolo 80k (bez reproduktorů, ty stály okolo 30k).VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
@SirMaxSouhlasím. Tyhle analogové přístroje vyšší třídy mají svůj význam v kvalitě zvuku. Výkon zesilovačů, tehdy udávaný jako sinusový nebo hudební, se dnes rozplizl v nesmyslných reklamních jednotkách. Součástky byly také poctivé s dlouhou výdrží. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@konas"Součástky byly také poctivé s dlouhou výdrží." - naprostý souhlas. Jediné co jsem musel nechat před 10 lety opravit bylo napájení jednoho kanálu zesilovače, které bylo na plošném spoji přerušeno.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
@hobonemá ...... |
Dzordzo
![]() |
|
TV SamsungMě spíš štve, že nová TV Samsung neumí sdílet obsah z notebooku. Přes HDMI kabel se to seká, když chci přehrát film. A ta jejich aplikace nefunguje. Na starších Samsungech si propojil TV s Notebookem kabelem a jelo to. |
FI711010
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 1 906 |
![]() |
|
@FI711010Co třeba DLNA?VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
@SirMaxPodívej, mě s dvoukanálovým "superzvukem" starší Aiwy nedojmeš. V době receiverů s hdmi arc je tohle už dávno pasé a chápu, že pro výrobce nerentabilní. Sluchátka pro seniory dnes taky seženeš poměrně bežně s optickým vstupem a nebo modrým zubem. Navíc je to výhodnější pro ostatní členy rodiny, kteří si můžou regulovat hlasitost na tv nezávisle na dědovi, který to potřebuje do sluchátek. Hold pokrok. Stejné je to s teletextem - proč zabírat šířku kanálu nesmysly, když ve smartu máš celé noviny i s obrázky... Stačí netrvat na předpotopních technologiích a všechno jde. Mimochodem - bude mi 50, kdyby někdo chtěl tvrdit, že my mladí to vidíme jednoduše...![]() koaxial & utp
|
Diaboltp
![]() |
|
@DiaboltpJenom pro zajímavost.Který program v DVB-T2 vysílá vícekan.zvuk?DD 2.0 mě moc nebere,pokud je tam vubec vysílán v tomto formátu.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
@Diaboltpno ale skús nájsť HDMI výstup na TV !!! |
Dzordzo
![]() |
|
@DiaboltpTahle diskuse bude asi nekonečná... Mám třeba fungl nová sluchátka s bluetooth 5.0 a parádním zvukem, ale na Samsungu (protože šetří![]() ![]() |
jerzy
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 2 133 |
![]() |
|
RE: Samsung UE55JV6412Děkuji za rady a odpovědi, převodník jsem si již vybral. |
Mirko.
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 461 |
![]() |
|
@DzordzoNení problém. Máš u HDMI napsáno navíc ARC - tj audio return channel. S tím pracují receivery, vybavené touto funkcí. Například Yamaha se spojí okamžitě a reprodukuje zvuk z tv. I vícekanál z HBO, případně aplikací. Ovladačem od tv pak zesiluješ a zeslabuješ zvuk přímo na receiveru a ten se navíc i sám zapíná a vypíná společně s tv. ARC má snad úplně každý Samsung.koaxial & utp
|
Diaboltp
![]() |
|
@Diaboltpneviem, či jeho zesilovačem 2+11 je práve Yamaha, ani neviem, či STB náhodou nie je lacnejšie riešenie ako Yamaha - každému vyhovuje niečo iné ... |
Dzordzo
![]() |
|
@DiaboltpDorostenče! My dřívěji narození spíš přemýšlíme o elektronkových zesilovačích, ale uznávám že by to už bylo moc, a kvalitní výstupní trafa by spolkly půlku důchodu.![]() |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
![]() |