![]() |
|
výpadky Skylinkdobrý den.Mam dotaz na výpadky signálu které se mi projevují zhruba 1 týden ponejvíce na programu nova action ale stalo se mi to i na čt programech. Používám ineos zx 4 parabola ofset 125 cm triax lnb invacom na přijímači je úroveň dle indikátoru sila 80 kvalita 100 procent poměrně stabilně ale zničeho nic program jednou až dvakrát se sekne a v tu chvíli je jak signál tak kvalita dole zkontroloval jsem koaxial vyměnil f konektory uchyceni paraboly vyřadil jsem motor ale stále stejný problém. je to závada u mne nebo má někdo podobný problém a kde hledat chybu. |
vendy1968
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 218 |
![]() |
|
výpadky Skylink (# 11)Ja mám zase výpadky na Retro music TV, zakockuje obraz alebo zasekne, tak na 1-2 sekundy |
pharao
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 180 |
![]() |
|
vendyPokud to bude pretrvavat, vyzkousel bych druhy LNB.Zdravím Vás!
|
bobo2
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 628 |
![]() |
|
RE: výpadky Skylinkno já nejvíce sleduji nova action a protože to zlobí tak jsem si nechal info o signalu na obrazovce když jsem něco dělal. Zjistil jsem že to rozkoztičkování obrazu je spojeno s tím že z ničeho nic spadne hodně dolu signál aby se po par vteřinách vrátil spět. Nejvíce mi to děla odpoledne a večer ale stalo se mi to i ráno je to fakt zhruba týden do té doby mi to nedělalo. |
vendy1968
![]() |
|
re boboještě mne napadá než tam dam jiný lnb zitra vytáhnout stařičkou arivu co to bude dělat u ni byl problém s tím že občas nechtěla načíst kartu ale jinak jede. |
vendy1968
![]() |
|
@vendy1968https://www.skylink.cz/prijimace-a-moduly-s-certifikaci-skylink-ready |
lb59
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 143 |
![]() |
|
RE: výpadky SkylinkZkusil bych LNB s LTE filtrem. |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
![]() |
|
RE:výpadky SkylinkJe větrno.. 🤔 |
radbarto
Registrace: 11/2017 Příspěvků: 996 |
![]() |
|
re ib 59pokud spadne signal ta nepomůže ani přijímač s certifikaci notabene mě padá signál a přijímače s certifikaci nepodporuji multistreem který také hojně využívám díky natáčeni a ty přijímače s certifikací skylink většinou nejsou vhodné pro nic jiného než skylink spoustu věcí neumí a tento přijímač fungoval bez problému vice jak rok. |
vendy1968
![]() |
|
@radek1pokud to bude blbnout i na arivě asi otestuji přeci jen ten invakom tam už je zhruba 10 roků |
vendy1968
![]() |
|
RE: vendy1968Ahoj, to samé jsem řešil asi před půl rokem, signál z maxima najednou na minimu a zásek na několik vteřin, bylo to jen na některých frekvencích Astry 23,5° - hlavně na 11 934 V. Zkoušel jsem F-konektory, aktualizaci přijímače AB Cryptobox 650HD, ale nakonec pomohlo vyměnit LNB, nasadil jsem Zircon M0143 MONOBLOCK SINGLE SLIM LINE (za cca.250 Kč), který je údajně testovaný Skylinkem a je po problému. |
pro jh
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 105 |
![]() |
|
@pro jhano přesně stejný problém mám.Tak tedy zkusím vyměnit lnb jen se divím že to ještě před tím týdnem až 14 dny bylo ok.Nyní to už takto blbne týden třeba 2 až 3 hodiny to jde a pak během hodiny 2 x až 3 x výpadek a pak to zase třeba půl dne jde problému než se výpadky zopakují. |
vendy1968
![]() |
|
výpadky SkylinkNebude problem v prepojovacom kably medzy primacom a lnb mne uhnil koniec kabla po skrateny vsetko ok |
ivan22
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 501 |
![]() |
|
RE: výpadky SkylinkTohle asi nemá nic společného se Skylinkem.Zásadní je aspoň nejzákladnější diagnostika a rozlišení problémů. 1. Hrají free programy z připojených družic nebo ne. 2. Hrají programy z dolního/horního pásma. 3. Hrají programy s vertikální/horizontální polarizací. 4. Nezměnila se úroveň (i třeba v procentech) přijímaných programů? Noku je všechno plané a některé programy občas vypadnou, pak těch příčin může být taky ještě celá řada: 1. problém přijímací sestavy - posunutá anténa (ale to by měl signalizovat i bod 4. - LNB - kabely a F-ka - diseqc switche - tuner - rušení od nějakého vnějšího zdroje - klidně to může být odrazem od projíždějícího auta nebo jiná zdánlivě nesmyslná věc Jak to zjistit? a. meřením - ale na to potřebujete kvalitní (a drahý) měřící přístroj a někoho kdo to umí ovládat b. pokus/omyl vyřadit jednotlivé možnosti - v první řadě zkusit jiný LNB a jiný přijímač a dotáhnout všechny F-ka...a pak jedno po druhém. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@Antonínf konektory jsem měl dole pro jistotu jsem dal rovnou nové koaxial jsem na obou koncích zkrátil zhruba o 10 cm pro jistotu jsem i připojil kabel bez motoru abych vyloučil chybu v motoru ale nic nepomohlo. už zbyvá jen dat jiný přijímač na test případně vyměnit lnb. |
vendy1968
![]() |
|
@Antonínjinak sila signálu se nezměnila signál má stále stejnou úroveň silu 80 až 82 procent a kvalita je stabilně na 100 procentech pochopitelně pokud je hodně špatné počasí tak mi kvalita spadne na nějakých 98 procent ale tak tomu bylo odjakživa.problém je ten že když to zakostičkuje tak oba dva teploměry ukazují o hodně menší úroveň signálu než normálně kvalita v tom případě padá až na 55 procent aby se po dvou třech vteřinách vrátila na původní úroveň. |
vendy1968
![]() |
|
RE: výpadky SkylinkJá bych udělal toto: (kdybych nemohl nebo nechtěl použít pořádného měření.)1. Nastavení antény? Není náhodou něco povolené a nehýbe se? 2. Vyměnit LNB 3. Zkusit jiný přijímač (chyba tuneru). 4. Jiný pokusný koaxiální kabel - jen tak oknem nebo jinak provizorně jednoduše. No a pokud nic - pak už asi nezbývá než měřit co se děje. Nejhorší je současná kombinace dvou chyb - už jsem to taky viděl. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: výpadky SkylinkJa by som skúsil nový koaxiálny kábel, na skúšku stačí pár metrov. Presne takéto problémy to vyriešilo volakedy u mňa. |
ozzy2
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 203 |
![]() |
|
RE: výpadky SkylinkNeumím to tak dobře popsat jako vy ostatní. Základní pojmy jsou pro mě španělská vesnice.Na druhou stranu vzhledem k tomu, že mám parabolu u okna a televizi o pár metrů dál všechny problémy s příjmem řeším už asi 15 let formou pokus, omyl. Zatím úspěšně. Přesně to co ve svém příspěvku popisuje nick "pro jh" se mi stávalo letos v lednu u frekvence 11,973 V. Teď nevím jestli už mám vyhráno,ale už se to neobjevuje. Všechno jsem zkontroloval a znovu naistaloval včetně paraboly. |
Yves
Registrace: 11/2019 Příspěvků: 298 |
![]() |
|
@Antonínanténa se nehýbe ani za prudkého větru a signál je fakt silný 80 až 82 procent sila 100 kvalita dle teploměru.lnb doma náhradní nemam musím koupit přijímač mohu na zkoušku o víkendu dat stařičkou arivu 200 ta má ale problém že občas nenačte kartu a musím kartu třeba dvakrát vytáhnout a znovu zasunout někdy pomůže restart přijímače ale o víkendu asi zkusím s koaxialem to je asi tak že mam od paraboly 25 metru tak pokud nepomůže ani lnb ani přijímač budu muset koupit 25 m kabelu. zajímavé že to je nejvíce ve večerních hodinách zhruba od 20:00 do 22:30 ráno a odpoledne to udělá málo kdy. |
vendy1968
![]() |
|
RE: výpadky SkylinkTakže mě vlastně asi pomohlo to co píše Antonín, že by udělal bod č 1.Jinak si velmi cením jeho reakcí i u jiných témat i za tu jeho srozumitelnost, která je pro mě velmi důležitá. |
Yves
Registrace: 11/2019 Příspěvků: 298 |
![]() |
|
RE: výpadky Skylinks tou frekvenciou mám tiež problém a to naraz na 2 nezávislých zostavách sig. meraný merákom je stále dostatočne silný, najviac po 22 ked pridajú Leo, jedine ak to robia prijímače Amiko no nerobia to všetke programy bude to skôr rýchlosťou |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 358 |
![]() |
|
@Duzunakonec byla asi chyba ve firmweru přijímače přehrál jsem firmwer za starší a zatím to jde ok. |
vendy1968
![]() |
|
![]() |