Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

TV Samsung UE40ES6300 co dál po vypnutí DVB-T?

Zdravím všechny. řeším otázku, kterou v současné době řeší zřejmě více lidí. Mám starší ale plně funkční Tv Samsung UE40ES6300 rok výroby 2012. Po ukončení vysílání DVB-T bych ji rád využíval i nadále, ale nechci kupovat STB na DVB-T2.Tento model disponuje i vestavěným satelitním tunerem, který využívám, ale pouze na příjem zahraničních programů které bych chtěl sledovat i nadále.Vzhledem k tomu, že do Tv je možné vložit pouze 1x CI modul+přístupovou kartu, musím základní české programy /ČT,NOVY,Primy Barrandov atd./ řešit jinou cestou. Vzhledem k tomu, že se jedná o SMART TV s možností nahrání appek, chtěl jsem si pořídit nějakou z těchto služeb - nejlépe buď O2Tv air, nebo Chytrou anténu od Nové digi CZ. Bohužel jsem zjistil, že do Samsungu r.v.2012 není možné tyto appky stáhnout a nahrát přímo ze Samsung app store. Pro přímé staření jsou podporovány až Tv od roku výroby 2014. Nemáte prosím někdo zkušenost s tím, jak by bylo možné vedené app do starší Tv samsung dohrát např přes usb? Případně je nějaké jiná možnost, jak na uvedeném typu tv sledovat nějaké z uvedených iptv vysílání /o2 v air, chytrá anténa od Digi Tv/ ?? nechci si pořizovat žádný další STB + dálkové ovládání. Chtěl bych vše ovládat jako dosud pouze jedním DO. Ze samsung app store je v současné době možné bez problémů do tohoto modelu stáhnout app SLEDOVÁNÍ TV.CZ, ale to mi bohužel nevyhovoje ani skladbou programů, ani cenovou nabídkou. Mám tedy nějakou možnost, nebo mi nezbývá nic jiného než investovat do nové TV ?? Má prosím někdo zkušenosti s tímto modelem, případně podobným z období 2011-2013?? Předem velice děkuji za informace.

erkis
Registrace: 10/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TV Samsung UE40ES6300 co dál po vypnutí DV...

a vyvrtat koleno kvuli haliri nechces?
kup si bud sat prijmac klidne i pouzity za par stovek nebo dvbt prijmac nebo smart box s androidem ten je ale drazsi zalezitost 1000-2000kc.
koupe nove telky by to vyresilo, muzes prijimat pres sat zahranicni, a ceske pres pozemak nebo aplikace.
ja jsem si koupil android 42" thomson za pouhych 5tis. vyhodou je ze neni treba vic ovladacu.

sioga_bs
Registrace: 6/2007

@erkis

A proč si teda nepořídíš Chytrou anténu od Nové digi CZ přes satelit?

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

@erkis

Pokud by sis sehnal O2 Set Top Box EKT HD DID7006mTF pro O2TV , tak ovládáš vše jedním dálkovým a to i na jakémkoliv internetu. A pokud ti jde jen o základní programy tak O2 dává ke svému internetu O2TV modrou zdarma.

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr

@erkis

Neměly tyhle Samsungy ještě Android?

konas
Registrace: 12/2014

@konas

Od roku 2012 už byl Tizen......ale nejsem si jistý jestli u všech modelů......

habr

U mňa v domácnosti je taktiež jeden starší Samsung smart tv, ale takúto vec na ňom jednoducho neriešim!
Už dávno je k nemu pripojený linux combo stb (podpora aj pre HEVC), ktorý úplne dokonale komunikuje s tým TV cez HDMI-CEC. Čo v praxi znamená hlavne ovládanie jedným DO a to od stb. TV je v mojom prípade iba ako "monitor". A nad mieru spokojnosť.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

A ešte to doplním o fakt, že k tomu Samsungu mám pripojený aj android tv box a s touto "krabičkou" + linux combo stb sa stáva táto staršia telka "pomocníkom" pre všetko, čo potrebujem...
Pokiaľ sa telka nepokazí, jednoducho nebudem sa zaťažovať nad kúpou niečoho iného.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

Tizen se v roce 2012 začal u Samsungu teprve vyvíjet. Tyhle starší stroje jsou procesorově i paměťově velmi slabé a není možno do nich funkčně nainstalovat současné aplikace. Za to už ale mají funkční HDMI-CEC, takže stačí STB s touto funkcí a tazatel může používat jediný ovladač i nadále. Sledování tv do toho nemá cenu stahovat - to dnes využívá kodek H265, starý systém je v útlumu, takže by to stejně dlouho nefungovalo.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

Myslím si totéž, co Diaboltp.
Otázka je jediná, jaký box k tomu připojit? Je hned několik dobrých možností, a jejich výběr závisí naprosto na tom, co chce uživatel koukat.
Může být toto:
a. jen české televizní programy a stačí mu menší rozlišení (na 40" to i dává smysl) = koupit levný DVBT2 settopbox s HDMI-CEC a nejlépe externím IR čidlem přivěšený na TV neviditelně zezadu, já levnější než Cryptobox 702T mini neznám, ale nejspíše nějaký bude.
b. má rozumné připojení k internetu (cca více než 30Mbs), pak je otázka využívání youtube, netflix atd atd, koupil bych si box s kodi a dvbt2
c. umí i nějaké cizí jazyky - uvážil bych instalaci satelitní antény pro 13e,16e,19e,23e a koupil bych si linuxové kombo dvbt2 a dvbs2, i při bezplatném příjmu bych měl hromadu stanic ke koukání (CNN, CNBC, ADR, ZDF, RUSSIA TODAY, HRT1a4, RAI UNO) a třeba cvičení jazyka), a mohl bych uvážit třeba nějaký systém placení nějakých programů (českých v HD, nebo třeba polských kdybych byl fotbalový fanda).
A jsou desítky dalších možností, kombinací zájmů... nejuniverzálnější je asi nějaké Mediální Centrum postavené na W10?, Debianu? Androidu? s kartou pro DVBT2 a DVBS2 s připojením k webu a úložištěm aspoň pár TB. Ovládané nikoliv DO, ale dálkovou myší (infra a s dobrým dosahem pro pohodlný život).

Antonín
Registrace: 8/2005

@Antonín

Ja ešte doplním ten môj predošlý príspevok z tým, že súhlasím s tebou a to konkrétne v tom, že je lepšie napr. k android medial-boxom na ovládanie použiť nejaké bluetooth zariadenie namiesto dodávaného DO - ja osobne používam bezdrôtovú pc klávesnicu. A spokojnosť!
;)

mmiriboy

Osobně se mi osvědčilo používat spíše klávesnici na obrazovce a bezdrátovou myš - ale já moc na Media Center nepíšu, maximálně nějaké vyhledávání...je to otázka způsobu používání.

Antonín

Můj syn to řešil jednoducho Master/Slave spinačem Kemo electronic M103N za cca 430,- 230V/AC-až 400V.AC-16A
Já jsem to vykoumal s menším špuntem od alika 5V/DC z USB setoboxu.230V.AC--10A
Ten tvůj šamšunt by to měl taky pobrat,když to umí i 19 palců ECG
Pak Samsung je monotor,setoboxDO ovládáš setobox+tv-- 1dním DO

korkoran
Registrace: 10/2006

2korkoran: u tohoto řešení bych se obával zvýšené zátěže na zdroj - neustálé odpojování a připojování napětí není zrovna pozitivní pro spínané zdroje a jejich kapacitory a výkonové prvky. (Jde o to, že to chladne a ohřívá se, což vede k mnohonásobnému namáhání teplotní roztažností.) Triviální závada zdroje může být obtížně opravitelná, a může tak vyřadit celý přístroj. Ale nemusí to nastat vždycky, nemusí to být u každého typu stejné, je to více méně jen vyšší pravděpodobnost, nic více.

Antonín

@Antonín

V tom případě by výrobci neinstalovali vypinače,které má každý spotřebič

korkoran

Výrobci (konstruktéři spínacích zdrojů) u televize určitě nepředpokládají vytahování a nové zastrčení do zásuvky několikrát denně (to je to, co dělá ten spínač). Jinak bys TV ani DO ovládáním nezapnul. Podle mého odhadu snížíš životnost síťové části napájecího zdroje cca o třetinu.
Ale jak myslíš. Je to tvoje zařízení. A nejde o život.

Antonín

@Antonín

nikdo nevytahuje ze zžstrčky,ale vypíná a zapíná tv relátko s el.ochranou proti jiskření x krát rychleji ne vypinač v té tv

korkoran

tak to zkusím naposledy:
1. vypnutí pomocí relé je elektricky totéž jako vytažení ze zásuvky, toto tvrzení snadno ověříš tím, že nezapneš TV pomocí původního DO.
2. Zdroj TV je konstruován na trvalé zapojení jedné části sítového zdroje k elektrické energii. Kondenzátory a výkonové spínací prvky ve zdroji se odpojením elektrické energie vždy ochladí a po zapnutí zase ohřejí, tento proces je opotřebovábá více, než trvalé připojení k elektrické energii. Časté vypínání a zapínání přívodu elektrické energie do spínaného zdroje životnost zdroje prostě sníží, i když by zdálo, že to musí být naopak.
Rychlost zapnutí relé a nějaké jiskření s tím nemá naprosto nic společného.
Je to už pochopitelné? Se svou TV jistě můžeš dělat, co uznáš za vhodné - a dokonce je možné, že bez praktických následků, protože třeba snížíš životnost z třiceti let na dvacet (to závisí na mnoha věcech, třeba na teplotě, kterou máš v bytě), a to TV stejně už nebude fungovat, ale fyziku tím nepředěláme.

Antonín

@Antonín

Připadne mi hloupé Ti vykládat jak fungují lednice,pračky,světla domácnosti,na ulicích,semaforech,přejezdech,termostaty ve spotřebičích v elměrech (i 50x za hoďku přepne), vodárnách a hafo dalších.Dnes ani na silnoproudu se nepoužívají olejové odpojovače,ale elektronika.Jen na VN to zůstalo jak před 100 lety.
Moje Tv i saty nabíhají postupně,měřil jsem už vícekrát z různých důvodů.
Dokonce až 3x se měnil proud náběhu,podle funkcí,které se spouští postupně.
Howg

korkoran

Napájecí část v TV není stejná jako v ledničce. Zahřívání a ochlazování je stejné namáhání dnes jako třeba před 10000000 lety. No nic. Každého věc, co dělá se svými penězi, ne?

Antonín

@Antonín

Moje nej TV žere 36 watů a nabíhá na 3 x a velmi pomalu LG

korkoran

no a?
ještě jeden další zcela zbytečný údaj by byla barva krytu, nebo velikost bot.

Antonín

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra