![]() |
|
DVB-T2 smart box - Mecool K6 vs KII Pro vs KI ProZdravím všechny.Chystám se vyměnit stávající smart box (SCISHION V88plus) za nový, který by "uměl" i dvbt2. Navíc bych všechno rád ovládal jedním ovladačem (hdmi cec?). Mám vytipované uvedené kandidáty. Papírově se liší asi zejména procesorem (Hisilicon 3798M vs Amlogic S905D)? Zajímaly by mě vaše názory a zkušenosti. Rozhodně se nebráním ani jiné alternativě. |
PavelJM
Registrace: 2/2020 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
RE: DVB-T2 smart box - Mecool K6 vs KII Pro vs...Ani jeden..........Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
RE: DVB-T2 smart box - Mecool K6 vs KII Pro vs...Mám KI Pro, mám to jako druhý přístroj. Hlavní přístroj mám s Enigmou.S dodaným FW se to občas při přepínání programů seklo, s aktuálním Custom se mi to zatím nestalo. Neumí HbbTV, což v dnešní době beru jako mínus. Ovládání není úplně pohodlné, přepínání mi příjde docela nešikovné, EPG je nepřehledné. Co se týče ovládáni HDMI CEC, mám to nastaveno pouze na zapnutí TV, jinak nic. Co se mi líbilo, ale není to úplně dotažené je spouštění systému Enigma2 z USB, ale toto má mouchy a zřejmě se tomu vývojaři dál nevěnují ( kontaktoval jsem je a nechtějí to dál řešit), čili mrtvá větev což je škoda. Pokud Vám jde o android, tak ten je v pohodě, tam jede vše co jsem chtěl. Jen je problém s některýma aplikacema z Google Play, napíšou, že jde o nepodporované zařízení a nenainstalují se. Postup je ten, že nainstaluji do mobilu, přes AppBackup udělám apk balíček a ten přenesu do KI Pro a tam ho nainstaluji ručně. V 90% to funguje, v ostatních případech jsem našel jinou aplikaci která se takto přenesla a dělala to co jsem chtěl. |
souma
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 22 |
![]() |
|
@soumaJa som sa pokúšal nainštalovať z Google Play najnovšiu YOU TUBE aplikáciu do android tv boxu X96 mini, no nepodarilo sa mi to žiadnym spôsobom. Stále sa objavoval oznam "nepodporované zariadenie". Musel som zostať pri pôvodnej apke. |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
RE: DVB-T2 smart box - Mecool K6 vs KII Pro vs...Ak aplikacia nie je podporovana z GP, treba skusit ju instalovat napr. z apkmirrorInak, suhlas s habr. Pokial ide o satelitny prijem, tak pouzivat tieto boxy je sado - maso. Akykolvek s E2 bude lepsi, nez toto. AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 631 |
![]() |
|
RE: DVB-T2 smart box - Mecool K6 vs KII Pro vs...tiež mam ten problem mam h96max a rad by som vedel ako tam dostat sw aby bol google play podporovany |
satmaker
Registrace: 11/2011 Příspěvků: 624 |
![]() |
|
@satmakerDa sa to obist upravou build.prop, alebo jednoducho stiahnu tu aplikaciu z "neoficialneho" obchodu.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 631 |
![]() |
|
RE: DVB-T2 smart box - Mecool K6 vs KII Pro vs...Děkuju za vaše příspěvky. Asi jsem měl hned říct, že satelitní příjem u mě nemá prioritu, využívat ho nebudu (a teď do mě :-)). Mám jen hloupou tv, která umí jen končící dvb-t a k ní starší smart box. Set-top box pro dvb-t2 a tím i třetí ovladač nechci, místo toho bych chtěl nahradit stávající smart box rozumným hybridním (jestli je to správné slovo) boxem, ale otázka je kterým? Moc bych uvítal něčí zkušenost s K6?@souma Dá se prosím na KI nastavit, aby po zapnutí naběhla automaticky dtv? Jinak děkuju za recenzi, ten tip na AppBackup zaslouží palec nahoru. |
PavelJM
Registrace: 2/2020 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
RE: DVB-T2 smart box - Mecool K6 vs KII Pro vs...Když Android TV BOX, tak s Amlogic a bootovat z karty CoreElec + TVheadend.Sony KD-55XE9005 , DreamBox 8000HD
|
FAB5
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 389 |
![]() |
|
@PavelJMNepřišel jsem na to, bylo to na pořadu dne, když jsem to měl nové což je cca rok zpět. Tenkrát jsme řešili aby se DTV spouštělo po zapnutí, to nešlo, je možné že tam nyní něco je nebo to řešit nějakým pluginem (apkou) v androidu. Existuje apka na automatické spuštění Kodi tak možná je něco kde se dá nastavit co se má provést jiného po startu. Ale toto je jen teď taková myšlenka. |
souma
![]() |
|
@PavelJMNevím jestli to pomůže.Já mám Mecool M8-Pro a tuner bude asi stejný.Takže DTV preference,general setings,auto start ON.Ať se daří ! |
zeze
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 670 |
![]() |
|
@PavelJMTakže jsem si na to dneska ráno vzpoměl a podíval jsem se. Ano na Mecool KI Pro je to taky. Já to pořád hledal v nastavení androida a ono je to v nastavení pro TV. V general setings je volba autostart, takže by to mělo jít nastavit. |
souma
![]() |
|
![]() |