![]() |
|
Viera Link / FORMULERVyměnil jsem TV Panasonic LCD za PANASONIC OLED a od te doby nemohu zprovoznit Viera Link, tak aby chodil zvuk přes ARC(HDMI2) do Soundbaru a v HDMI1 fungoval připojený sat FORMULER.na LCD stejná kombinace chodila naprosto bez problémů a po přepojení kabelů do OLED sice funguje zvuk jak z TV tak ze sat do Soundbaru,ale satelit se každých 10s "sekne" a na obrazovce běží malé kolečko (indikátor Formuleru) a TV vždy vypíše "zkontrolujte nastavení připojení HDMI."Ve Formuleru mám HDMI CEC vypnuté ( nechci ho nijak ovládat).Zkoušel jsem ho i zapnout ale nic se nezměnilo.. A u LCD se také při vypnutí Soundbaru zvuk automaticky přepl na repro TV. u OLED je ticho. Proč musí rozdrbat funkční řešení a zase překopat SW k horšímu... Už jen najít to druhé nastavení Viera link pod aplikacema byl děs. |
lubos32
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 487 |
![]() |
|
RE: Viera Link / FORMULERjak jako funkcni reseni ? moje sony tv se zepta, jestli ma jit zvuk pres soundbar (sony) nebo ne. soundbar je pripojenej pres optiku. zadny ARC nepouzivam. ani vlastne nevim jak bych to proved.jak muzes mit pripojenej soundbar pres HDMI, to mi rekni. to asi neni uplne jen tak soundbar ne? Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
@bublajsSoundbar SONY ht-XT100 má HDMI IN ( pro zvuk z ARC)A jak píšu vše fungovalo cca 5 let jak má ,jen po výměně TV za OLED se Formuler chová tak, jako by měl potřebu komunikovat s TV i když mám na něm HDMI -CEC vypnuté. |
lubos32
![]() |
|
RE: Viera Link / FORMULERJenomtaková řečnická otázka, vím že odbočuji od témy, ale nebylo by jednoduchší to propojit jenom optikou?Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
@tukankdyž propojím optikou, tak se mi nebude soundbar automaticky zapínat a vypínat a nebude fungovat změna hlasitosti na soundbaru ovladačem od TV |
lubos32
![]() |
|
RE: Viera Link / FORMULERRozumím, vyzkoušel bych nastavení hdmi-cec /jak Ti radí tv/, těch položek je tam hodně, pohrej si s tím...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@tukanv TV není žádné nastavování CEC.. pouze strohé Vieralink o 4 položkách ohledně vypnutí a úspory energie.. Ve Formuleru je toho sice hodně,ale když mám na něm CEC deaktivovaný , tak položky jsou neaktivní.A i když jsem CEC aktivoval, tak pořád se motá to kolečko každých 10s a 5s nejde Formuler nijak ovládat.By mě zajímalo co tam inženýři z Panasoniku zprasili,že to u OLED TV dělá tyhle problémy. |
lubos32
![]() |
|
RE: Viera Link / FORMULERTed už tomu rozumím, ono by mi stačilo jenom pořádně číst...![]() Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Viera Link / FORMULERmožná by stálo za pokus použít jiný image ve formulerujaký tam vlastně je? viera link je vynález panasonicu a funguje podle těch inženýrů jenom se zařízeními panasonic inženýři nezprasili nic jenom to s tím hdmi-cec je tak, že každá firma si ho dělá podle své definice a tím se mění i verze, aniž by se měnily komplexně u všech firem |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@Antonínimage mám open PLI 7.2.A jak jsem psal na Panasonic LCD z roku 2016 to fungovalo vše bez problémů ( SONY soundbar i Formuler). Změna na OLED -problém. Teď zkouším zalepovat piny ohledně CEC komunikace... |
lubos32
![]() |
|
RE: Viera Link / FORMULERTak po googlování jsem zjistil, že se musí udělat tento postup:zapnout TV propojit HDMI kabelem Formuler a TV v TV zapnout Viera link vypojit Formuler ze sítě zapojit a v TV Viera link vypnout a hned zapnout pak se v APP Viera link objeví položka ostatní a ta se odklikne a tím on zjistí, že z Formuleru žádný CEC nedostane a tím to otravné kolečko zmizí a už se neobjevuje.. Proč ale tento postup není v manuálu od TV to fakt nechápu. Takže teď už ovládání chodí jako dřív. Jediná změna je, že při ručním vypnutí Soundbaru OLED TV se automaticky nepřepne na interní repro jako u LCD TV. |
lubos32
![]() |
|
RE: Viera Link / FORMULERopytat sa vyrobcu ci soundbat a tv su kompatibilne, chyba FW moze byt, deaktivovat arc na hdmi kde je formuler?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@liquereARC má HDMI na TV daný konkrétní vstup.. U Panasonic je to HDMI2. |
lubos32
![]() |
|
@lubospotom ano, aj ja mam na starsej tv arc na konkretne hdmi, novsie uz som videl ze mali na vsetky, potom predpokladam, ze sa to da aj vypnut ak treba, preto som to pisal ze ked mas novu telku aj tam to bude tak. Ale ked pises ze nie potom o.k. Hlôavne ze si to rozbehal ak som dobre pochopil.![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
![]() |