Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Ztlumeni repro ne sluchatek Octagon sf8008 OpenATV

Ahoj doladuji krabicku Octagon sf8008 (openATV 6.3).
Normalne mam zvuk pres HDMI z TV ale ja jsem chtel poslouchat zvuk pres sluchatka zapojena pres jack primo do Octagonu.
Myslel jsem, že jak na DO dam vypnout zvuk tak mi vypne pouze repro v TV a to vypne take zvuk s jack portu.
Nevite jestli je mozne vypnout docasne zvuk na TV a poslouchat pres audio vystup (jack port)?
V nastaveni jsem to nenasel.
Diky za radu.

remixcz
Registrace: 12/2019
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ztlumeni repro ne sluchatek Octagon sf8008...

Popiš to trochu lépe, co je "zvuk přes hdmi z tv"? Není to zvuk z octagonu do tv přes hdmi? Když stišíš tv /na tv/, tak můžeš přece poslouchat octagon jak chceš, ne? Zvuk reguluješ jak na octagonu, tak i na tv...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Já mám asi podobný požadavek. Ze satelitního přijímače mám digitální zvuk zaveden do TV přes HDMI, a analogový zvuk přes cinch do zesilovače. Když chci mít zvukový doprovod přes zesilovač, musím manipulovat s ovladačem TV, abych tam zvuk vypnul. Líbilo by se mi, kdyby se digitální i analogový zvukový výstup ze satelitu dal regulovat každý zvlášť. Ale to už chci asi moc.

Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K

Hugocz
Registrace: 10/2006

napíšte na openatv forum.... R^
https://www.opena.tv/forum518/

maradona
Registrace: 8/2018

poslouchat zvuk z televizí je masochismus (tedy kromě servisních zásahů)

Antonín
Registrace: 8/2005

Antoníne

Nemůžeš to takhle brát, podle mne je zase masochizmus poslouchat reklamy přes domácí kino s ozvučením...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

pochopil som spravne, ze vyvojari maju makat preto, aby si nemusel stlacit jedno tlacitko na DO pre TV?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

co je ten zvuk je věc každého soudruha
někdo hledí na Zemana
někdo na reklamu
někdo na tv nova
někdo na něco jiného
nicméně nikdy není důvod poslouchat zvuk přes chrastítka
pro řešení nežádoucího programu je jiný čudlík

Antonín
Registrace: 8/2005

Nehledě na to, že ve většině nových filmů, či seriálů není z reproduktorů v TV rozumět hercům. Reproduktory, jestli se tomu dá vůbec říci, míří dolů a ozvučnice v TV vlastně ani neexistuje. AV receiver mám zapnutý i při Krkonošských pohádkách....

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

tiež som v živote nepočúval TV cez sluchátka ,ale okolnosti ma posledný rok k tomuto prinútili ,ale moja TV podporuje aj bluetooth a tiež frčím v nemecku na octagone-8008 . doma samozrejme nikdy... :))) takže chápem že to niekto iný tiež používa ,ale nebolo by potom lepšie tie sluchátka napojiť priamo na TV ak má samozrejme audio výstup. R^

maradona

to by malo tiez fungovat ...

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

AVL octagon-8008 ponúka na výstup HDMI,SPIDF,DAC a vyp. R^ Zgemma nemá ani takúto možnosť...

maradona

@liquere

tiež som to pochopil presne takto, to už je vrchol lenivosti chcieť to ovládať cez sat STB, však dám MUTE na TV a regulujem do sluchátok ako chcem na STB ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

ponovembrovy tapatalk ...... :laughing:

liquere

Někteří si tady trochu protiřečíte. V podstatě jde o to, že ať je zvuk z TV jakýkoli, kvůli většině pořadů nemá smysl zapínat zesilovač s pořádnými bednami. Ne, nechci po vývojářích, aby kvůli mé lenosti něco vyvíjeli. Můj dotaz zněl, jestli už něco takového vyvinuli. Proto jsem se ptal obecně a ani neuváděl, že mám VU+Ultimo4K + OpenPli. Na ovladači od TV používám jen jedno tlačítko - power. A když občas narazím na něco, co by si zasloužilo lepší zvuk, tak ovladač od TV prostě není po ruce. Myslím, že některý přijímač to kdysi dělal. Mute vyplo jen digitál a analog jsem si reguloval na zesilovači. Prostě na cinch byl výstup "linka". To je vše.

Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K

Hugocz
Registrace: 10/2006

@remixcz

1. Na prijímači si nastav zvuk na 100%
2. Zapoj Jack od slúchadiel do prijímača
3. Zober diaľkové od TV a stlač MUTE

Užívaj si to ...

PeMa
Registrace: 2/2011

@Hugocz

Děkuji za odpovedi vsem. Jak jsem pochopil OpenATV nemá zvlastni nastaveni pro sluchatka (jack) a zvuk pres HDMI.
Moje televize umi ponechat zvuk z audio (jack) a kdyz na DO zmacknu mute (TV ma zvlastni nasatveni repraku a jack vystuou). Ztlumi se pouze zvuk repraku. Poslední dobou mi to blblo a tak mne napadlo jestli to neumi Octagon.
Neumi.
Zustava cesta (jak psal PeMa) pouzit DO TV a dat mute.
Dekuji za vysvetleni a pomoc

remixcz
Registrace: 12/2019

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra