![]() |
|
Bluray přehrávač PanasonicJiž několik let používám blu-ray přehrávač Panasonic DMP-BDT131. K vytváření disků používám externí vypalovačku ASUS BW-12D1S-U.Po dobu používání obou přístrojů jsem použil několik typů vypalovacích i přepisovacích blu-ray disků. Nikdy jsem neměl žádný problém. Zhruba asi před 3 týdny začal problém s přehráváním vypálených disků Verbatim BD-R 25GB Printable. Po vypálení na toto médium mi přehrávač nahlásí nekompatibilní disk. Přitom při vypálení stejného záznamu na přepisovací disk Verbatim BD-RE 25DB Rewritable funguje vše nornálně. Včera jsem zakoupil ůplně nové disky MediaRange BD-R 25GB. Vypálený disk se tvářil úplně normálně. Byl přehratelný, ikdyž s několika chybami. Cca po 1 hodině však přehrávač přehrávání zastavil a ukončil. Nyní již hlásí pouze hlášky nevložený disk, nebo nekompatibilní disk.Přepisovací disk přehraje normálně. Domnívám se, že problém je v přehrávači. Můžete mi poradit, co s tím? |
Helenka
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 100 |
![]() |
|
@HelenkaPodle toho jak to popisuješ tak odchází laser v přehrávač.Nejprve přestanou fungovat některé vypalované disky a potom i nevypalované. Nevím jestli pomůže ještě vyčištění. |
TRNi
Registrace: 6/2018 Příspěvků: 140 |
![]() |
|
RE: Bluray přehrávač PanasonicVzhledem ke stáří tohoto přístroje.. výroba od 2013 bych to viděl na stárnoucí laser.. Zkusit nechat vyčistit a seřídit. A v ASUS mechanice všechny disky jdou bez problémů? Může to být taky problém vypalovačky.. Ověřit vložením do jiného BR playeru. |
lubos32
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 487 |
![]() |
|
RE: Bluray přehrávač PanasonicJe jasné, že některý laser už je a. zaprášený, b. nedostatečně výkonný. Moc s tím podle mého soudu udělat nejde. (Snad vyfoukat prachová zrnka, ale on jsou většinou trochu mastná a "zapečená", vzduchem je odstranit nejde.)Možná je správný okamžik přejít na jiný způsob uložení dat. Asi nejrozumnější (=cena za GB, stabilita uložení, pohodlí) je v současnosti HDD v zasouvacím boxu (a případná párová záloha). |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Bluray přehrávač Panasonicotazka ci v dnesnej dobe vymienacov plosakov este je servis kde to vedia alebo chcu opravit ...![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
![]() |