Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Dotaz začátečníka

Smart tv a set top box

Mám novou smart tv Sony Bravia má již v sobě zabudovaný set top box a tutíž jsem dokoupila ci modul a karta byla s pomocí společností a satelitního technika nakopírovaná. Dost dlouho technik hledal družici Thór 0.8 aby to do smart tv naistaloval. Toto celé fungovalo minimálně měsíc. Na doporučení jiného technika si mám zas objednat zpět klasicky set top box a připojit přes HDMI výstup. Smart tv zrovna nebyla levná a chtěla jsem jen jeden ovladač. Jak to máte Vy ostatní? Děkuji

tryskomys
Registrace: 2/2020
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Smart tv a set top box

Karta byla nakopírována???
Chtělo by to vědět jakou platformu máte ( DIGI TV, FREESAT)
Tipuji DIGI TV , jelikož FREESAT již nepodporuje samostatné nespárované karty mimo jim dodaný sat přijímač.
A nefunguje ted přesně co? Kodované programy nebo ani volne ze satelitu nejdou?
SONY mají dost problémy pokud jedou na Androidu - hodně neodladěný FW.
Takže zkusit vypnout TV ze zásuvky...
Pokud to nepomůže tak zkusit jestli je nový FW do TV.

lubos32
Registrace: 2/2010

@tryskomys

v záruce zkus prodejce,když si mu za to zaplatil

pierrepetr
Registrace: 5/2006

urcite dokoupit slusny stb

kristian1
Registrace: 7/2016

V Tvém příspěvku je tolik "perliček", že Tě podezírám, že si děláš legrácky...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Na doporučení jiného technika si mám zas objednat zpět klasicky set top box.A nejlíp přímo u něho. :(

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

Spíš zřejmě paní neumí přepínat na Sonce mezi satelitem a pozemní Tv...mi vyznělo z příspěvku.

Cucerak
Registrace: 3/2008

a proc a co prestalo fungovat?
je faktem ze ne vsechny televize jsou pripravene pro pouzivani mistnich operatoru. treba ja ted koupil tv s androidem a tam ne jen ze nepodporuje zadne provozovatele sat ale dokonce chybi druzice 23.5 ale nastesti fungovalo to i s 28.5.
sice mam plno sat prijmacu ale chtel sem zkusit modul ale obaval jestli bude fungovat ale nastesti funguje.
ale ja se tak trochu v tom vyznam, umim si preladit pri zmene parametru.
sat prijmac umi vsechno sam bez zasahu uzivatele. takze pokud vam vyhovuje cena prijmace tak vemte pripadne s nekym poradte jestli ta cena je odpovidajici. holt pokud chcete sat tak, kdyztak pouzivejte dvbt pozemni vysilani a bude stacit jeden ovladac.
pripadne kupte u technika prijmac s hdmi-cec a budete moct zapinat a pouzivat telku pro sledovani sat jednim ovladacem, je taky moznost sledovat satelitne staice i pres aplikace kdyz mate smart a tak neni treba vyuzivat komplikovany satelit ale to zalezi jestli mate dobry internet.

sioga_bs
Registrace: 6/2007

@soiga_bs

protože se tak trochu vyznáš, jistě víš, že:
- to že je někde napsané v menu 23.5E nebo 28.2E nebo FERDA je úplně jedno. Důležité jsou frekvence TP které pak nastavíš na a ty jde přidávat libovolně u každé TV. Takže klidně můžeš naladiť tvůj Skylink na družici 95E pokud anténa bude natočena na 23.5E
- žádný externí SAT přijímač si nenaladí všechno sám - satelitní anténu musí naladit někdo ručně. Následně lze spustit u přijímačů, které to umí Autoinstall a odklikat nebo vybrat to, co chci a pak třeba ještě nechat spustit Fastscan který naladí programy skylinku. U DIGI nevím kolik přijímačů, kromě jejich vlastního přijímače umí naladit automaticky. tohle ale umí stejně dobře i dnešní TV.

Rozdíl mezi externím STB a TV a proč někteří používáme stále externí přijímače je jinde. Této dámě bych ovšem doporučil zprovoznit její TV technikem, který to umí.

Dagy2
Registrace: 11/2010

@Dagy2

No jo, ale já jsem u společnosti FreeSat a ty mají družici Thor 0.8 a toto celé satelitní technik nastavil vše ručně, dokonce někam volal pro čísla na vložení něčeho, toto celé vydrželo měsíc a bum bác teď tam nemám vůbec nic, satelit na Skylink a družice Astra... No tak budu volat toho samého technika, nebo set top box a dvě ovladače a hotovo. Dekuji

tryskomys
Registrace: 2/2020

@tryskomys

Máš tedy kartu Freesat a jelikož jak píšeš tak technik přehazoval parbolu na 0,1W / THOR / tak máš asi novou kartu v CI slotu a technik po telefonu aktivoval párování.
Noa teď tam jako na satelitním vstupu TV nemáš vůbec nic? ani CT24? Pokud nevidíš ani CT24 a v TV dokážeš najít info o kvalitě a síle signálu, tak když tam nebude nic, tak se pohla parabola nebo vypadl třeba špatně nalisovaný F konektor.
Každopádně restart TV a upgrade FW bych taky zkusil.

lubos32
Registrace: 2/2010

@Dagy2

Tady si z vás dělá někdo vrtuli...

jjery
Registrace: 12/2012

ano ja vim ze neni az tak dulezite mit spravnou druzici, teda prisel jsem na to kdysi omylem jako i kazdy z vas, nikdo se s tim nenarodil ani nenaucil na zadne skole ani kurzu.
ale taky vim ze zkusenosti starych prijmacu ze pokud na te druzici nejsou zapsane tytez tp co na chtene druzici tak ty pr9gramy proste nenajde a tak jsem si nebyl jisty jestli mi se to povede u mne,a ze je to pade na pade, ale nakonec se to povedlo aniz bych musel psat rucne tp jako u starych prijmacu a naslo vsechny kanaly skylinku. takze sem rad, jen mi vadi ze u tehle televize thomson/tlc se stanice radi podle abecedy a nejde nic jineho zvolit.
mozna ze jde nejak to zeditovat externe uz sem slysel o nejakem programku a pripojit to flashkou k tv ale jeste sem k tomu nedosel. mozna si zvyknu.

sioga_bs
Registrace: 6/2007

@tryskomys

Jestli se ti vymazalo nastavení tv, může to být bug v softu, který spustil automatické doladění, ale konfiguraci si vzal s položky preferovaný satelit - což je bohužel jenom FST pro Skylink. Když si pořídíš externí receiver s funkčním HDMI-CEC, nebudeš potřebovat 2 ovladače, Sony s tímto protokolem funguje naprosto bezproblémově.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

@tryskomys

moja odpoveď k družici bola pre Siogu.
tebe by som poradil zavolať technika, ktorý to montoval a nastavoval a reklamoval by som jeho prácu.
Keďže suma tvojich informácií je blízká nule (napr. ne-odpoveď na dotazy kolegov, či ti nefunguje nič alebo nefungujú len kodované programy atĎ atď) ťažko poradiť niečo iné.
Rada kúpiť setopbox pretože to nefunguje v telke je nezmysel. STB má svoj význam pre rozšírené funkcie ktoré poskytuje ak ich vieš, resp. potrebuješ používať, ale kúpa STB len preto, že niekto to nevie nastaviť v TV je rada hodná experta.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra