Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Televize samsung a mini vez

Dobrý den,budu kupovat novou tv samsung uhl.108cm a mám starou mini věž philips jak propojit zvuk když na mini věži je jen vstup jack 3,5 ale u samsungu není výstup pro sluchátka .Pouze přes ten optický převodník?Mini věž je sice 11 let stará ale hraje pořád slušně nebo myslíte investovat už třeba do nového bezdrátového ozvučení.Mockrát všem děkuji.

Vonamula
Registrace: 3/2018
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Televize samsung a mini vez

https://www.parabola.cz/forum/topic-99675/

Mirko.
Registrace: 4/2003

Převodník jsem koupil a je na cestě, asi v pondělí přijde, vyzkouším a napíši zkušenosti.

Mirko.

Pokud chceš něco dělat opravdově, kup si nějaký AVrec a pořádné reproduktory. Nevím, co je tvoje "minivěž", ale potichu předpokládám, že plastově/překližková pitomost. Nebude mít lepší zvuk, než ta televize. I levné AVrecy od Yamaha, Onkyo apod. za pár tisíc kč, připojení přes HDMI, plus reproduktory (třeba starší z bazaru) za pár desítek tisíc - jiná cesta ke slušnému zvuku bohužel není.
Zvukový nf výstup na televizi může být k mání i na jiných výstupech, ne jen na sluchátcích. Třeba na cinchích, nebo na scartech, netvrdím, že na všech televizích, ale na většině určitě. (A je to vhodnější, než nízkoohmový sluchátkový výstup pro připojení k zesilovači.)

Antonín
Registrace: 8/2005

@Vonamula

Zkus to nejdříve s tím převodníkem - uvidíš, uslyšíš. Investovat do ozvučení můžeš kdykoliv. Pokud nebydlíš v paneláku, tak by se lepší ozvučení někdy hodilo. Jestli je ta věž něco podobného jako Philips fw 830c, a jestli neposloucháš nějaké koncerty, tak to na televizní kecy a scénickou hudbu stačí.

konas
Registrace: 12/2014

stačí?...jak komu...
Kvalitní zvuk se hodí i na mluvenou řeč.
Ono je to složité s tím stačením, někomu stačí i smažák s hranclema, nebo trabant...
Stačení je otázka peněz.
Kdo je má, necpe se smažákem, nejezdí trabantem, neposlouchá plastové reproduktory, anžto jsou na světě kvalitnější věci.
(Aby nebylo sporu, jídával jsem smažák, a z nostlagie asi jednou za pět let ho znovu spolykám, jezdil i trabošem, chudoba mi dávala i v trabošu pocit krále...ale plastové repro jsem neměl nikdy. První bedny jsem si dělal sám z betonářské překližky, vážily asi metrák.)

Antonín

Mám Samsung 7072(108cm), přes BT z Tv to mám do věže připojené za 70 Kč BT přijímačem z Číny a jede to už rok v pohodě.

Cucerak
Registrace: 3/2008

plný souhlas s Antonínem. Traboš mě nějak obešel, měl jsem po rodičích VAZ2101. Pak jsem jednou usednul do služebního Volva...
"Stačí" je pro toho, kdo neslyšel nic jiného, BT za 70Kč je podobný případ. Když pak jednou usedneš do místnosti, kde bude třeba slušný DD5.1 systém a pustíš si třeba jenom film z HBO nebo Blu-ray budeš se divit jak ti mohlo roky stačit v pohodě něco jak píše Antonín překližkovo-plastové.

Chápu vyjádření: "nemám teď na to, splácím hypotéku", nebo "sleduji pouze TV noviny, nepotřebuji" pak je jasno ale "stačí" v tomto případě je nesmysl.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Pánové, snad nechte každému pocitové záležitosti z poslechu, to je hodně "indivindi" , bavme se o technickém propojení, je přece jedno , jaký je koncový zesilovač. Já bych nic neřešil ale koupil jsem zesilovač Yamaha A-S300, který nemá optický vstup, ten má až následník A-S301. To jsou ty reality.

Mirko.

Taky souhlasím s Antonínem, ale proč to nenechat na tazatele. Bohužel opravdu jenom pár lidí, z důvodu peněz, může všechno "dělat opravdově", vždy je to o kompromisu v určité oblasti. Někdo si potrpí na hezký zvuk, někdo na dobré auto, dobré pití, hezké bydlení, hezké baby, těch možností je hodně. Doporučovat mu ozvučení, dražší než celá jeho televize, není myslím na místě. Ještě tady chybí rada, aby si na to vzal půjčku /pokud možno tu flexibilní/ a to se rovnou osypu... :)))

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Funkční ozvučení je dražší než televize, to platí už desítky let. Utratit za audio je potřeba alespoň stejně peněz jako za video, aby systém byl vyvážený. Obejít se to opravdu nedá.
Dá se to neudělat, ale stopro to pak nestačí. Ale to už je každého věc.

Antonín

@Antonín

pán profesor zabudol alebo nechcel napísať , čo k poriadnym bedniam a zosilňovaču ešte potrebuje .
merák s kalibračným mikrofónom . to , aby mu zmeral miestnosť , či je dostatočne akustická , poprípadne či niečo z miestnosti vyhodiť , alebo dolepiť niečo na stenu aby sa to odrážalo , aby nemal echo pazvuky .
hold bez merákov sa to u pána profesora nedá .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

Až si pustíš zprávy na nově z pozemáku to bude teprve zážitek :)))

Registrace: 4/2017

2Brumo: kalibrační mikrofon pro audio s cenou cca jako korejský zobrazovač určitě nepotřebuješ. To je ještě jiná liga. Audio v ceně audi. Ale to má smysl jen pro zavilé domácí posluchače vážné hudby. Tedy podle mého soudu a podle testů, které jsem viděl (někdy i organizoval). Pak je klavír se zavřenýma očima hnedle doma. Jinak víš, že hraje z reproduktorů.

Antonín

Můj názor na věc je v podstatě shodný s Antonínovým. Samsungy řady 71xx a výše mají navíc určitě lepší zvuk, než ten miniphilips. Tento výrobce nikdy neuměl udělat pořádné audio a jeho minivěžičky můžou zvukově soupeřit maximálně s obecním rozhlasem. Optický převodník ti bude fungovat. Zvuk z něj ale bude poněkud slabší a budeš muset Filipa hodně hulit. Nezapomeň vypnout defaultně nastavené Dolby Digital, jinak ti věžička ani nepípne.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

@Antonín

na smažáka mě nešahej,toho mám 2x týdně se šunkou,finančně můžu žrát biftek denně,ale smažák miluju,uplně nejlepší je,když není nic nakoupeno,tak mám codůmdalky,to miluju nejvíc

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Ja som poriešil na 3ks tv v domácnosti zvuk tak, že som k tv pripojil externé reprobedne. Samozrejme je to "kutilská záležitosť" - dorobiť k tv výstup pre externé repro aj z prepínačom, ale má to svoj zmysel. Zvyčajne je ten výstup 2x10W pri takýchto typoch tv, čo je veľakrát postačujúce pri klasickom sledovaní tv.
Samozrejme k dvom tv mám pripojený aj audio zosik, keď chcem a mám chuť tomu "osoliť" na volume. Ale toto pripojenie na zosik mám riešené z audio výstupov stb, ktoré sú štandartom v mojej domácnosti.
A spokojnosť.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Biftek je ovšem jenom taková o chlup dražší verze smažáku...nicméně v tom není smysl sdělení. Míněno je laciné jednoduché jídlo dané finančními příčinami. Jíst dobrovolně codůmdalky a dvakrát týdně smažený sýr je sebemrskačství, pokud to finančně můžeš nedělat. Taková postmoderní poustevna se střevlíkama. Pokud k tomu máš i plastová šustítka, je to komplet. Proti gustu však žádný dišputát nebyl a není. Jenom pro ostatní: jsou i lepší cesty životem. Pořádný reproduktor nic nenahradí. (A pořádné jídlo taky ne.)

Antonín

Mam sice TV Philips & Audio zostavu Pioneer_Onkyo 2+1 /trojpasmove stereo + subwofer/, napriek tomu telka ma stala rovnake peniaze ako audio zostava. Za telku som caloval 1.290,- eur a AV rec s bednami ma stal 1.200,- eur. Takto som spokojny v klidku, nakolko namiesto sluchatkoveho vystupu z telky, taham teraz zvuk audio optical a zvuk je famozny...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

@Antonín

já nejím zdravě,já jím,co mě chutná a klidně se sám budu mrskat,co je platný zdravé papání,když mě to nechutná??,stejně se všichni sejdem na krchově,někdo bude zdravější,to je pravda

pierrepetr

Jíš ne moc chutně, protože jsi pravděpodobně dobré jídlo nikdy neokusil. Se zdravím to nemá nic. Smažený sýr s hranolky je velmi nudné jídlo. Avšak každého věc. Je to podobnější s tím zvukem, než jsem si na začátku myslel. Nač je někomu zvyklému na plastový zvuk TV skutečně kvalitní audio, ani mu to nejde vysvětlit, v čem spatřuje zvukový gurmán problém. I ten tráboš kdysi drandil jako divoký (a vozil díly na výrobu repráků :-)

Antonín

@Antonín

asi jím nudně,v luxusní restauraci si dám luxusní guláš,ostatní žerou jen speciality,nebudu přece žrát co mě nechutná,jen proto,abych vypadal jako inteligent,kaviárové tousty,želví polívka,ku.r.va.hošigutentag

pierrepetr

Jídlo i zvuk mohou být kvalitní a nekvalitní. Lidé o věci mohou něco vědět, nebo mít nesmyslné neznalé představy. Každého věc. Blbé je, když začnou něco z neznalosti pseudoexpertně doporučovat a tvrdit, někdo jim může naletěl. Ale i to je jeho věc.
Želví polévka nebo kaviár nejsou nějaká super jídla, spíše tak trochu smažák za hodně peněz pro budulínky.

Antonín

Zabúdate všetci na prostredie

v ktorom sa bude zvuk počúvať!!! V paneláku ani náhodou sa neoplatí míňať veľké prachy na drahé audio.To skôr priplatiť na OLED, ak mám zdroj signálu (rýchly stabilný internet).
Iné je to v rodinnom dome :))

logan
Registrace: 11/2009

@Antonín

nic nikomu necpu,píšu o sobě a jsem spokojen stále

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra